Mutuelle Siamois – Vind de juiste ziektekostenverzekering voor deze raskat


Net als wij hebben katten zowel preventieve als curatieve zorg nodig om blijf gezond en leef zo lang mogelijk. Deze zorg kan echter erg duur zijn en ver buiten uw mogelijkheden als het gaat om het betalen van de rekening van de dierenarts.

De enige manier om kwaliteitszorg aan uw kat te garanderen zonder de bank te breken, is dus door een ziektekostenverzekering af te sluiten. Een goede verzekering moet alle ziekten dekken die het ras van uw kat gemeen heeft. Dit artikel laat u zien hoe u een op maat gemaakte verzekering voor uw Siamese kat kunt vinden.

Vind een verzekering voor uw Siamees

Niet alle verzekeringsformules zijn geschikt voor alle katten en nog meer als het gaat om raskatten. Inderdaad, de ideale verzekering voor uw Siamees, naast de gezondheidsproblemen die alle katten gemeen hebben, moet ook rekening houden met alle pathologieën die specifiek zijn voor dit kattenras. Natuurlijk moet de formule waarop u zich abonneert ook passen bij uw budget.

Vergelijk verzekeringen voor Siamese

✅ Kortom, de ideale ziektekostenverzekering voor uw Siamees is degene die u de formule biedt die het meest geschikt is voor uw haarbal, evenals uw zak. De beste manier om dit gemakkelijk te bereiken, is door een betrouwbare online verzekeringsvergelijker te gebruiken.

Lees ook:   Zijn Savannah Katten gevaarlijk? Leer alles wat nodig is!

Verzekering moet worden afgestemd op Siamese-specifieke gezondheidsproblemen

De ideale verzekering voor uw Siamees moet er rekening mee houden dat dit kattenras bijzonder gevoelig is voor urineweginfecties en gastro-intestinale problemen. Dus naast de klassieke preventieve zorg die alle katten gemeen hebben (vaccinatie, ontworming, antiparasitaire behandelingen), moet de nadruk worden gelegd op het dieet van uw Siamees, dat met de grootste zorg moet worden gekozen.

Inderdaad, om het risico op het ontwikkelen van urine- en nierstenen, evenals spijsverteringsproblemen, aanzienlijk te beperken, moet uw haarbal worden gevoed met premium brokjes die perfect zijn aangepast aan het strikte vleesetende dieet van Siamezen en mineralen bevatten in goed gedefinieerde verhoudingen (minder dan 0,1% magnesium, 1% fosfor en 1 tot 3% calcium).

Tot slot zal de op maat gemaakte verzekering voor uw kat rekening moeten houden met mogelijke ongevallen en ziektes, waaronder urine- en maag-darmproblemen.

Vergelijkingen, de oplossing om snel de ideale verzekering te vinden

Als u de punten kent waarop u zich moet concentreren om de perfecte verzekering voor uw Siamees te vinden, hoeft u alleen maar de verschillende aanbiedingen van de verschillende mutualiteiten in Frankrijk te vergelijken. Zo gepresenteerd, kan de taak lang en vervelend zijn. Maar dankzij de gratis comparators van Univers Chat, vindt u de juiste mutualiteit in slechts een paar klikken.

Ziektekostenverzekering voor Siamezen hoe werkt het?

Zodra u de wederzijdse en de op maat gemaakte lidmaatschapsformule voor uw Siamees hebt gevonden, hoeft u zich alleen maar te registreren. Eenmaal voorbij deze stap, kunt u normaal bijdragen en profiteren van terugbetalingen …

Registratie: Allereerst, houd er rekening mee dat u meerderjarig moet zijn en op Frans grondgebied moet wonen, als u een ziektekostenverzekering voor uw Siamees wilt afsluiten. Voor registratie hoeft u alleen maar een verzoek te sturen naar de gekozen verzekeraar, met bijvoeging van verschillende vereiste documenten, zoals een certificaat van goede gezondheid van uw Siamees, een kopie van zijn registratie bij de LOOF, evenals zijn chip of tatoeagekaart.

Lees ook:   Kattenpraat: Het mysterie van miauwen bij oppakken onthuld!

