Harnas voor kat – Kies een harnas voor uw kat – [Guide d’Achat]


Het kattentuigje is het meest geschikte accessoire voor uw kat om u te begeleiden tijdens korte wandelingen buiten, maar we kunnen je nooit genoeg vertellen, de kat kan niet op dezelfde manier aan de lijn worden uitgelaten als een hond.

Katten zijn dieren die niet tolereren dat ze worden beperkt en het is erg moeilijk om het te laten gehoorzamen zoals je een hond kunt laten doen, het harnas in tegenstelling tot de kattenhalsband, is een grote hulp om het leren van de rit voor je huisdier te vergemakkelijken.

In tegenstelling tot de hond die gaat waar je maar wilt, het is eerder de kat die beslist welke hoek hij wil verkennen en hoe hij het zal doen..

We gaan allemaal graag een tijdje naar buiten met ons huisdier, en zelfs katten kunnen rondlopen. Natuurlijk is de wandeling van de kat anders dan die van een hond.

Inhoudsopgave

Top 3 kattenharnassen om te kopen 😻

Deze 3 kattenharnassen zijn de best verkopende harnassen die je in de winkel kunt kopen, katteneigenaren die gewend zijn aan wandelingen raden ze aan.

Lees ook:   Mag ik mijn stervende kat met rust laten?

1. Ergonomisch en verstelbaar harnas voor grote kat

Harnas speciaal ontworpen voor grote katten, het vestformaat biedt perfecte ondersteuning voor de kat, de krachten worden over het hele lichaam verdeeld. De verstelbare riemen maken het mogelijk om het accessoire aan te passen aan de morfologie van de kat en bieden het een comfortabel harnas zodra het is aangepast aan zijn grootte. Het harnas is verkrijgbaar in de maten S, M en L en in 3 kleuren, Blauw, Rood en Roze en wordt vergezeld door een riem.

Ergonomisch en verstelbaar groot kattenharnas met riemOnze mening over dit harnas voor kat

Berucht om dit model harnas, het is bedoeld voor grote kattenrassen zoals Maine Coon, dus het duidelijke voordeel is om een product te hebben dat is aangepast aan dit specifieke kattenras bij de keuze van hun accessoires. We raden het ten zeerste aan voor dit type chat.

2. Kattentuig en fluorescerend ’s nachts

Ook verkocht met een 120 cm riem, dit harnas van grootte variërend van 24 tot 36 cm heeft een vismedaille. Bedekt met reflecterende strips, heeft het de bijzonderheid van ’s nachts schijnen, wanneer het wordt blootgesteld aan de geringste lichtbron. Het is verkrijgbaar in blauw, groen, rood en paars.

Harnas om de kat te lopen en fluoresent 's nachts! 🙀3. Harnas met vlinderdas voor katten

Verkocht met een riem van 120 cm, is het harnas “Little Gentleman with Bow Tie for Cat” speciaal ontworpen voor katten met een gewicht van 4 tot 14 kg. Verkrijgbaar in 3 maten (S: 4 tot 7 kg, M: 8 tot 10 kg en L: 10 tot 14 kg), heeft het 2 lagen met 100% polyester aan de binnenkant en 100% katoen aan de binnenkant.

Little Monsieur Harnas met Vlinderdas voor Kat 😻Onze mening over dit harnas voor kat

Met zijn originele en elegante ontwerp, zal dit harnas verkrijgbaar in verschillende kleuren (zwart, rood en wit) en verschillende patronen u in staat stellen om veilig te lopen met uw kleine katachtige terwijl het de mooiste in de buurt is. Een aanrader!

Er zijn een veelheid aan soorten en modellen harnassen. Wat u echter moet weten, is dat de keuze van een harnas op geen enkele manier wordt gedaan.

Om het beste harnas voor uw kleine katachtige te vinden, moet u rekening houden met belangrijke criteria zoals de grootte van het dier, de configuratie en het type harnas, evenals andere elementen zoals gebruiksgemak en waar voor uw geld.

Welke maat harnas voor kat?

Het kiezen van een harnas dat is aangepast aan de grootte en morfologie van uw kat is essentieel voor zijn comfort. Om er zeker van te zijn dat u de ideale maat kiest, U moet de maten van uw kat nemen, zodat u ze kunt vergelijken met die van het product dat u wilt kopen.

Het ideale harnas voor uw kat moet perfect worden aangepast aan zijn grootte, grootte en morfologie. Hij mag het dier niet knijpen (met het risico hem te verwonden), moet groot genoeg voor de kat om comfortabel te zijn en volledig vrij van beweging. Zorg er echter ook voor dat de apparatuur is niet te groot, anders kan je kat van het harnas afkomen en weglopen.

