Hoe de geur van urine op een bank te verwijderen?

Je kat heeft net op je bank geplast en nu is er een vieze geur die niet weggaat. Maar hoe deze geur te verwijderen? Van oma’s recepten tot het effectieve product, we leggen alles uit om je bank schoon te houden.

Als de kat niet alleen op de stoelen heeft geplast, maar ook elders op uw beddengoed, ga dan naar de samenvatting om de andere gids te raadplegen om de geur van kattenurine op het beddengoed schoon te maken en te verwijderen.

Verwijder de geur van urine op een bank

Verborgen rode katEr zijn meerdere producten die bestaan om de geur van de urine van een kat te camoufleren. Weet dat er technieken bestaan die kunnen worden uitgevoerd met producten die zeker in uw kasten staan, evenals gespecialiseerde producten tegen kattenurine.

3 technieken om de geur van kattenplas te verwijderen

Hier zijn 3 effectieve en zeer eenvoudig toe te passen technieken om uw bank schoon te maken en de geur te verwijderen.

Mengsel: Water/zuiveringszout/citroensap/etherische olie

Voorbereiding

Voor deze voorbereiding heb je een kom met heet water nodig waarin je alleen maar hoeft te doen:

 • 1 eetlepel baking soda
 • 1 theelepel citroensap
 • 3 druppels citroen etherische olie

Doe de inhoud van de kom in een spuitfles, voor een snelle en effectieve toepassing.

Lees ook:   ▷ Heeft mijn zwangere kat een specifiek dieet nodig?

Reinigingstechniek

De techniek is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar het mengsel te spuiten, waar je kat heeft geplast. Laat dan drogen, je hoeft niet te spoelen. Deze oplossing heeft het voordeel dat het als ontsmettingsmiddel werkt.

Mengsel: Heet water/azijn/alcohol

Voorbereiding

Haal een kom waarin je een koffiekopje heet water giet, waaraan je een kopje witte azijn toevoegt en tot slot een eetlepel alcohol op 70 °.

Reinigingstechniek

Om de taak schoon te maken, is er niets eenvoudiger. Breng dit mengsel eenvoudig aan op de taak, laat het drogen en spoel het vervolgens af.

Speciale kattengeur deodorant

Voor mensen die geen tijd of huishoudelijke vezels hebben, staan er deodorants en geurvernietiger voor katten klaar. Deze producten zijn allergeenvrij en in sprayvorm.

Breng de spray gewoon aan op de plek waar je kat poept. Dit product is bedoeld om de onaangename geur van kattenplas op uw bank te elimineren.

Je kat van de bank halen

Er bestaan technieken om uitglijden van uw huisdier te voorkomen en te voorkomen dat hij op uw bank komt. Etherische oliën of insectenwerende middelen zijn zeer effectief.

Gebruik etherische oliën

Het gebruik van essentiële oliën wordt op grote schaal beoefend. Dit zijn producten die niet schadelijk zijn voor u en uw huisdier, plus ze brengen een aangename geur. Sommige essentiële oliën worden meer gewaardeerd om de geur van urine te camoufleren:

 • Eucalyptus etherische olie
 • Lavendel etherische olie
 • Oranje etherische olie
 • Citroen etherische olie

Gebruik kattenafweermiddel

Een snelle en effectieve oplossing, de kattenverjagerspray voor urinemarkering. Voor mensen, die noch de tijd noch de wens zouden hebben om hun eigen afweermiddel te maken, heb je nog steeds deze oplossing. Commercieel afweermiddel, een zeer effectief product.

Lees ook:   Wat zijn deze Kattenvoeren waard? Beoordelingen &Informatie

Een kleine dosis spray en je bent klaar. Het zal hem geen pijn doen, het is gewoon een kwestie van onaangename geur voor je kat.

PetSafe - Spray Repellent Presence Detector voor Kat en Hond SSSCAT - Veilig - Geurloos - Ideale Sofa/Keuken/Werkblad

PetSafe – Spray Repellent Presence Detector voor Kat en Hond SSSCAT – Veilig – Geurloos – Ideale Sofa/Keuken/Werkblad

 • OPLOSSING OM UW HUISDIER UIT DE BUURT VAN EEN SPECIFIEK GEBIED TE HOUDEN: Dit systeem is een bewegingsmelder (tot 1 meter). De Repellent Spray straalt een snelle en veilige jet uit die uw huisdier verrast. Die laatste leert dan snel verboden zones te vermijden (werkblad in de keuken, vuilnisbakken, bank, tafel, slaapkamer, kerstbomen …).
 • MILIEUVRIENDELIJKE FORMULE: Met een capaciteit van 80 tot 100 jets per navulling is deze geurloze spray beschikbaaris een milieuvriendelijke formule. Geen vlekken maken.
 • GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN: De spray van de Odorless Spray kan in 5 horizontale richtingen worden georiënteerd en werkt voor alle dieren binnen het bereik van het apparaat – tot 1 meter bereik.
 • AAN/UIT-SCHAKELAAR: Aan/uit-schakelaar om de levensduur van de batterij te verlengen wanneer deze niet in gebruik is. Werkt met 4 AAA-batterijen.
 • GARANTIE: Deze SSSCAT afstotende spray heeft een beperkte garantie van 3 jaar.

Een oplossing tegen kattenurine?

Voed uw kat opnieuw op

Je kat moet er een gewoonte van maken om in zijn kattenbak te gaan. Voor dit van de kleintjes is het noodzakelijk om hem te laten wennen om te gaan, om zijn behoeften in het nest te doen.

Het is noodzakelijk om het kitten regelmatig in zijn kattenbak te plaatsen, voornamelijk na de maaltijd, maar ook na een lang dutje bijvoorbeeld. Het is aan jou om de kattenbak schoon te houden voor de volgende bezoeken van je kat.

Lees ook:   Kat Camera – Monitor en zie wat uw kat doet – Vergelijking & Beoordelingen

In het geval dat uw kat volwassen is, maar niet langer in zijn kattenbak urineert, moet u dieper controleren waarom hij niet in zijn kattenbak urineert.

Laat de kater opereren

Een kater markeert zijn territorium vanaf het begin van de puberteit. De beste oplossing om te voorkomen dat uw kat ergens in uw huis urineert, is castratie. Dit zal hem er niet van weerhouden om te plassen, gewoon zijn territorium markeren bij elke bocht op je bank.

Je hebt nu alle trucs om de geur van urine op je bank te elimineren, om verder te gaan met het reinigen van urine op beddengoed is er deze gids om kattenurine op matrassen te bestrijden.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.