Kattenbomen de gids om uw kat te helpen


We houden allemaal van onze katten, maar op het moment dat ze ons huis krabben, op muren of meubels, hebben we altijd dezelfde reflex, schelden het uit. Maar het was eerder, de krassen van de gestreste katachtige zullen in het verleden zijn met het juiste accessoire U zult het zeker begrijpen, De krabpaal is een verbeterde krabpaal voor de katachtige.

Maar waarom houden onze katten zo van deze accessoires? Hoe kies je de juiste krabpaal voor je huisdier en voor je interieur?

Inhoudsopgave

Onze 3 beste favoriete kattenbomen om een idee te krijgen

🐱 Univers Chat heeft verschillende soorten accessoires voor katten vergeleken, geconfronteerd met zo’n groot aantal producten hoe de juiste te kiezen, maar vooral Welke krabpaal zal je kleine kat het meest bevallen. We hebben er een aantal geselecteerd die overeenkomen met degenen die het meest succesvol zijn in onze kleine huisdieren, van kittens tot grote binnenkatten, ze zijn allemaal aangepast, gemakkelijk te onderhouden en voor sommigen een echt pluspunt voor de decoratie van uw interieur.

Lees ook:   Amerikaanse Bobtail: de charmante katten met gekrulde staarten

Zeer eenvoudige montage en onderhoud zoals u kunt zien in klantrecensies. Ze zullen prachtig passen bij de meeste van uw huis- of appartementinterieurs, ongeacht de stijl.

Kitten op krabpaal

Kattenbomen zijn er in alle vormen en van alle maten waardoor de kleine kittens hun spieren op zijn best kunnen strekken op de krabpalen van het accessoire. Verkrijgbaar in meerdere kleuren, van rood tot zwart via beige, maar vooral modellen om uw huis of appartement te verfraaien terwijl u uw huisdier gelukkig maakt.

Kattenbomen zijn woonruimtes voor de kat, bestaande uit schrapers, nis met zeer comfortabele en gezellige kussens, platform om te zitten, hangmat en spelletjes voor zijn fysieke activiteit. Dit meubelstuk voor katten bespaart veel eigenaren de problemen van krabben in huis, terwijl het een plek is waar ze stoom kunnen afblazen en hun gezondheid kunnen doorbrengen.

Dus waar te beginnen met dit grote aantal producten, online winkels, online dierenwinkels of bij u in de buurt bieden tientallen te koop aan, welke te kiezen? Wat voor soort materialen, welke vorm, welke hoogte is beter geschikt voor de katachtige.

Kleine anekdote, sommige eigenaren van gezelschapsdieren gebruiken dit kattenaccessoire zelfs voor andere dieren, zoals dwergkonijnen of vogels.

Laten we beginnen met een overzicht van de verschillende bestaande modellen.

De verschillende soorten krabpaal

De krabpaal is een essentieel meubelstuk gedurende het hele leven van de katachtige, van zijn jonge kittenleeftijd tot oude kat, daarom zijn er allerlei modellen beschikbaar.

Een breed scala aan producten die aanleiding heeft gegeven tot een grote creativiteit van fabrikanten, Er zijn nu veel originele accessoires en vooral zeer design kattenbomen voor uw decoratie.

Lees ook:   trixie kattennet

Er zijn verschillende soorten krabpaal, die als volgt kunnen worden geclassificeerd:

VESPER Krabpaal Ontwerp Hoog Walnoot

Zeer design krabpaal van Vesper (Klik om het in de winkel te bekijken)

Aan de materiaalkant vinden we vaak hetzelfde, van kattenbomen tegen lagere kosten of luxer, maar het is duidelijk dat natuurlijke materialen de voorkeur verdienen.

Over het algemeen is de structuur gemaakt van hout of bamboe en zelfs in meer nobele essentie zoals walnoot, is de schraper al dan niet bedekt met sisal. Sisal is een natuurlijke vezel, van een plant die op hout lijkt maar flexibeler is.

De horizontale trays zijn bedekt met een materiaal waar de kat zijn klauwen kan maken, het tapijt is zeer aangenaam voor de kat met een pluche uiterlijk. Maar bovenal krabben ze hun schrapers graag met gevlochten sisal.

De krabpaal is ook een ruimte van spel en rust voor het dier Dus elk type krabpaal is uitgerust met een nis of hangmat voor rust en een gezonde levensstijl van het dier. En vooral spelletjes voor een goede fysieke activiteit van het dier en voorkomen dat het overgewicht heeft. Maar veel van onze katten zullen vooral aandacht besteden aan het speelgoed op het product, kleine roodheid in de vachtuche, bal, belbal, automatische muizen en ander kattenspeelgoed en accessoires.

