Beste product om te gebruiken om uw kat te wassen – Shampoo of droogshampoo – Beoordelingen & Vergelijkingen


Het wassen van je kleine katachtige met een goede kattenshampoo heeft het voordeel dat het gunstig is voor de uitstraling van zijn vacht, de hygiëne van zijn huid en zijn algemene gezondheid. Echter Dit type schoonmaakproduct dat erg populair is bij eigenaren overspoelt kattenwinkels en supermarkten, zonder altijd aangepast te zijn aan onze katachtigen.

In deze omstandigheden is het niet altijd gemakkelijk om de beste shampoo te kiezen. Omdat ze riskant en ongepast zijn, U moet het gebruik van shampoos voor mensen of zelfgemaakt vermijden, om het gebruik van shampoos die speciaal voor katten zijn ontworpen en aangepast aan de kwetsbaarheid van hun opperhuid te bevorderen.

Ontdek hieronder al onze tips voor een goed gebruik van droge en vloeibare shampoos voor katten, evenals enkele praktische tips om je kleine bolletje haar te wassen.

Inhoudsopgave

De best verkopende vloeibare shampoo voor katten

Vloeibare champoings zijn die gemaakt van natte ingrediënten. Dit zijn zachte oplossingen die zijn ontworpen voor katten die van baden houden of die min of meer contact met water verdragen. Het gebruik van deze champoing is vrij eenvoudig, maar u moet doorgaan door de volgende stappen te volgen:

  1. Zorg er om te beginnen voor dat u uw kat met haar borstelt voordat u deze in de container met warm water voor het bad plaatst.
  2. Zodra het goed nat is, kun je een beetje champoing op je handen gieten en het op de verschillende delen van het lichaam aanbrengen. Pas op dat je het niet in je ogen, oren en neusgaten stopt.
  3. Spoel ten slotte uw kat grondig af en wikkel hem in een warme handdoek of gebruik een haardroger om het droogproces te versnellen en te voorkomen dat hij koud wordt.
Lees ook:   Bombay: de elegante kat met een exotisch tintje!

De best verkopende droogshampoo voor katten

Droge champoings zijn verstoken van natte stoffen. Verkrijgbaar in de vorm van schuimsprays of poeder, ze zijn een goed alternatief voor vloeibare champoings. Ze zijn Vooral aanbevolen voor katten die baden haten, omdat ze het voordeel hebben dat ze geruststellend zijn en contact met water vermijden.

Voor het verzorgen van uw 4-poots metgezel met een droogshampoo, moet u (naast de droogshampoo natuurlijk) 2 schone handdoeken, een handschoen en een borstel of kam verstrekken en deze stappen volgen:

  1. Om te beginnen, plaats je kat voorzichtig op een tafel bedekt met het eerste servet.
  2. Gebruik vervolgens een borstel om het te borstelen om wat gebroken of dode haren kwijt te raken.
  3. Breng vervolgens de droge champoing aan op de handschoen (of tweede handdoek als je geen handschoen hebt) en wrijf deze 30 tot 40 seconden op je kat.
  4. Gebruik ten slotte de borstel of kam opnieuw om volume en glans aan de borstelharen te geven.

Tips om je kat goed te wassen

Kat wast zijn vachtOm er zeker van te zijn dat u uw kat goed kunt wassen, moet u enkele voorlopige afspraken maken. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, laat uw huisdier van jongs af aan wennen aan het wassen, om je goed voor te bereiden, om zachtaardig te zijn en natuurlijk om de juiste shampoo te gebruiken.

Laat je kat heel vroeg wennen aan het wassen

Omdat wassen vrijwel zijn hele leven deel zal uitmaken van de hygiëne van uw kat, Het is raadzaam om hem heel vroeg te laten wennen aan het wassen, toen hij nog een kitten was. Dit zal het voor jou veel gemakkelijker maken om door te gaan, want naarmate je ouder wordt, zal hij dit moment integreren als een nuttige en plezierige oefening.

Lees ook:   Banque Populaire Kattenverzekering: Formules en garanties van deze huisdierenverzekering

Bereid je goed voor, wees voorzichtig

Voor een aangename en succesvolle waservaring moet u alles tot in het kleinste detail plannen: het ideale moment, de benodigde apparatuur, de te nemen voorzorgsmaatregelen. Wees zen en zeer delicaat, om uw kat minder nerveus of gestrest te maken. Zorg er altijd voor dat de watertemperatuur correct is (lauw) en dat het wassen in een warme ruimte plaatsvindt. Zorg er ook voor dat je je kleine katachtige kalmeert voordat je hem nat maakt, om te voorkomen dat hij agressief wordt.

De juiste shampoo gebruiken

Het is belangrijk om een kwaliteitskampioen te gebruiken en dat past bij het temperament van je kat. Kies voor een droge wasbeurt met een droge champoing als uw kat geen natte baden ondersteunt, en voor een vloeibare shampoo voor het geval deze watertolerant is.

Natuurlijke shampoo, zelfgemaakte shampoo of voor mensen: Let op!

Natuurlijke shampoos, zelfgemaakte shampoos en menselijke champagnes zijn producten ongepast en riskant voor de huid en gezondheid van katten. Je moet daarom oppassen dat je ze nooit gebruikt voor het toilet van je metgezel.

Inderdaad, in tegenstelling tot mensen wiens huid een zure PH heeft, hebben katten een neutrale PH. Door deze producten op hun huid aan te brengen, stel je ze bloot aan ernstige dermatologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld huidirritatie of haaruitval.

Bovendien Deze ongeschikte champoings bevatten vaak overdreven geurende producten en schadelijke chemische ingrediënten, die, door de weefsels van uw kat te infiltreren, kan leiden tot intoxicatie of zelfs kanker kan veroorzaken.

Je kat wassen zonder shampoo: Is het mogelijk?

We raden u aan om altijd een gespecialiseerde shampoo te gebruiken voor een veilige en effectieve verzorging van uw kleine katachtige, omdat het product is aangepast aan de specifieke kenmerken van de opperhuid. Als u echter geen speciale kattenshampoo heeft, kunt u uw haarbal altijd eenvoudig met helder water wassen, door uw kat regelmatig te borstelen met een kattenborstel of andere katvriendelijke verzorgingsproducten te gebruiken.

Lees ook:   Instortende kattenachterpoten: oorzaken, symptomen & behandeling