Hoe de geur van urine op een matras te verwijderen?

Uw kat heeft net op uw bed geplast, een van de plaatsen die schoon moet blijven voor uw welzijn. Als u de vlek eenvoudig probeert schoon te maken zonder de juiste producten, wordt uw matras bedekt met halo’s. Voor een effectieve reiniging zijn er verschillende zeer effectieve reinigingstechnieken om de vlek en geur te verwijderen.

Als de kat niet alleen op het bed heeft geplast, maar ook elders op uw beddengoed, ga dan naar de samenvatting om de andere gids te raadplegen om de geur van kattenurine op beddengoed schoon te maken en te verwijderen.

Verwijder de geur van urine op een matras

Kat-op-tapijt

Het is vrij eenvoudig om je eigen producten te maken tegen de geur van urine en heel vaak met producten die in je kasten staan, maar als je geen last wilt hebben van dit mengsel zijn er natuurlijk de producten klaar om speciale kattenurine te gebruiken.

3 technieken om de geur van kattenplas te verwijderen

Drie technieken om je matras snel en eenvoudig uit te voeren. Deze tips worden gedaan met weinig producten en die je meestal in je keuken en winkel kunt vinden.

Mengsel: Water/zuiveringszout/citroensap/etherische olie

Voorbereiding

Een eerste bereiding heel eenvoudig te maken, je hebt een kom heet water nodig waarin je alleen maar hoeft toe te voegen:

 • 1 eetlepel baking soda
 • 1 theelepel citroensap
 • 3 druppels citroen etherische olie
Lees ook:   Applaws Kattenvoer: Een Kritische Beoordeling

Het afgewerkte mengsel, je hoeft het alleen maar in een vaporizer te doen.

Reinigingstechniek

De techniek is heel eenvoudig, het is gewoon een kwestie van het mengsel op de matras spuiten waar de urinevlek zich bevindt. Het is niet nodig om te spoelen, dit mengsel bevat geen schadelijke producten.

Mengsel: Heet water/azijn/alcohol

Voorbereiding

Voor deze tweede voorbereiding; Meng in een kom een kopje heetwaterkoffie met een kopje witte azijn en voeg ten slotte een eetlepel alcohol toe op 70 °.

Reinigingstechniek

Het afgewerkte mengsel breng het aan op je matras, dit keer als je het moet laten drogen maar toch spoelen, want alcohol inhaleren bij 70° was echt niet aan te raden.

Speciale kattengeur deodorant

Er zijn geurvernietigende, kant-en-klare luchtverfrissers als je niet de tijd hebt om je eigen mengsel te bereiden elke keer dat de kat plast. Deze producten zijn allergeenvrij en meestal in sprayvorm, het maakt zowel geurvernietiging als reiniging mogelijk.

Zodra het product in de hand is, spuit je de plek op je matras, laat je het inwerken en spoel je het af.

Je kat wegdraaien van je matras

Om uitglijden van uw kat op uw matras te voorkomen. We moeten proberen ervoor te zorgen dat hij daar niet naartoe gaat. Weet dat uw kat geuren die u zult waarderen erg onaangenaam zal vinden. Sommige essentiële oliën zijn zeer effectieve of industriële insectenwerende middelen.

Gebruik etherische oliën

Etherische oliën worden heel vaak gebruikt vanwege hun aangename geur, niet schadelijk, maar die een effectiviteit heeft om uw huisdier weg te houden van uw matras. Er bestaan veel essentiële oliën, maar er zijn er enkele effectiever om je kat af te leiden:

 • Eucalyptus etherische olie
 • Lavendel etherische olie
 • Oranje etherische olie
 • Citroen etherische olie
Lees ook:   Ontdek de fascinerende feiten over Cinnamon Ragdoll katten!

Gebruik kattenafweermiddel.

Voor mensen, die een schema hebben dat te druk is om zelfs maar hun eigen product te maken. Er zijn zeer effectieve urinemarkeringswerende middelen op de markt. Dit zijn zeer esthetische kleine sprays die je in de buurt van je bed plaatst. Uw kat wordt uitgerust met een halsband met een kleine chip die door de spray wordt gedetecteerd, die automatisch wordt ingeschakeld.

PetSafe - Spray Repellent Presence Detector voor Kat en Hond SSSCAT - Veilig - Geurloos - Ideale Sofa/Keuken/Werkblad

PetSafe – Spray Repellent Presence Detector voor Kat en Hond SSSCAT – Veilig – Geurloos – Ideale Sofa/Keuken/Werkblad

 • OPLOSSING OM UW HUISDIER UIT DE BUURT VAN EEN SPECIFIEK GEBIED TE HOUDEN: Dit systeem is een bewegingsmelder (tot 1 meter). De Repellent Spray straalt een snelle en veilige jet uit die uw huisdier verrast. Die laatste leert dan snel verboden zones te vermijden (werkblad in de keuken, vuilnisbakken, bank, tafel, slaapkamer, kerstbomen …).
 • MILIEUVRIENDELIJKE FORMULE: Met een capaciteit van 80 tot 100 jets per navulling heeft deze Odorless Spray een milieuvriendelijke formule. Geen vlekken maken.
 • GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN: De spray van de Odorless Spray kan in 5 horizontale richtingen worden georiënteerd en werkt voor alle dieren binnen het bereik van het apparaat – tot 1 meter bereik.
 • AAN/UIT-SCHAKELAAR: Aan/uit-schakelaar om de levensduur van de batterij te verlengen wanneer deze niet in gebruik is. Werkt met 4 AAA-batterijen.
 • GARANTIE: Deze SSSCAT afstotende spray heeft een beperkte garantie van 3 jaar.

Een oplossing tegen kattenurine?

Voed uw kat opnieuw op

De enige oplossing is dat uw kat went of opnieuw gewend raakt aan het gaan in zijn kattenbak. Als uw huisdier erg jong is, is het noodzakelijk om uw kitten regelmatig in zijn kattenbak te plaatsen, bijvoorbeeld na de maaltijd of een lang dutje. Hij zal er vrij snel aan wennen.

Lees ook:   Katten geven om jouw tranen?

Voor een volwassen kat is het hetzelfde principe, maar je moet je afvragen waarom hij niet meer in zijn kattenbak gaat en de voorkeur geeft aan je matras. Misschien wordt het niet vaak genoeg gewassen of gewoon de kattenbak bevalt hem niet, katten kunnen erg wispelturig zijn.

Laat de kater opereren

Een kater zal, zoals elk mannetje, zijn territorium vanaf een bepaalde leeftijd markeren. De meest effectieve oplossing om te voorkomen dat uw kat overal urineert, is castratie.

Maak je geen zorgen, je kat urineert nog steeds, maar hij hoeft zijn territorium niet de hele tijd te markeren. De kans dat je matras daarna schoon blijft.

Je hebt alle sleutels in handen, om een matras zo lang mogelijk schoon te houden, als je kat op de bank heeft geplast hebben we ook een gids voor urine op de bank.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.