Om de grootte van een harnas te selecteren, moet u drie metingen uitvoeren en deze vergelijken met de productinformatie:

 • De nekomtrek, de grootte van het harnas moet tussen de maximale en minimale grootte van het product liggen.
 • De borstomtrek, te meten tussen de achterkant van de voorpoten en de achterkant.
 • De lengte van de rug, gemeten aan de basis van de nek tot de geboorte van de staart.
Lees ook:   Mogelijke kleuren van Siamese katten: een veelzijdig palet

Kortom, om de juiste maat van het harnas te kiezen, hoef je alleen maar de omtrek van de borst van je kleine katachtige te meten, net achter de voorpoten. Het is sterk aan te raden om te kiezen voor een model met verstelbare riemen. Als gevolg hiervan hoeft u niet elke keer dat uw huisdier groeit of in volume toeneemt van harnas te veranderen.

Een andere manier om de grootte van het accessoire te selecteren, is door te vertrouwen op gewichtsaanduidingen op het product als uw kat geen kattenras is waarvan bekend is dat het klein of groot is.

Voor grote katten zoals Maine Coon, Norwegian, is het belangrijk om een groot kattentuig te kiezen. Deze harnassen zijn beter aangepast aan de morfologie van deze imposante katachtigen en daarom vooral comfortabeler voor de kat.

Welk type en vorm van het harnas te kiezen?

Reflecterend kattenharnas met kattenriem

Afhankelijk van het gebruik dat u wilt maken (wandeling in het park, reizen met de auto, …), de morfologie van uw huisdier en uw smaak en voorkeuren, je hebt de keuze uit 2 soorten of configuraties harnassen: H-harnassen en V-harnassen.

 • Het H-vormige of 8-vormige harnas: Samengesteld uit 2 cirkels (een gaat naar de achterkant van de nek van het dier en de andere rond de romp) en uitgerust met een extra band die de 2 cirkels verbindt, vertegenwoordigt het H-harnas het klassieke basisharnas.
 • Het V-harnas of vestharnas: Het V-harnas bestaat uit 2 cirkels (een gaat naar de achterkant van de nek van het dier en de andere rond de romp) en is uitgerust met twee banden (een op de rug en de andere op de buik) die de 2 cirkels verbinden. Of het is een klein jasje of vestje dat je kleine haarbal zal moeten dragen.

Deze laatste harnasconfiguratie vermindert de spanning die door de riem op de nek van de kat wordt uitgeoefend aanzienlijk, waardoor te veel inspanning op zijn lichaam wordt beperkt wanneer u de kat vasthoudt, we raden ten zeerste aan kies voor een V-vormig harnas of vest.

Met welke andere criteria moet rekening worden gehouden bij het kiezen van het harnas?

Naast de grootte en het type harnas, merk op dat andere details zoals het materiaal van het harnas, het gebruiksgemak, om nog maar te zwijgen van de prijs-kwaliteitverhouding, elementen zijn die het verschil zullen maken bij het kiezen.

Wat het materiaal betreft, vindt u meestal lederen, katoenen en nylon harnassen op de markt. AlliEsthetisch, resistent en licht, nylon is het materiaal dat we ten zeerste aanbevelen.

Op de limiet kun je nog steeds kiezen voor een katoenen harnas, maar leer wordt sterk afgeraden omdat het niet alleen zwaarder is dan andere materialen, maar ook oncomfortabeler.

Houd er ook altijd rekening mee dat een goed harnas gemakkelijk te gebruiken moet zijn: dat wil zeggen, het zal gemakkelijk voor u zijn om het te installeren en van uw kat te verwijderen.

Waar koop je een kattentuigje?

Kattenharnassen zijn geen erg dure producten als u kiest voor een eenvoudig H-vormig model, maar u zult het hebben begrepen een goed harnas om te kopen is een V-vormig model of een vest, deze drie soorten harnassen zijn verkrijgbaar in de Univers Chat shop.

Best verkopende harnassen voor katten van alle groottes

Waarom een harnas voor de kat gebruiken?

In het algemeen Een harnas stelt de kat in staat om veilig te bewegen en verstikkingsgevaar te vermijden wanneer hij wordt gehaakt.

Kat aan de lijn en harnas buiten

Het is dus het accessoire van het beste om met je kat te lopen, om met de auto te bewegen. U kunt het ook gebruiken om uw kat te laten genieten van het balkon zonder het risico op vallen.

Een harnas om met de kat te gaan wandelen

Als uw kat, zoals een meerderheid van de huisdieren, niet gewend is om zijn huis te verlaten (kat die in een appartement woont, jonge en onervaren kat, …) en u wilt hem de buitenwereld laten ontdekken, zal hij een beetje hulp nodig hebben tijdens zijn eerste wandelingen.

De wandeling voor de kat is een leerproces dat verschillende stadia doorloopt die geduld vereisen, veel meer dan voor een hond. Aarzel niet om onze gids te raadplegen om uw kat te leren met u mee te lopen: 4 stappen om te leren hoe u uw kat aan de lijn moet laten lopen.

