Waterfontein voor kat: hoe kies je de beste? – De Gids


Zoals de meeste levende wezens heeft je kat hydratatie nodig, het is een vitale behoefte. Als het natuurlijk is bij katten in het wild door zijn prooi, is dit niet het geval voor uw huisdier, vooral wanneer de basis van zijn dieet brokjes is.

Er zijn verschillende redenen waarom je kat niet geneigd is om uit zijn waterbak te drinken en De waterfontein voor katten is een goede oplossing om dit gebrek aan water te verhelpen. Het zal je kleine katachtige aanmoedigen om meer vers water te drinken, het water zal gezonder zijn en hem gezond achterlaten.

Inhoudsopgave

Waarom een waterfontein kopen, heeft je kat er een nodig?

Kattendrankjes in komUw huiskat krijgt vaak uitsluitend brokjes te eten, een volledig uitgedroogd materiaal. Daarom heeft het een hoger dan normale watervoorziening nodig om mogelijke ziekten als gevolg van onvoldoende water te voorkomen.

Lees ook:   animoda

De waterbehoefte van katten bedraagt 50 ml water per kilo per dag en als het warm is, kunnen uw katten tot 100 ml water per kg per dag drinken.

Onze 3 +1 beste waterfonteinen voor kat

Univers Chat heeft verschillende vergelijkingen gemaakt van waterfonteinen voor katten, geconfronteerd met zo’n groot aantal producten. Hoe kies je de juiste fontein?

We hebben er een aantal geselecteerd, die overeenkomen met de belangrijke aankoopcriteria. Idealiter met meerdere kleurvarianten voor een mooi design, met reserveonderdelen zoals filter, reinigingskit of pomp. Om nog maar te zwijgen van de versies die het meest succesvol zijn bij huisdieren, dus goede recensies.

Zeer gemakkelijk te onderhouden zoals u kunt zien in klantrecensies, deze producten zijn zowel tegen een correcte prijs als een erkend merk, om nog maar te zwijgen van het kleine beetje extra, het zijn stille fonteinen.

Een waterfontein, waarvoor?

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat je kat bevroren blijft voor zijn waterbak, of erger nog de snob door de voorkeur te geven aan de straal van de kraan! Voordat hij gaat drinken, analyseert hij het. Het moet fris zijn, geurloos, vuil zoals haar of stof. Als je het water niet regelmatig ververst, warmt het op en vult het zich met bacteriën. Vandaar de interesse van het verwerven van een kattendrinker die hem van nature zal pushen om te hydrateren.

Je hebt je kat waarschijnlijk al betrapt op het drinken van het infuus op de tap of het hoofd in het toilet. Dit is normaal, zijn water zou niet meer bij hem moeten passen omdat zijn vernieuwing onvoldoende is.

Lees ook:   Tortie Maine Coon: Intrigerende feiten & fascinerende geschiedenis (met afbeeldingen)

Een bron van zoet water om gezondheidsproblemen bij katten te voorkomen

De kat is een dier dat niet zweet, daarom kan het zijn lichaamstemperatuur niet reguleren en heeft het een regelmatige toevoer van water nodig, vooral in de zomer.

De waterdispenser voorkomt ziektes bij het voeren van brokjes die een droge stof is en dus geen waterinput vertegenwoordigt.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen veroorzaakt door gebrek aan water zijn uitdroging, vooral in de zomer, diabetes, niersteenproblemen zoals feline urologisch syndroom.

Catit Fountain naar Fresh Clear Cat

Fresh Clear Cat Fontein van Catit

Voordat u uw aankoop doet, moeten verschillende vragen worden gesteld: de capaciteit van de waterdispenser, het materiaal van de waterfontein, de duur van zijn autonomie, onderhoud, het geluidsniveau van de waterfontein.

Eenvoudige vraag om onze haarballen een continu vers en zuiver water te laten hebben. Een echte traktatie voor de kat.

De watercapaciteit van het apparaat

Gemiddeld drinkt een kat 25 cl water per dag. De capaciteit moet worden ingesteld op basis van het aantal katten, ook op basis van uw levensstijl.

Als u regelmatig weg bent, betekent dit dat u het niet altijd kunt aanvullen. In dit perspectief kies je liever voor een groot model, of kies je zelfs voor twee waterfonteinen voor een langdurige afwezigheid.

Om uw leven gemakkelijker te maken, hebben sommige tanks een duidelijk niveau en zijn ze onafhankelijk van het apparaat voor eenvoudig vullen.

Op dezelfde manier als de brokjes en voedseldispenser, De waterfontein geeft je een Meer vrijheid in uw reizen in geval van afwezigheid of de ruimte van een weekend. Uw kat heeft meerdere dagen vers en schoon water, de capaciteit kan variëren van 1 tot 5 liter, zonder dat er menselijke aanwezigheid nodig is. Het zal in staat zijn om zijn hydratatie zelf te reguleren.

