Hoe eenvoudig een kattenluik te installeren?


Het installeren van een kattenluik is niet echt ingewikkeld zoals je kunt lezen in onze tutorial. Maar het enige wat overblijft is U mag geen fout maken door uw kattenluik te installeren met het risico dat u uw deur moet vervangen.

Neem de tijd om onze tutorial te lezen, bekijk zorgvuldig de instructies voor het kattenluik dat je net hebt gekocht of het kattenluik dat je koopt en bekijk ook de bewerkingsvideo’s zoals hieronder.

Hieronder vindt u alles wat u moet weten om het kattenluik van uw 4-poots metgezel met succes te installeren.

Programmeer eerst, indien nodig, het kattenluik

Als u een elektronisch kattenluik met RFID-chipdetectie heeft, zoals de elektronische kattenluiken op deze pagina, is het sterk aan te raden om uw kat eerst te registreren voordat u begint met de bevestiging van het apparaat.

Hiervoor moet u na het plaatsen van de batterijen het dier door het frame van het kattenluik leiden door de registratieknop van het dier in de meeste kattenluiken ingedrukt te houden. Merk op dat Als u een conventioneel kattenluik of een elektromagnetisch of infrarood kattenluik heeft, heeft u deze stap niet nodig.

Kies de ideale locatie voor de installatie van het kattenluik

Om er zeker van te zijn dat uw kleine katachtige zijn kattenluik goed zal gebruiken, moet u de ideale locatie voor de installatie vinden. Doorgaans Het wordt aanbevolen om het kattenluik te installeren op een plaats die gebruikelijk is voor de kat en waar het wordt gebruikt om te passeren, zoals op de achterdeur van het huis, de hoofdingangsdeur of de muur van de garage.

Lees ook:   De mysterieuze drang van katten om dingen omver te werpen ontrafeld

Houd er bovendien rekening mee dat het kattenluik een punt van kwetsbaarheid voor uw kat kan zijn op het niveau van de buitenkant. De indeling van uw tuin of uw buitenkant kan dus van grote invloed zijn op uw kleine katachtige en hem dus dwingen om het kattenluik vaak of helemaal niet te gebruiken. Bijvoorbeeld Het wordt sterk aanbevolen om de buiteningang van de kattenluik te omringen met potten met potplanten of tuinmeubelen om uw huisdier gerust te stellen bij het betreden.

Videovoorbeeld van het installeren van kattenluiken

Een kattenluik in het algemeen bevestigen

Zodra u de ideale locatie hebt gevonden, hoeft u alleen maar Installeer het kattenluik in strikte overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Merk op dat een kattenluik over het algemeen op elk type steun kan worden geplaatst, zoals een deur, een raam, een muur, …, ongeacht het materiaal (hout, PVC, glas, metaal, beton, …).

Houd er echter rekening mee dat De procedure en het installatiegemak van een kattenluik varieert aanzienlijk van de ene ondersteuning tot de andere, afhankelijk van het type en het materiaal. Dus als je een beetje een zondagse klusjesman bent, kun je eenvoudig een kattenluik op een houten of metalen deur installeren. Aan de andere kant, tenzij u een expert bent, zal het erg moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om een kattenluik op een muur of een glazen steun te bevestigen, en in dit geval wordt u geadviseerd om de taak aan een professional toe te vertrouwen.

Installatie van de flap flap op hout of kunststof

Het kattenluik dat op dit type steun moet worden geplaatst, bestaat over het algemeen uit 2 delen: het binnenste deel met een frame en het toegangsblad, en het buitenste deel, bestaande uit een eenvoudig frame. Bevestig met behulp van de zelfklevende pasta het buitenframe aan de steun met behulp van een bubbelniveau om ervoor te zorgen dat alles recht is. Om de toegang van de kat te vergemakkelijken, moet de onderrand van de te boren opening zich op een hoogte van de grond bevinden die overeenkomt met de afstand tussen de buik van de kat en de grond.

Lees ook:   first xl

Nadat u de omtrek van de binnenrand van het frame met potlood hebt getekend, hoeft u alleen maar de deur te knippen. Boor hiervoor met behulp van de boor gaten in de 4 hoeken van het getraceerde frame, om openingen te creëren die groot genoeg zijn om het blad van de decoupeerzaag te passeren, waardoor u de ondersteuning kunt snijden.

Zodra de opening is gemaakt, boort u de schroefdoorgangsgaten en monteert u aan weerszijden van de deur, het binnenste deel en het buitenframe van de klep. Het enige wat je hoeft te doen is alles erin te schroeven. En hier is je kattenluik klaar voor gebruik!

Installatie op een metalen standaard

De procedure voor het installeren van een kattenluik op een metalen deur is vergelijkbaar met die van een houten deur, met als enige verschil dat u ook een metalen montageadapter met een weerbestendige pakking moet gebruiken. Het kattenluik zal dus uit 4 delen bestaan: het binnenste deel dat het toegangsblad ondersteunt, het buitenframe, de tunnel en de bevestigingsadapter op metalen steun.

Installatie op glas

Om de kitty-flap op een glazen steun te installeren, hebt u hetzelfde materiaal nodig als voor de vorige beugels, waaraan u een adapter toevoegt voor bevestiging op glas, met een weerbestendige afdichting. Dus, wat betreft een metalen ondersteuning, zal het kattenluik uit 4 delen bestaan. Merk op dat u in dit geval, tenzij u een expert bent, een glazenier nodig hebt om het glas te snijden.

De te maken opening is een cirkel met een diameter zoals gedefinieerd door de fabrikant (bijvoorbeeld 212 mm) en wordt gemaakt rekening houdend met de hoogte tussen de grond en de buik van uw kat. Zodra de opening is gemaakt, hoeft u alleen maar het kattenluik aan weerszijden van de glazen steun te monteren.

Lees ook:   Seychellois Cat: Alles wat je moet weten in 60 karakters!

Installatie in een muur

Muren kunnen dragend zijn, water-, gas- of elektrische draaddoorgangen bevatten, tenzij u een expert bent, wordt u ten zeerste aangeraden om de taak toe te vertrouwen aan een gekwalificeerde bouwer. De installatieprocedure blijft bijna hetzelfde als de vorige, maar u hebt extra apparatuur nodig, zoals een uitbreiding van de kattenluiktunnel, een weerbestendige transparante afdichting en elektrisch gereedschap dat is aangepast aan uw muur.

De apparatuur om goed te werken

Als leguitrusting hebt u een elektrische boormachine, een decoupeerzaag, een schroevendraaier, zelfklevende pasta en niet te vergeten gereedschappen voor precisie nodig, zoals een potlood, een liniaal en een waterpas. Vergeet ook niet om jezelf te beschermen, door een veiligheidsbril en handschoenen te dragen.