Inderdaad, een kat die niet gewend is om naar buiten te gaan, zal erg bang zijn voor alles wat hij zal zien of horen. En bij de minste schrik zal hij wegrennen en zich overal in het wild verstoppen, waardoor hij helaas de weg kwijt kan raken.

Dankzij het harnas, U heeft de mogelijkheid om uw kat geleidelijk vertrouwd te laten raken met de buitenwereld Houden. Het harnas met riem stelt je in staat om het in te halen en gemakkelijk onder de knie te krijgen, zonder de paniek te vergroten als hij probeert te ontsnappen.

Een harnas om met de auto naar de dierenarts te gaan

Met het harnas kunt u ook uw kat in de auto vastzetten. Inderdaad, om elk ongeval te voorkomen (ja, Je paniekerige kat in de auto kan je krabben en een verkeersongeval veroorzaken !), moet u uw kat immobiliseren wanneer u met de auto reist.

Dus wanneer u bijvoorbeeld naar de dierenarts gaat, zijn er harnassen die gemakkelijk aan de veiligheidsgordel kunnen binden, zodat u uw kat veilig in de auto kunt immobiliseren. Als gevolg hiervan zal hij niet in staat zijn om door het raam uit het voertuig te ontsnappen en vooral tijdens het rijden op u te springen.

Het harnas is nog steeds niet het meest geschikte accessoire in de auto Om de kat te reizen, geeft u de voorkeur aan een kattenkrat of een zak.

Kat op het balkon

Een harnas om uw kat veilig van het balkon te laten genieten

Tot slot kunt u ook gebruik maken van een harnas met riem om de bewegingen van je kleine haarbal in een bepaalde omtrek te beperken. Zo kun je dit accessoire bijvoorbeeld gebruiken zodat kitty geniet van het balkon zonder het risico op vallen.

Om dit te doen, hoeft u uw kat alleen maar op het balkon achter te laten terwijl u de riem aan een vast punt bevestigt, om te voorkomen dat het dier de reling bereikt.

3 andere harnassen om je een idee te geven

Als je geen tijd hebt om onze korte gids voor kattenhalsbanden en harnassen te lezen en naar de eenvoudigste wilt gaan, U kunt ons vertrouwen op deze 5 ideeën van harnas gemaakt voor de kat.

Als u echter niet weet hoe u een harnas moet selecteren, raadpleeg dan de onderstaande uitleg, met de veelheid aan modellen en soorten harnassen die op de markt verkrijgbaar zijn, zoek dan het beste harnas voor elkt is niet meteen duidelijk.

Om u te helpen uzelf snel te vinden en zodat u een idee krijgt van wat een goed harnas is, bieden we een kleine selectie van 5 referentieharnassen.

Trixie Auto harnas voor katten

TRIXIE Auto harnas voor Cat Rood 20-50 cm/15 mm

TRIXIE Auto harnas voor Cat Rood 20-50 cm/15 mm

 • nylon
 • Kan ook worden gebruikt als een harnas terwijl de kat vastzit
 • Gewatteerde en volledig verstelbare heupgordel
 • Snel en eenvoudig te installeren
 • met volledig verstelbare korte riem (niet geschikt voor alle automodellen, reservegespen apart verkrijgbaar)

Speciaal ontworpen om uw kat vast te zetten tijdens autoreizen, heeft dit rode harnas, variërend in grootte van 20 tot 50 cm, vulling op de borst. Houd er bovendien rekening mee dat de riem aan het einde van de veiligheidsgordel van het voertuig kan worden vastgeklikt.

Details en de mening die opvalt over dit harnas

Zeer gemakkelijk om de kat aan te trekken, dit rode harnas gesigneerd Trixie is uiterst comfortabel. Bovendien is dit accessoire, dat gemakkelijk in de tips van de veiligheidsgordel kan worden geklikt, ideaal voor alle katten die een hekel hebben aan transportkratten.

PetSafe Harnas voor kat en Easy Walk riem

Geleverd met een elastische riem van iets meer dan een meter, is dit PetSafe harnas van nylon verkrijgbaar in 2 kleuren (blauw en rood) en in 3 verschillende maten (small, medium en large). Bovendien heeft het 2 clipsluitingen, zodat u het apparaat perfect kunt aanpassen aan de grootte van uw kleine katachtige.

Details en de mening die opvalt over dit harnas

Naast het simplistische maar stijlvolle ontwerp, heeft dit harnas de bijzonderheid dat het 100% nylon is. Dit maakt het erg licht en bijzonder comfortabel voor uw kat. Bovendien, verkrijgbaar in een breed scala aan maten naast het feit dat het verstelbaar is, is dit accessoire geschikt voor elk type kat, ongeacht de grootte.