✅ Het belangrijkste is om Selecteer een boom die past bij het gedrag van uw kat, als hij graag klimt, zijn omgeving en zijn territorium observeert, is het de grootte die bijvoorbeeld moet opletten. Aan de andere kant, als ze vooral zijn klauwen willen maken, is het het krabpaalaspect waar bij het kopen naar gekeken moet worden.

Lees ook:   De mysterie van katten: Waarom gruwen ze van pootjes strelen?

De verschillende maten krabpaal

Dit type kattenmeubels is ingedeeld in drie verschillende maten:

 • Kleine krabpalmen, minder dan 1m hoog
 • Middelgrote krabpalmen van 1m tot 1,6m hoog
 • Grote krabpalmen, vanaf 1,6m en nog veel meer.

Elke hoogte van de krabpaal komt overeen met een min of meer belangrijke voetafdruk, het is duidelijk dat De krabpaal moet stabiel zijn om de aanvallen en sprongen van uw kat te weerstaan, vooral voor gigantische kattenbomen.

Songmics krabpaal

Kleine krabpaal van Songmics grote capaciteit met krabpaal, nissen en versterkte kolommen

Kleine krabpaal allemaal gewatteerd, zelfs met zijn kleine formaat biedt deze boom alles wat nodig is voor de kat, hangmat, krabpaal en een hangende bal om te spelen. Het ideale type krabpaal als je weinig ruimte hebt.

Krabpaal met blauwe krabpaal Lolipet

Krabpaal met blauwe krabpaal met natuurlijke sisalkrabpaal

Middelgrote krabpaal van het merk Lolipet, een nis, een platform en een hangmat in synthetisch bont voor de ontspanning van de kat alles is er. Met goede klantrecensies zal deze krabpaal uw katten verrukken en ook zeer solide zijn.

De grootte van de krabpaal is een van de belangrijkste factoren van keuze, het is duidelijk dat grote krabbomen het meest worden gewaardeerd door onze haarballen, het is ingeschreven in hun instinct. Ze zitten graag als een kat van de top van een boom en kijken naar de vogels vanaf de top van hun baars.

❗️ Maar pas op, in tegenstelling tot wat veel in de recensies is geschreven, We kiezen de grootte van de krabpaal niet op basis van de grootte van de kat, het is niet omdat je een grote kat hebt dat je een groot model moet nemen of een klein dus een klein model. Dit is niet waar. Laten we van deze gelegenheid gebruik maken om te onthouden dat een kat met overgewicht niet gezond is, het is noodzakelijk om voor hem te zorgen door zijn dieet te volgen.

Kies het, afhankelijk van uw interieurontwerp, denk na over de indeling van uw tuin als de kat naar buiten gaat. Het belangrijkste is dat de kat zich goed voelt en dat de boom stabiel is, op een hoogte van meer dan 1 meter en gemakkelijk toegankelijk voor het comfort van de katachtige.

Happypet Krabpaal xxl

XXL Krabpaal van Happypet (Klik om het in de winkel te bekijken)

💡Kleine tip, als je niet veel ruimte hebt, omdat je in een appartement bent, kies dan voor een kleine krabpaal die je op een meubelstuk plaatst. Dus je verhoogt de hoogte van het zicht voor de kat, eenvoudig. Vergeet niet dat de boom stabiel moet blijven op het meubilair, katten gebruiken het met grote kracht als krabpaal.

Met betrekking tot oudere katten is het duidelijk dat de toegankelijkheid van de boom het belangrijkst is, wat grote krabpalen niet voorkomt als ze bijvoorbeeld zijn uitgerust met hellingen.

Test en mening over de beste kattenbomen

Meningen zijn erg belangrijk om uw product te kiezen, er is veel feedback over dit type product, inclusief hoe katten de nieuwe kattenbomen gebruiken die door hun meester zijn gekocht. Het belangrijkste in de beoordelingen is dat ze objectief moeten zijn, hetzelfde geldt voor de tests, bij Univers Chat zijn we erg voorzichtig met dit punt.

Als je een model hebt gespot dat je leuk vindt, aarzel dan niet om te kijken naar de beoordelingen die beschikbaar zijn op online dierenwinkels, op online winkels. Vergeet niet om de opmerkingen te controleren of de levering goed is verlopen, gratis verzending een pluspunt voor producten van dit volume, hoewel transport een kostenpost voor de verkoper vertegenwoordigt. Bovendien plaatsen we zo vaak mogelijk een link naar de beoordelingen van het aanbevolen product.