Bijdragen: Zodra de registratie is gevalideerd, kunt u bijdragen, volgens de overeenkomst die via contract met de verzekeraar is gesloten. Het bedrag en de frequentie van de bijdragen (maandelijks, 3 maanden of 12 maanden) zijn afhankelijk van uw lidmaatschapsplan. De betaalmethoden zijn meervoudig: elektronische kaart, bankoverschrijving, cheque, contant geld …

Restituties: Telkens wanneer uw Siamees een behandeling krijgt voor een behandeling die door de mutualiteit wordt gedekt, wordt u vergoed door de instelling. Het vergoedingspercentage is variabel en afhankelijk van de formule waarop u zich hebt geabonneerd. Over het algemeen varieert dit tarief van 50 tot 100%.

Om je te laten zijnHet enige dat u hoeft te doen, is een verzoek naar uw onderlinge verzekeringsmaatschappij sturen door bij het zorgopvolgingsblad van uw Siamese ondersteunende documenten van uitgaven te voegen, zoals recept en facturen. De terugbetalingstijden variëren van de ene verzekeraar tot de andere en kunnen variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Voorbeeld van vergoeding van dierenartskosten dankzij een onderlinge verzekering

Nougat is een 6-jarige Siamees. Om hem de best mogelijke zorg te garanderen, besloot zijn maîtresse Pauline hem te verzekeren bij Otherwise, door zich te abonneren op de Essential-formule.

1tijdperk Consultatie: 100 euro

Profiterend van een preventiepakket besluit Pauline haar lieve Siamees naar de dierenarts te brengen, voor een eerste consult. Nougat kreeg een reeks preventieve behandelingen, waaronder vaccinatie, ontworming en beschermende behandeling tegen vlooien, teken en luizen. Pauline gaf in totaal 100 euro uit.

2Þ Consultatie: 650 euro

Heerlijk om op de daken van huizen in zijn buurt te lopen, viel Nougat per ongeluk en kan niet meer lopen. Pauline haast hem naar de dierenarts en het verdict valt: de Siamees heeft een achterbeen gebroken. Pauline gaf in totaal 650 euro uit aan de verzorging van haar katachtigetje (consult, onderzoek, operatie).

Lees ook:   Kittens' Ability to Climb Stairs: Growth Stage Insights & FAQs

3Þ Consultatie: 175 euro

Op een ochtend, die merkt dat Nougat veel braakt, neemt Pauline hem mee naar de dierenarts en het blijkt dat de kat een vreemd lichaam heeft ingeslikt. De leerkracht gaf in totaal 175 euro uit aan consultatie, analyses en medicijnen die aan kleine dieren werden toegediend.

Gelukkig is Nougat verzekerd!

Voor de gezondheid van haar Siamees gaf Pauline in totaal 925 euro uit. Omdat ze echter heeft ingeschreven op een onderlinge waarborg, heeft ze nog maar 215 euro op haar kosten, wat haar 710 euro spaargeld oplevert. Bovendien profiteert het van een samenwerkingsbonus van Otherwise.

Wie zijn de Siamezen: Factsheet

Oorspronkelijk uit Thailand, werd de Siamees tegen het einde van de 19e eeuw geïntroduceerd in westerse landen.Þ eeuw, vooral in Engeland, door een Britse ambassadeur uit Bangkok. Zijn bijzondere fysieke uiterlijk en zijn sterke maar innemende karakter maken het een originele kat.

Siamese kat op tafel buiten

Kenmerken van de Siamees

Met een gemiddelde grootte van ongeveer 47 cm en een gewicht variërend van 4 tot 7 kg, de Siamees is een gespierde en slanke kat, bedekt met kort, strak haar. Zijn amandelvormige en helderblauwe ogen geven hem een mysterieuze en zeer expressieve blik.

Aan de karakterkant, de Siamees is een levendige en zeer actieve katf. Omdat het veel spint en miauwt, wordt het beschreven als een praatgrage kat. Bovendien is de Siamees, in tegenstelling tot zijn slechte reputatie als een kat met een koud en smerig karakter, een dier dat veel genegenheid nodig heeft.

De Siamees: Fragiele gezondheid of niet?

De Siamees is een kat met een robuuste gezondheid en heeft niet veel onderhoud nodig. In vergelijking met andere katten is dit ras echter vooral vatbaar voor ziekten die het urinewegstelsel aantasten, evenals gastro-intestinale stoornissen. Vandaar de noodzaak om het te beschermen door een verzekering af te sluiten.

Wist je dat de Siamees een van de favoriete katten van de Fransen is?

Wist je dat Frankrijk bijna 12,7 miljoen huiskatten heeft voor ongeveer 60 verschillende kattensoorten? En de Siamees is een van de meest gewaardeerde!

Weet je wie de andere kattenrassen zijn lieveling van de Fransen? Hier zijn 3 rassen heel dicht bij de Siamees.