Hoe krijg ik mijn kat te raadplegen?

Volgens de Nationale Orde van Dierenartsen, 40 afdelingen worden getroffen door het fenomeen van veterinaire woestijnvorming, vooral in gebieden met een lage bezettingsdichtheid.

Als u ook wordt geconfronteerd met de afwezigheid van dierenartsen in uw huis, weet dan datEr is een oplossing waarmee u ten minste Omgaan met kleine verwondingen en routinebehandeling. Teleconsultatie in veterinaire aangelegenheden wordt steeds breder en toegankelijker zo ver mogelijk vanuit stedelijke centra.

Kies voor een veterinair teleconsultatie voor een eerste diagnose

Het belangrijkste belang van teleconsultatie is zowel om onnodige reizen te beperken als om toegang te geven tot een consult aan mensen die het verst van een dierenkliniek verwijderd zijn. Om een veterinaire teleconsultatiedienst te ontdekken, gaat u naar vetapp.fr.

Teleconsultatie is ideaal voor bijvoorbeeld de opvolging van uw kat na een operatie, of voor voedingsadvies, het voorschrijven van antiparasitaire en vele andere kleine verwondingen die niet behandeld hoeven te worden.

Over het algemeen kan teleconsultatie de opvolging en verzorging van uw kat verbeteren.

Vrouw in teleconsultatie met de dierenarts voor haar kat

Wees voorzichtig, teleconsultatie vervangt geen veterinaire noodsituatie

Houd er rekening mee dat het doel van teleconsultatie niet is om uiteindelijk fysieke consulten te vervangen, het is niet mogelijk om een dier te ausculteren via een smartphone (voor het moment weet je nooit). Inderdaad, sommige consultaties vereisen gebaren en observaties die alleen face-to-face kunnen worden gemaakt, om nog maar te zwijgen van bloedonderzoek en radiologische handelingen.

Lees ook:   voer voor katten met ondergewicht

Bovendien, zelfs als de dierenarts enkele basismedicijnen kan voorschrijven die u bij een apotheek kunt vinden, hebben apotheken niet noodzakelijkerwijs alle medicijnen. Het alternatief is dan om bij online apotheken te bestellen, maar de tijd wordt verlengd. Het verdient daarom in sommige gevallen de voorkeur om naar het veterinaire kantoor te gaan om ze te verkrijgen.

Ten slotte vereisen veterinaire noodsituaties zoals een ongeluk, voedselvergiftiging, ademnood en vele anderen natuurlijk absoluut een consult in een dierenkliniek.

Vind alle dierenartsen bij u in de buurt

Om een dierenarts bij u in de buurt te vinden, begint u met het raadplegen van de directory van de National Order of Veterinarians die online beschikbaar is, hier beschikbaar. U kunt de naam invoeren van de dierenarts die u zoekt of de lijst met dierenartsen raadplegen die aanwezig zijn in uw stad, uw afdeling of zelfs uw regio.

Kijk regelmatig in de lijst met dierenartsen om te controleren of een nieuwe dierenarts zich niet rond uw huis of bij de dichtstbijzijnde heeft gevestigd.

Dit Lijst bevat zowel dierenartsen die op kantoor oefenen als degenen die thuis oefenen. Voor degenen die in een of meer instellingen voor veterinaire verzorging werkzaam zijn, worden het adres en het telefoonnummer van deze instellingen in de lijst vermeld. Voor dierenartsen die alleen thuis oefenen, wordt alleen hun telefoonnummer vermeld in de lijst.

Je zult zeker vele kilometers moeten afleggen

De lijst van de Nationale Orde van Dierenartsen bevat alle dierenartsen, rond uw locatie. Wat betekent dat als er geen dierenarts op deze lijst staat die dicht bij huis is, je vele kilometers moet reizen om in het naburige dorp, de naburige stad, … kortom, op het kantoor dat het dichtst bij u in de buurt is.

Lees ook:   5 natuurlijke methoden om katten op afstand te houden

U kunt er vooraf zeker van zijn dat deze reis echt essentieel is dankzij de teleconsultatie en omgekeerd aarzel niet om te verhuizen als u denkt dat de teleconsultatie echt niet mogelijk is.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.