We richten onze krabpaaltests op erkende merken die net zo interessant zijn voor de geestelijke gezondheid en levensstijl van uw huisdier als voor uw interieur en decoratie, we zullen in het bijzonder denken aan Trixie waaronder Morella, Banana Leaf, Natural Paradise, Water Hyacinth, Vesper bekende merken van krabpaal of Martin Sellier merkproducten.

Om nog maar te zwijgen van andere merken die op de markt verkrijgbaar zijn, zoals Kitty, Leopet, Lolipet, Songmics, Cat It of Cat On en vele anderen.

Goedkope kattenbomen, is het mogelijk om ze tegen een goede prijs te vinden?

Ja, kattenbomen zijn dierenmeubels die niet worden gegeven, dit is een feit, maar met de aanzienlijke kortingen die worden aangeboden door online winkels en online dierenwinkels zoals Amazon. Vergeet de verkoopperiodes niet Het is mogelijk om het hele jaar door goede deals te maken met goedkope krabpalmen.

Top 2

lionto Krabpaal krabpaal voor kattenhoogte 85 cm, Donkergrijs

lionto Krabpaal krabpaal voor kattenhoogte 85 cm, Donkergrijs

 • COMFORT ZONE: deze zachte pluche krabpaal met zijn ideale gebruiksmogelijkheden biedt uw kleine metgezel speel-, rust- en schuilplaatsen naar believen
 • SPEEL- EN RUSTRUIMTE: deze krabpaal met zijn gevulde bal zal voldoen aan de speel- en jachtbehoeften van uw kat. Een klein hol en twee bakjes nodigen uw kat uit om uit te rusten terwijl hij de omgeving observeert
 • OPTIMALE BESCHERMING VOOR KLAUWEN MET SISAL: de resistente sisalstam van deze kattenspeeltoren stelt uw huisdier in staat om zijn klauwen te behouden en zorgt tegelijkertijd voor de bescherming van uw meubels

Top 3

Yaheetech Krabpaal met 2 Nissen 3 Platforms 2 Ballen Natuurlijke Sisal Klimboom Multi-Level Hoogte 138.5cm Ideaal voor 3-4 Lichtgrijze Katten

Yaheetech Krabpaal met 2 Nissen 3 Platforms 2 Ballen Natuurlijke Sisal Klimboom Multi-Level Hoogte 138.5cm Ideaal voor 3-4 Lichtgrijze Katten

 • Stevig en comfortabel: Gebouwd met spaanplaat en bedekt met zacht pluche, deze kattentoren is stevig en comfortabel genoeg om uw kleine metgezellen een solide en aangenaam huis te bieden.
 • Gezellige schuilplaatsen: Katten zijn voorzichtig en gemakkelijk angstig, en je kunt ze altijd in de krochten van je huis vinden. Zo heeft deze krabpaaltoren twee gezellige pluche grotten, met de uitgangen in de vorm van een deur en raam voor katten om verstoppertje te spelen en te dutten.
 • 3 Platforms: Gelegen aan de bovenkant, zijn de drie platforms de observatoria voor katten om “hun huis te bewaken”. De 3 platforms zouden je engeltjes wel eens kunnen vermaken.
 • Rust en vrije tijd: 2 grotten van verschillende groottes, 2 haarballen, 3 krabpalen, 3 hoge zitstokken… Deze avtivity toren voldoet aan verschillende behoeften van uw katten, zoals rust en vrije tijd. Het ziet eruit als een aantrekkelijk recreatiecentrum.
 • Sisalpalen: Drie sisaltouwpalen die op verschillende hoogtes zijn gewikkeld, moedigen katten aan om te krabben en hun scherpe klauwen weg te houden van uw mooie meubels.

Top 4

VOUNOT Krabpaal met Krabpaal L Krabpaal Activiteitencentrum met Nis en Katachtige Platforms Hoogte 112cm Grijs

VOUNOT Krabpaal met Krabpaal L Krabpaal Activiteitencentrum met Nis en Katachtige Platforms Hoogte 112cm Grijs