Lees ook:   Ragdoll vs Birmaans - Vergelijking van rassen

De autonomie van het apparaat

Naast de watercapaciteit is een van de criteria om op te focussen de autonomie die de waterfontein van de kat in staat stelt actief te blijven.

Het ideaal is om fonteinen met stopcontact te begunstigen en in geval van afwezigheid een fontein met noodbatterijen te voorzien.

Het geluid van de waterdispenser

Het spinnen van je kat ontstresst je, het is minder duidelijk voor de drinkbak van de kat! Over het algemeen is het geluid nauwelijks merkbaar voor merkwaterfonteinen, aan de andere kant zijn goedkopere waterfonteinen minder stil.

Het is te wijten aan de vernieuwing van water dat in een gesloten circuit wordt gedaan door de filters en de pomp. Als je last hebt van het kappen van de waterstraal, kun je het beste kiezen voor Een stiller watervalmodel. Ook als u de tank vult wanneer het waterniveau de pomp zichtbaar maakt, mag u niet worden gestoord door het geluid van de pomp.

Onderhoud van de waterdispenser

Waterfonteinen voor katten zijn voornamelijk verkrijgbaar in 3 materialen: keramiek, roestvrij staal en kunststof. Alle elementen moeten worden gereinigd en onderhouden, of het nu gaat om de tank, de pomp en de filters. Zowel om het apparaat te beschermen tegen kalkaanslag en andere afzettingen als voor uw kat, zijn filters zeker de elementen die het snelst verstoppen.

Over het algemeen kunnen alle accessoires in de vaatwasser worden gedaan. Hoe minder hoekjes en gaatjes, hoe makkelijker het apparaat gewassen kan worden. Sommige modellen hebben een voorfilter om de grootste onzuiverheden vast te houden, maar de filters moeten elke 2 tot 4 weken worden vervangen.

Door te kiezen voor waterfonteinmerken zoals Huisdier veilig met Drinkwell het is zeer eenvoudig om kant-en-klare reinigingskits te vinden vergezeld van een set vervangende filters, of het nu gaat om het actieve koolfilter of het vezelfilter.

Kat onder de kraanDe waterfontein bestaat uit een tank, pomp en filters. Je moet de tank vullen. Via de pomp wordt het water van zuurstof voorzien – waardoor het meer frisheid krijgt – en gereinigd met behulp van filters. Dit zijn vezelfilters of koolstoffilters die onzuiverheden en zware metalen vasthouden die schadelijk zijn voor de kat. Er zijn ook harsschuimfilters om hard water te ontharden. Het water komt er dan uit in de vorm van een jet of waterval, afhankelijk van het type fontein.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik, belangrijke punten

Kattenwaterfonteinen zijn elektrisch. Daarom zijn er enkele controles die moeten worden uitgevoerd, vooral als u van plan bent afwezig te zijn.

  • Het is het beste om de waterdispenser niet direct naast de uitlaat te installeren vanwege mogelijke spatten.
  • In het geval van een stroomstoring is het noodzakelijk om te controleren of de kat toegang heeft tot water, of de fontein een watercollector of noodbatterijen heeft.
  • Als je het buiten zet, kijk dan uit voor temperatuurveranderingen (warmte / vorst).

Een beetje advies in meester, denk erover na om de waterfontein weg te bewegen van de hond en vermijd dat de laatste niet al het water van de kat drinkt.

Hoeveel kost een waterfontein?

Prijzen variëren afhankelijk van de modellen en merken, over het algemeen schommelen ze tussen de 16 en 70 euro. Hoe hoger de kwaliteit van de waterfontein, hoe hoger de prijs zal zijn.

De waterverdeler wordt gekozen op basis van uw situatie. Sommige criteria zullen niet worden verwaarloosd, zoals onderhoudsgemak: keramiek of roestvrij staal is een verstandige keuze. Evenzo, als je meerdere katten hebt, is een tank met een grote capaciteit nuttiger.

Als de prijs van sommige bekende modellen zoals Pet Safe’s Drinkwell fonteinen, Catit Senses fonteinen van Cat It is gemakkelijk te vinden in de uitverkoop op online winkels zoals Zooplus. U kunt ook de prijs van deze producten volgen tijdens verkoopperiodes, hier is bijvoorbeeld een link naar de nieuwste promoties op de amazon kattenfonteinen categorie.

>> Zie fonteinen te koop op Amazon<<

Om de prijs te verlagen, kunt u optioneel zoeken naar varianten bij bekende merken of wedden op winkels die gratis verzending aanbieden.

Samenvattend over het onderwerp

Katten hebben het water nodig om constant fris, schoon en geurloos te zijn. Wat hen geen eenvoudige kom water oplevert, zelfs als je het constant vernieuwt, kunnen bacteriën en vuil zich daar vestigen. Een waterfontein voorkomt dat uw kat ziektes oploopt, vooral bij dieren die niet naar buiten gaan. Op de lange termijn bespaart deze investering u kosten bij de dierenarts.