Waarom zou het op een chokehold-kraag moeten worden geplaatst?

GPS trackers zijn niet vrij van enig risico voor onze katten. Uitgerust met een ongepaste halsband, stellen ze hen bloot aan het risico van botsing en verwurging in hun dagelijkse bewegingen, vandaar de noodzaak om een kraag te gebruiken die veiliger voor hen is.

De veiligste oplossing is niet alleen om een hoogwaardige GPS-tracker te kopen, maar vooral om deze te bevestigen op een anti-choke-kraag met automatische ontgrendeling die kan worden gevonden dankzij de toepassing van de GPS-tracker. Ontdek hieronder alle goede redenen om de GPS-tracker van uw kat op een halsband te plaatsen.

Het belang van het plaatsen van de GPS-tracker van uw kat op een halsband

Het belang van het plaatsen van de GPS tracker voor katten op een anti-wurgkraag ligt vooral in de veiligheid en het comfort van uw kat binnen en buiten het huis.

Inderdaad, sommige slecht ontworpen GPS-trackers kunnen omvangrijk zijn en wanneer ze zijn uitgerust met een conventionele halsband, is het risico op een ongeval of botsing groter. Gevangen, de halsband geeft niet op en de kat die worstelt om zichzelf te bevrijden, zal zichzelf ernstig verwonden of zelfs wurgen.

Aan de andere kant beschermt een hoogwaardige GPS-tracker zoals de Weenect Cat 2 bijvoorbeeld op een anti-choke halsband met automatische ontgrendeling uw kat tegen ongevallen die verband houden met de botsing. Wanneer uw kat vast komt te zitten, wordt het anti-wurgmechanisme geactiveerd en zal de halsband zich uitstrekken of openen om hem veilig los te laten. Deze anti-wurgkragen worden steeds toegankelijker op de markt. Onder de meest geavanceerde modellen vindt u bijvoorbeeld de Cat-Life halsband, bekend om zijn kwaliteit en veiligheidsniveau.

Lees ook:   cat mate kattenluik

Cat-Life – De kattenhalsband met verstelbare veiligheidssluiting

Het is een halsband die speciaal is ontworpen om problemen met het haken of nemen van poten aan te pakken die katten kunnen verwonden of wurgen. De aanpassing van de halsband gebeurt handmatig op de kat zoals bij een skibinding. In normale situaties houdt het perfect vast, maar in geval van botsing opent de veiligheidssluiting automatisch om het dier vrij te maken.

kattenleven kattenhalsband met veiligheidssluiting gemaakt in Zwitsers (vis & poot oranje, gewicht meer dan 4 kg)

kattenleven kattenhalsband met veiligheidssluiting gemaakt in Zwitsers (vis & poot oranje, gewicht meer dan 4 kg)

  • De Cat-Life halsband helpt moeilijke ongelukken te voorkomen. Zwitserse precisie – red uw leven.
  • De CAT-LIFE veiligheidssluiting is ontworpen in Zwitserland en speciaal voor kattenhalsbanden. De ervaring van ingenieurs in het horlogegebied zorgt voor de nodige precisie in een kleine ruimte.
  • In tegenstelling tot traditionele kattenhalsbanden houdt de CAT-LIFE sluiting rekening met het gewicht van de kat. Net als bij een skibinding wordt de cat-Life sluiting individueel aangepast op het dier.
  • De behuizing van de sluiting is gemaakt van plyacetol copolymeer. In het midden van de sluiting bevindt zich een nitrilkern. Hiermee kunt u precies het gewicht voor de trigger instellen. Wat betreft een ski – lang en zijwaarts.
  • De kragen zijn weerbestendig en vervagen niet. Bovendien zijn bijna alle tapes met reflectoren uitgerust met wat kan besparen op het beslissende moment. De kragen zijn traploos verstelbaar en passen zich aan alle kragen aan.

De Cat-Life heeft een plyacetol copolymeer sluitingskast met een nitrilkern in het midden, zodat u het gewicht kunt definiëren dat nodig is voor de trigger van de veiligheidssluiting. Het is een weerbestendige kraag die na verloop van tijd niet slijt.

Lees ook:   knuffel voor kat

Cat-Life halsbanden zijn verkrijgbaar in 2 verschillende versies, afhankelijk van de grootte: een model voor kleine of jonge katten met een gewicht van minder dan 4 kg en een model voor volwassen katten met een gewicht van meer dan 4 kg.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.