 • MULTIFUNCTIONEEL: Met onze krabpaal kan uw kat vrij slapen, krabben, strekken en zijn omgeving observeren. Met 2 observatie- en springplatforms, 2 hangende speeltjes, 1 hondenhok, 1 klimschans en verschillende krabpalen kunnen uw katten genieten van deze complete krabpaal.
 • PRETPARK: Deze krabpaal heeft alles om uw kitten te amuseren en bezig te houden in zijn actieve fases. Het heeft 2 hangende en verwijderbare muisvormige speeltjes en een kleine bal bovenop. 5 natuurlijke sisal krabpalen op de structuur zoals helling, speelgoed en buizen zodat uw kat kan krabben maar ook springplatforms en een makkelijk te beklimmen structuur.
 • RUSTENDE BOOM: De boom is bedekt met een comfortabel pluche voor een douc gevoeleur en warmte voor uw kat. Het heeft een nis voor een discrete rust en een verhoogd observatieplatform.
 • STABIELE STRUCTUUR: De kattentoren heeft een solide constructie en is ontworpen voor een betere stabiliteit met zijn oprit aan één kant. Bovendien kunt u met valstopaccessoires uw boom aan de muur of anderen hangen.
 • SNELLE INSTALLATIE: Alle accessoires zijn aanwezig voor montage, u hebt geen extra gereedschap en een gedetailleerde handleiding nodig voor eenvoudige en snelle installatie.

Maar wees toch voorzichtig, wees gewaarschuwd dat een krabpaal heel snel kan slijten als de kwaliteit van de materialen niet op het rendez-vous is en dat we de prijs niet zetten. Hoewel velen afkomstig zijn van Capac, een kwaliteitsfabrikant, doen sommigen het niet. Katten zullen hun boom gebruiken als een krabpaal en als een speeltuin, ze zullen hun accessoires nooit zien als de prijs die je erin stopt, dus het is essentieel dat het dit soort aanvallen weerstaat.

>> Zie kattenbomen te koop op Amazon<<

Belangrijke punten om te controleren bij het kopen van een krabpaal: Samenvatting

 • De algemene vorm van de boom, ontwerp of klassiek
 • De grootte, afhankelijk van de beschikbare ruimte thuis, altijd denkend aan hoogte en toegankelijkheid
 • Door consumenten erkende kattenbomen, na tests en meningen
 • De prijs moet bij uw portemonnee passen, u hoeft niet te zoeken naar de laagste prijs en de hoogste

Waarom een krabpaal kopen voor je kat?

We hebben gezien hoe je de krabpaal moet kiezen, maar weet je echt waarom het nodig is voor je kat?

Vanuit een gedragsmatig oogpunt voor de kat, De krabpaal heeft alleen maar voordelen, zeggen katachtige behavioristen dat.

Een krabpaal vergroot het territorium

Rode kat op krabpaalDe krabpaal is het exclusieve territorium van de kat, het is ook de plaats waar het de rest van zijn grondgebied domineert, wat niemand minder is dan uw appartement of het huis.

Het instinct van de katachtigen dwingt hen om hoog te klimmen of een dominant punt te vinden waar ze een duidelijk zicht op de kamer hebben. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je kat rust graag op een hoge plaats, hij doet het van nature omdat hij een kitten is, Hij doet dit niet alleen om zich te verbergen voor de hond.

De geur is ook een belangrijk element, de krabpaal is een plek waar alleen de geur van de kat aanwezig is, door deze krassen of zijn rollen deponeert de kat zijn geur, het maakt deel uit van zijn levensstijl.

💡Dit punt is ook belangrijk om rekening mee te houden omdat je meerdere katten hebt, het is belangrijk om na te denken over het aantal benodigde krabpaal of het aantal nesten dat beschikbaar is op de boom, evenals de noodzaak om de krabpaal grondig schoon te maken.

Om het te onderhouden en schoon te maken, is het meestal voldoende met een eenvoudige stofzuiger om het grootste deel van het haar te verwijderen, sommige modellen zijn gemakkelijk verwijderbaar en verwijderbaar voor machinereiniging voor perfecte hygiëne voor uw katachtige.

De krabpaal helpt verlegen katten

In eerste instantie verrassend, maar Een krabpaal kan verlegen en frazzy katten echt helpen. Om dit te begrijpen moeten we zeggen dat een angstige kat vooral gestrest is door wat hij wel kan horen maar niet kan zien.

Met platforms die uitzicht geven in de hoogte in combinatie met een gezellige en beschermende schuilplaats kan de schuwe kat eindelijk een plek hebben waar hij gemakkelijk de omgeving kan bewaken, de kat voelt zich veilig.

💡Natuurlijk kan het nodig zijn om de kat vertrouwd te maken met de boom, hij moet begrijpen dat deze nieuwe plek mooi en veilig is. Kleine tip aarzel niet om een voedingssupplement zoals kroketten, traktaties of direct zijn kom te gebruiken om het op de krabpaal te laten komen, de meest effectieve resterende kattenkruidspray.

