Is het normaal en zorgwekkend?

Ben je bang dat je kleine katachtige niet spint of dat hij is gestopt met spinnen? Maak je niet druk. Merk op dat er verschillende redenen zijn waarom een kat niet of niet meer spint.

Bovendien De afwezigheid van spinnen betekent niet noodzakelijkerwijs dat uw kat ongelukkig is of een slechte gezondheid heeft. De laatste kan andere uitdrukkingsmiddelen gebruiken om begrepen te worden en te bloeien.

Waarom spint een kat niet?

Het gebeurt vaak dat het lijkt alsof een kat niet spint, terwijl hij dat zo vaag doet dat het geluid nauwelijks hoorbaar is. Dat gezegd hebbende, je kat mag helemaal niet spinnen vanwege zijn persoonlijkheid, of omdat hij niet reageert met spinnen op knuffels en strelingen.

Ten slotte kan de afwezigheid van spinnen te wijten zijn aan vroeg of abrupt spenen, vooral voor een kat die van zijn moeder is gescheiden zonder dat ze hem heeft geleerd hoe hij moet spinnen.

In ieder geval is een kat die niet spint geen probleem, waarbij de afwezigheid van spinnen een probleem kan betekenen dat een kat met een volledig normaal spinnen plotseling stopt met spinnen.

Wat te begrijpen over spinnen bij katten

Kat spinnen

Spinnen is een van de uitzonderlijke eigenschappen en wordt het best waargenomen bij katten. Het wordt gekenmerkt door zachte geluiden en constante trillingen die meer in het algemeen worden toegeschreven aan een manifestatie van tevredenheid.

Lees ook:   Harnas voor kat – Kies een harnas voor uw kat – [Guide d’Achat]

Gevoed als een manier van communicatie, wordt spinnen geleerd door kittens vanaf de tweede dag van de geboorte, door purners na te bootsen die door hun moeder worden uitgestraald om hen gerust te stellen en die ze tot de volwassenheid zullen houden.

Meer dan een communicatiemiddel, verschijnt spinnen eindelijk als een emotionele marker bij katten, die soms hun positieve of negatieve emoties onthult. Zo zal je kat spinnen van genot omdat hij zich gelukkig voelt. Net zoals hij kan spinnen om zijn pijn te verlichten en zichzelf te genezen, zijn stress te verminderen of zichzelf gerust te stellen.

Een kat die niet of niet meer spint, kan anders begrepen worden

Houd er rekening mee dat Spinnen is niet de exclusieve manier van expressie die beschikbaar is voor katten Om te communiceren met hun entourage, hoewel het degene is die de meeste meesters prefereert (of wenst te zien manifesteren), heeft de kat veel andere manieren om met de man te communiceren die kunnen worden gedecodeerd.

Dus voor een kat die niet spint of daarmee is gestopt, zijn er veel andere manieren om door u of zijn soortgenoten te worden begrepen.  Zonder te hoeven spinnen, kan je kleine katachtige gebruiken:

  • Miauwen, om aandacht op te eisen. Dit zal met name het geval zijn wanneer hij op zoek is naar een teken van tederheid en genegenheid (knuffels, strelingen) bijvoorbeeld.
  • Speelse beet, zoals het geval is tussen kittens om hun banden te versterken, maar ook om de kracht van hun beten te leren meten en beheersen. Bovendien zullen we het hebben over liefdesbeet wanneer je katachtige je zachtjes en delicatesse bijt om je zijn genegenheid te tonen.
  • Wrijven: je kat die tegen je wrijft of je benen probeert zijn genegenheid of welzijn te vertalen door dit gebaar.
Lees ook:   10 tekenen dat uw kat smoorverliefd op u is!

Is een kat die niet spint ongelukkig?

Begrijp datEen kat die niet spint, is niet per se ongelukkig. Als het een teken van gelukzaligheid kan zijn, weerspiegelt spinnen niet alleen geluk, laat staan de enige manier waarop uw kat zijn plezier of genegenheid kan uiten.

Spinnen blijft vrij indirect, wat positieve of negatieve emoties kan vertalen. Ook je kat die niet spint of stopt met spinnen is niet minder blij. Het kan gewoon zijn dat hij voor andere communicatiemiddelen heeft gekozen..

Als uw kat, die meestal spint, echter stopt met dit te doen terwijl hij enkele tekenen vertoont die lijken op ongemak, is het mogelijk dat hij lijdt of ziek is. In dit geval zal een bezoek aan de dierenarts u helpen om het zeker te weten.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.