Waar installeer je een kattenluik voor je kat?


Een zeer goede manier om uw kat naar eigen goeddunken het huis uit en uit te laten gaan, is door een kattenluik op te zetten, maar waar moet u deze plaatsen voordat u gaten in uw huis maakt.

Inderdaad, u moet het kattenluik op zo’n manier installeren dat uw kat vrijheid krijgt zonder de thermische balans van uw interieur te verstoren, noch de mogelijkheid bieden aan vreemde dieren om uw huis binnen te komen. U moet ook rekening houden met uw type woning (huis, appartement, …), en vele andere parameters.

3 perfecte locaties voor een kattenluik

Chatière Sureflap DualScanOmdat het de ontwikkeling van uw kat bevordert en bespaart je uren van angst wachten tot hij thuiskomt, een kattenluik is veel meer dan alleen een kattenluik. Daarom is het essentieel om je locatie goed te kiezen.

Op de garagedeur

Dit is de plek die veel eigenaren kiezen, en ook degene die katten verkiezen. Inderdaad, zoals je weet, houden katten ervan om de acties van hun meesters te volgen en te herhalen. Daarom gaan ze na hun gekke avonturen van de dag graag door de garage, net zoals ze je zien doen als je thuiskomt van je werk.

Lees ook:   Reuzen der Kattenwereld: Ontdek de Enorme Kattenrassen!

In een van de ramen van de veranda

Zeer praktisch wanneer u in een appartement in de hoogte of gewoon in een huis woont, omdat de kat een bekwame klimmer en springer is, met deze optie heeft uw huisdier gemakkelijk toegang tot de veranda of het balkon.

Op de buitendeur van de kelder

Dit is vaak een goede optie omdat de achterdeur het voordeel heeft dat het vrij discreet is, dus het boren van een gat om een kattenluik te installeren zal minder snel de gevel van je mooie huis beschadigen.

Het zal u zeker zijn opgevallen dat de hierboven genoemde kamers geen woonkamers in het huis zijn; Dit betekent dat als u wilt dat de kat toegang heeft tot de binnenkant, Je zult ook een kattenluik op de deur moeten installeren waarmee je vanuit deze kamers in huis kunt passeren.

Wat is uiteindelijk de beste plek?

Ten eerste zul je merken datEen kattenluik is een energiezeef in die zin dat het continu de uitwisseling van temperatuur tussen binnen en buiten bevordert. Dus om de thermische balans van bepaalde woonkamers niet te verstoren en Gooi geen verwarmingsgeld uit het raam, wordt aanbevolen datInstalleer uw kattenluiken ter hoogte van de bufferonderdelen zoals hierboven vermeld.

Dan zul je merken dat de beste plek om Het installeren van een kattenluik is afhankelijk van vele factoren, zoals het werk dat ermee gepaard gaat en degene die u bereid bent te doen, uw doe-het-zelf-geschiktheid of het type van uw huis. In feite, als u in een gezinswoning woont, is de optie van de garagedeur of de kelder gunstiger voor u, terwijl als u in een appartement woont (dus zonder garage of kelder), de balkondeur uw beste keuze is.

Lees ook:   Kattengeur: Zitten er geurklieren in hun poten?

Ten slotte kan de keuze van de beste plaats om een kattenluik te installeren ook worden beïnvloed door het model van dat kattenluik.

Inderdaad, een klassiek model kattenluik (dat elke kat doorlaat) is meer geschikt op een interne ingang zoals de deur tussen uw hoofdkamers en de garage, dan voor een hoofdingang zoals de garagedeur, waarop het verstandiger zou zijn om een elektronisch kattenluik te installeren.

Het kattenluik dat het meest geschikt is, blijft het kattenluik met identificatiechip

Elektronische hoofdstukverbinding SureflapHet grote voordeel van de microchipklep zoals aanbevolen in de vorige link is het feit dat deze alleen uw huisdier en hem alleen binnenlaat of uitlaat, dankzij de identificatiechip.

Geplaatst onder de huid (meestal aan de achterkant) van uw kleine katachtige, of in een halsband die hij in zijn nek draagt, bevat de identificatiechip een identificatiecode die wordt gelezen met behulp van de radiofrequentie van het elektronische kattenluik dat vervolgens automatisch wordt geactiveerd en geopend wanneer het dier nadert.

Kunnen we inErgens een kattenluik stallen?

Het antwoord is natuurlijk nee! Zoals hierboven vermeld, is de locatie van het kattenluik afhankelijk van het type woonplaats. Hier zijn enkele situaties die ertoe kunnen leiden dat u uw kattenluik op een raam plaatst in plaats van op een deur of zelfs op een muur.

Ik ben huurder en ik wil een kattenluik plaatsen

Zelfs als deze situatie riskant is, is het niet onmogelijk. Echter Je zult heel voorzichtig moeten zijn en vooraf de overeenkomst, bij voorkeur schriftelijk, aan je verhuurder moeten vragen.. Als je niet om zijn toestemming vraagt, of als je dat wel doet en hij verzet zich ertegen, en je volhardt nog steeds in het installeren van je kattenluik, is het allemaal op eigen risico.

Lees ook:   Beste kattentraktatie - Wat moet u uw kat geven? – Opinie &Vergelijking

Inderdaad, zoals heel vaak het geval is, kan u bij uw vertrek worden gevraagd om het pand te herstellen. U zult dus de deur of een glas dat u zou hebben doorboord, op uw kosten moeten vervangen.

Ik woon in een gebouw: Kan ik een kattenluik installeren?

Ja, dat kan! Maar afhankelijk van of uw situatie u niet op dezelfde manier te werk hoeft te gaan:

  • Verwijst naar de vorige situatie in het geval u een huurder in het gebouw bent.
  • Als u eigenaar bent van het appartement in het gebouw, moet u de instructies volgen die worden opgelegd door de condominiumvoorschriften.

Ik bezit een huis of appartement

Als eigenaar van een huis heb je de volledige vrijheid om een kattenluik te installeren waar je maar wilt. Het is echter gemakkelijker om het op een houten deur te plaatsen dan op een raam, omdat dit de tussenkomst van een professional zou vereisen. En als de deur- of glasoptie je niet betovert, heb je nog steeds de muuroptie.

Veel discreter dan op een deur of glas, een gat in de muur is een leuke optie om een kattenluik te installeren. Met de juiste hardware, adapters voor het kattenluik en een goede doe-het-zelf mogelijkheid, zult u dit gemakkelijk bereiken.

Aan de andere kant, als u in een appartement woont, zelfs als eigenaar, voordat u een kattenluik op een raam of deur installeert, vergeet dan niet om uw condominiumcontract opnieuw te lezen en de toestemming van uw mede-eigenaren van het gebouw te vragen, zodat u niet wordt beschuldigd van het vervormen van het uiterlijk van het gebouw. Neem dus alle voorzorgsmaatregelen die je verstandig lijken, want je kunt nooit te voorzichtig zijn!

Twijfel over de installatie van de flap, laat het doen door een pro!

Zelfs als we erkennen dat de installatie van een kattenluik een relatief eenvoudige taak is, zelfs voor een zondagse klusjesman, aarzel dan niet om een professional te bellen als je geen zin hebt om het werk zelf te doen.