De voordelen van een krabpaal in huis

Je hebt waarschijnlijk al foto’s gezien van een prachtig ingericht huis met een designer krabpaal of een reeks ladders en nestkasten die aan het plafond hangen, allemaal in een zeer eigentijdse stijl.

Dit is waar je als eerste aan denkt als je thuis een krabpaal neemt, maar de krabpaal is ook een hele goede manier om te voorkomen dat je kat van al je meubels een krabpaal maakt. De krabpaal est de plaats waar de kat zijn klauwen zal maken, om een einde te maken aan de krassen die zo nodig zijn voor de kat, adopteer de krabpaal of een krabpaal.

Waarom moet de kat krabben?

😺 Katten moeten hun klauw maken, het is hierop vervelend, vooral wanneer het de bank of muren aanvalt, alles voor hen kan een schraper worden. Maar waarom is het?Het is van vitaal belang voor hen om hun klauwen te maken ? Krabben is voor de kat een systeem van visuele en olfactorische markering en ook hygiëne. Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit ook leuk is tijdens het ontspannen en stretchen.

De markering is instinctief bij de kat, zoals bij alle dieren van andere huisdieren zoals de hond, door deze actie geeft het aan dat het zijn territorium is, met de sporen van krassen maar ook met de feromonen afgezet door zijn kwasten, de krabpaal is een van de pilaren van zijn ruimte.

Het hebben van goede klauwen is belangrijk voor de kat, in de natuur zijn dit zijn meest effectieve activa, om te verdedigen, vechten, vluchten en klimmen, jagen, dus het is normaal om ervoor te zorgen. De actie van krabben stelt de katachtige in staat om dode klauwen te verwijderen die zullen worden vervangen of ze eenvoudigweg te slijpen.

Maar wat ons vooral interesseert, is hoe we ervoor kunnen zorgen dat de kat ons interieur niet aanvalt. Zoals we hebben gezien, zijn kattenbomen hiervoor ideaal, naast het combineren van speeltuin, rustruimte en bestaan uit veel krabgebieden.

Er is ook een andere oplossing om de kat deze klauwen te laten maken.

De krabtoren

Klauwtoren

(Klik om het in de winkel te zien)

De krabtoren is een variant van de krabpaal, het bestaat uit een grote cilinder waar de kat zich kan verstoppen, allemaal bedekt met natuurlijke vezels zoals sisal. Over het algemeen zijn deze torens niet erg hoog en meten ze minder dan een meter.

De krabpaal voor katten

Ontwerp krabpaal

(Klik om het in de winkel te zien)

Krabpalen van katten of krabbende stammen zijn een zeer goede oplossing als je niet de ruimte hebt om een krabpaal te hebben. Vaak gemaakt van golfkarton zijn ze vluchtig en moeten ze vaak worden vervangen.

Heb jij de ziel van een klusjesman? Je bent bedreven met je handen en je weet hoe je hout moet vergroten, dus je kunt zeker een krabpaal op maat maken. Het is heel goed mogelijk om een doe-het-zelf krabpaal te maken (Doe het zelf) met materialen die al thuis zijn of zelfs Ikea-meubels.

Ook komen we heel vaak prachtige kattencomplexen tegen gemaakt door kattenliefhebbers. Beelden van deze adembenemende prestaties kom je vaak tegen op de site.

Weet dat de vervaardiging van dit type object vrij eenvoudig is met een goede tutorial en het juiste element, waarbij de elementen gemakkelijk te vinden zijn in de winkel bij u in de buurt of door ze te bestellen. Zo biedt Trixie kant-en-klare palen aan om als schraper te fungeren, het hout kan gemakkelijk uit je tuin of rond je habitat komen. Alles wat u nodig heeft kunt u eenvoudig bestellen of vervoeren.

Krabpaal aan het plafond en de muren, een echt pretpark voor katten

Krabpaal plafond bevestigingDoe-het-zelvers houden ervan om houten kattenbomen te maken met plafondbevestiging, het is het beste om de beoordelingen te geloven. Inderdaad, met al zijn bruggen, nissen en touwen zullen de katten noodzakelijkerwijs gelukkig worden. Uiteraard heb je een grote ruimte nodig om jouw type krabpaal in huis te realiseren.

Maar als u niet de ziel van een ervaren klusjesman hebt, bieden fabrikanten complete kits die alleen aan muren en plafonds hoeven te worden bevestigd. De montage van deze versie van de krabpaal is iets ingewikkelder, maar vereist ook geen grote bergkennis van houten meubels.