Gigantische krabpaal – Selectie van XXL-modellen voor Big Cat

Als je de trotse eigenaar bent van een grote kat zoals een Main Coon, een Noor, een Ragdoll, of gewoon als je meerdere katten thuis hebt, moet je ze zeker een gigantische krabpaal aanbieden om ze gelukkig te maken. Inderdaad, naast het dekken van meer functies dan een klassieke krabpaal, Een grote krabpaal kan meer comfort voor uw kat garanderen.De keuze voor een XXL krabpaal is echter niet willekeurig omdat deze veel ruimte in beslag neemt in uw huis. Het nemen van een grote krabpaal vereist rekening houden met een minimum aan goed gedefinieerde criteria zoals afmetingen, sterkte, stabiliteit, duurzaamheid en niet te vergeten esthetiek.

U vindt in het volgende, onze Selectie van de beste krabpalmen op de markt, evenals enkele tips om snel te vinden degene die het beste bij je past, zonder je hoofd te breken.

De beste gigantische kattenbomen

Onze selectie van 5 gigantische krabbomen

Onder 5 van de beste gigantische kattenbomen Beschikbaar op de markt, ingedeeld op basis van hun grootte, functies en volgens de meningen van veel kattenbezitters.

Linus krabpaal 2,15 m hoog door Eyepower

Het combineren van ergonomie, esthetiek en functionaliteit is het sterke punt van deze grote krabpaal. Het is ontworpen om eruit te zien als een echte boom. Het meet 215 cm hoog voor 95 cm x 75 cm voetafdruk en heeft een gewicht van 43 kg. Het heeft 4 sisal krabpalen, een ladder, 7 platforms, waaronder 2 laterale, 2 mediaan, een bovenste en 2 hogere, evenals vele andere functies.

Lees ook:   De laatste spinnende adem van een kat: waarheid of fabel?

Het past zich aan elk type kat en elk type woning aan, met zijn moderne ontwerp. Het is stabiel, robuust en gemaakt van materialen van zeer goede kwaliteit (pluche, hout, sisal). Geleverd in 2 pakketten, bevat het een handleiding om de montage te vergemakkelijken.

XXL krabpaal 2,14 m van TecTake

TecTake Krabpaal XXL Krabpaal Sisal touw 214 cm | 4 comfortabele schuilplaatsen | 4 Platforms - Verschillende kleuren om uit te kiezen (Zwart | nr. 402810)

TecTake Krabpaal XXL Krabpaal Sisal touw 214 cm | 4 comfortabele schuilplaatsen | 4 Platforms – Verschillende kleuren om uit te kiezen (Zwart | nr. 402810)

  • Voor avontuurlijke katten, knuffelaars of klimliefhebbers laat deze gevarieerde krabpaal van TecTake niets te wensen over // Totale afmetingen (LxBxH): ca. 128 x 60 x 214 cm.
  • Het biedt je viervoeter verschillende niveaus om zijn spelinstinct volledig te leven. De vele sisalpalen zijn perfect om te krabben. Paaldiameter omgeven door sisal: ca. 6,5 cm.
  • De vier observatiebakjes geven uw kat de gelegenheid om te ontspannen. Er zijn ook vier schuilplaatsen voor hem om zich comfortabel te isoleren // Observatiebakken (LxBxH): ca. 30 x 30 x 8 cm // Kattenopvang (LxBxH): ca. 45 x 27 x 27 cm.
  • De twee vloerplaten zorgen ervoor dat deze hoge constructie goed en uitstekend stabiel blijft, ook als uw katten gek zijn // Vloerplaat (LxB): ca. 50 x 50 cm // Gewicht: 34 kg.
  • Geef plezier aan je kleine haarbal en bestel deze krabpaal bij TecTake.

Met zijn strakke design is deze krabpaal tussen de 214 cm en 260 cm hoog en zal slechts 60 cm x 45 cm vloeroppervlak in uw woning innemen. Het omvat 2 stapelbedden, 2 kennels en 2 ladders om uw kat te helpen klimmen als hij nog klein of moe is.  Verschillende tussenliggende niveaus zijn ook aanwezig en zijn handig voor katten die graag springen.

Zeer resistent, het is gemaakt van kwaliteitshout en natuurlijke sisal, en zwart en beige geverfd dat goed past bij de inrichting van uw huis. Je kleine katachtige kan gemakkelijk ontspannen, strekken en zijn klauwen slijpen terwijl hij plezier heeft.

Munera krabpaal 2,8 m hoog van Trixie

Of het nu junior, volwassene of senior, groot of klein is, aan alle voorwaarden wordt in deze XXL krabpaal voldaan om uw huisdier gelukkig en voldaan te maken. Met zijn 280 cm hoogte heeft dit beige-bruine accessoire 2 nissen, 4 tunnels, 5 platforms die kunnen wordenwind fungeert als stapelbedden. Het heeft ook veel speelgoed, touwen en vele andere ophangelementen, om kwaliteitsmomenten voor uw kat te garanderen.

Lees ook:   Europese Korthaar: De Charmante Kat uit Europa

De Munera krabpaal is groot, ruim en comfortabel genoeg om meerdere katten te huisvesten, ongeacht hun ras. Het is zeer stabiel vanwege zijn 58,1 kg. Hoewel het nogal zwaar en duur is, is de game duidelijk de kaars waard.

2,04 m krabben krabpaal en schraper van TecTake

Echte miniatuur versie appartementsgebouw, deze originele krabpaal heeft 2 nissen, roterende hangmatten en vele tussenliggende platforms om de klim van uw kat naar de bovenste verdieping / hangmat te garanderen. Het fungeert als een privé verkeerstoren waar uw kat uren kan zitten en rustig zijn omgeving kan observeren.

Deze boom is 204 cm lang en 140 cm breed en 19,5 kg breed. Het is erg sterk en de materialen zijn van goede kwaliteit, allemaal voor een betaalbare prijs. Ondanks kleine weerstandsproblemen die er vaak aan worden toegeschreven, is de prijs-kwaliteitverhouding van het product uitstekend.

Giant Cat Tree 1.7m Caprice model van Beauty Pet

Het moet gezegd worden dat het merk Beauty Pet een erezaak heeft gemaakt op het gebied van functionaliteit, met deze XXL Caprice krabpaal. 170 cm hoog, het weegt 19,1 kg en omvat 2 nissen, waarvan de ene kleiner is dan de andere, 2 kleine ladders en 3 hangende speelgoed. Het is sterk genoeg om het gewicht van uw huisdier (en zelfs meerdere) te ondersteunen, die in staat zullen zijn om te springen en te stoeien zoals hij wil, en trouwens een beetje oefening te doen met de meegeleverde krabpalen.

Met zijn moderne stijl is dit accessoire verkrijgbaar in zwart, grijs, Belgisch, bruin en wit: de keuze wordt aan u overgelaten om uw interieurdecoratie niet te bederven.

Goedkope Giant Cat Tree – De promoties van het moment

Hoogte of breedte, waar kun je de voorkeur aan geven? Of combineer de 2 voor maximale ruimte

Vanwege hun wilde en aangeboren roofzuchtige aard van katachtigen, houden katten ervan om te klimmen, vast te houden en te krabben. Het ligt dan ook voor de hand dat kiezen voor een hoge krabpaal een noodzakelijke keuze is. Bovendien, als uw huis vrij smal is, zou een krabpaal die te breed is moeilijk te integreren zijn.

Lees ook:   Dierenarts verklaart: Waarom likt mijn kat mijn haar?

Voor zover mogelijk, Een perfect compromis tussen hoogte en breedte zou het meest voordelig zijn, om meer functies en meer comfort te bieden, en dus meer welzijn voor uw kat.

Let op: Kies een stabiel en/of vast model

We kunnen je niet genoeg vertellen: Een krabpaal en vooral als deze groot is, moet goed vastzitten om vallen te voorkomen. Houd er ook rekening mee dat als het accessoire een beetje onstabiel is, geen van uw katten het wil gebruiken. Een slecht vast of onstabiel XXL-model kan op elk moment omvallen en vormt daarom een reëel gevaar voor de kat en zelfs voor alle bewoners van het huis.

Omdat niet alle kattenbomen gelijk zijn gemaakt, raden we u aan om altijd te kiezen voor een stabiel, robuust, duurzaam model dat eenvoudig te installeren is.

Waarom kiezen voor een grote krabpaal?

Wat is er anders tussen een gigantische krabpaal en kleine krabbomen? De grootte natuurlijk! In principe is dit het enige onderscheid van dit type krabpaal, maar de interesse is heel anders als je meerdere katten of een grote kat hebt.

Grote kattenbomen hebben dus andere voordelen voor de kat dan simpelweg een hogere baars te zijn. Hoewel dit criterium nog steeds erg belangrijk is, houden katten inderdaad graag toezicht en hebben ze een duidelijke visie op hun territorium.

Een krabpaal, of deze nu erg hoog of zeer breed is, heeft het voordeel dat hij op zijn structuur veel games, platforms, nissen en krabpalen kan huisvesten.

Tips om eindelijk het juiste model te selecteren

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van grote kattenbomen voor je kleine metgezel:

  • Grootte: Een krabpaal wordt beschouwd als groot, gigantisch of XXL, vanaf 1,6 meter hoog, maar velen gaan veel hoger dan dat, gigantische krabbomen gaan tot 2,6 meter. Denk vooral dat de krabpaal niet te groot is om onder je plafond te gaan.
  • Het aantal platforms en niches: Het aantal platforms is een belangrijk criterium voor de kat omdat hij kan klimmen en springen, waardoor hij moet oefenen om te klimmen. Wat het aantal niches betreft, zal het voornamelijk afhangen van het aantal katten dat het territorium zal delen, idealiter is het één nestkast per ch.om territoriale conflicten te vermijden.
  • Materialen: Het is duidelijk dat hoogwaardige materialen de voorkeur verdienen, geen ruimte voor low-end materialen voor uw kat. Kies voor hout en niet voor plastic, voor de onderdelen die als krabpaal worden gebruikt, geeft duidelijk de voorkeur aan sisal, een natuurlijke vezel en geen stof.
  • Kleur en stijl: Kleur is net zo belangrijk als de stijl van de krabpaal, want laten we niet vergeten dat de krabpaal een meubelstuk in uw huis zal zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om een krabpaal te vinden die stijl heeft voor dit type grootte, maar als uiterlijk belangrijker voor je is, ga dan naar een designer krabpaal.