Trixie Cat Versiering Harnas en Uitschuifbare Riem

Geschikt voor katten met een borstomtrek variërend van 24 tot 42 cm, dit accessoire bestaat uit resistent nylon gaas bedekt met zachte vulling. Verkrijgbaar in vele kleuren, wordt het geleverd met een volledig uitschuifbare riem, 1,20 meter lang.

Details en de mening die opvalt over dit harnas

Allereerst geeft het feit dat het is opgevuld en het contactoppervlak met de kat groot is, het het voordeel dat het een uiterst comfortabel harnas is. Bovendien is het gemakkelijk instelbaar en daarom geschikt voor de meeste katten. En als klap op de vuurpijl heeft het een origineel ontwerp. Een referentie in het veld!

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende harnasconfiguraties. De installatie van dit type accessoires varieert min of meer van het ene harnas tot het andere. Dit is hoe de techniek van het bevestigen van een vestharnas verschilt van die van een H- of V-harnas.

Doe een V-harnas om je kat

Oriënteer het harnas goed en passeer het hoofd van de kat door de opening die voor dit doel is voorzien, zodat het kruispunt van de laatste net boven de rug van de kat en onder zijn nek ligt. Vervolgens hoef je alleen maar de 2 stroken rond de buik van de kat te passeren en de grote lus te sluiten. Aarzel vooral niet om de lengte van de riemen aan te passen, totdat het harnas perfect genoeg is voor uw kat (niet te strak en niet te breed).

Doe een H-harnas om je kat

Nadat je de achterband (de kortste) hebt geïdentificeerd, plaats je deze bovenaan en schuif je de kop van de kleine katachtige in de kleinere lus. Open vervolgens de grote lus: je zult zien dat de ene helft een D vormt met de riem van de buik. Pak de voorpoot aan dezelfde kant vast als deze helft en geef het lipje door in het gesloten deel in de D. Schuif vervolgens de rest van de riem van de grote lus onder de kattenbuik, trek deze naar de zijkant en sluit de lus door deze aan het andere uiteinde, aan de bovenkant, te bevestigen.

Natuurlijk moet je de tijd nemen om de grootte van de lussen goed aan te passen, zodat het harnas voldoende is voor je kleine bolletje haar.

Er zijn verschillende configuraties van harnassen voor katten (vest of V-harnas, H-harnas …). Wat ook verschillende mogelijke manieren betekent om ze naar v.Onze katachtige. De bevestigingsmethode zal daarom enigszins verschillen, afhankelijk van het type harnas dat is gekocht.

Voordat je overweegt om met je kleine katachtige naar buiten te lopen, Je moet de tijd nemen om het dier aan het harnas en de riem te laten wennen. Als je deze stap niet doorloopt, kan je kleine haarbal voor het leven getraumatiseerd zijn bij het idee om uit te gaan, wat jammer zou zijn! Je moet ook zo snel mogelijk beginnen met leren met je kat, het is in het begin gemakkelijker om een jonge kat te laten lopen dan een volwassene, ga hiervoor naar een kittentuigje.

De kat laten wennen aan het harnas

Laat het harnas liggen en laat het een paar dagen in huis, zodat je kleine kat plezier kan hebben met dit “ding” en tijd heeft om de geur te impregneren. Dus Dit object zal minder dubieus en vertrouwder voor hem worden.

Zodra dat is gebeurd, kies je een moment waarop je kat relatief rustig is (niet spelen of rondrennen) om het harnas aan te trekken. Omdat je het niet gewend bent, is het normaal dat je kat in het begin een beetje wiebelt of volledig blokkeert. Herhaal de operatie 1 tot 2 uur per dag, gedurende enkele dagen, totdat de kat volledig gewend raakt aan de aanwezigheid van het harnas op hem.

De kat laten wennen aan de riem

Zodra uw kat volledig gewend is om het harnas aan zijn lichaam te bevestigen, bevestig de riem aan het harnas (al geïnstalleerd op kitty) en observeer het gedrag van uw huisdier. Het is duidelijk dat hij het in het begin niet zal waarderen, maar er uiteindelijk aan zal wennen. Houd dan geleidelijk de riem vast, eerst in het huis, dan op de overloop, dan in de tuin, … en om buiten te eindigen.

U zult het begrepen hebben, zonder uw kat te haasten, de duur en frequentie van vluchten te verhogen, evenals de locaties van exploratie. Vergeet natuurlijk niet om je kleine haarbal te belonen en aan te moedigen met een traktatie elke keer dat hij zich goed gedraagt!

Welke riem te gebruiken met het harnas?

Niet alle riemen zijn gelijk gemaakt, omdat katten niet functioneren als honden. Het hangt allemaal af van het gebruik dat je ervan wilt maken!

 • Als je heel af en toe gebruik maakt van de combo riem + harnas, geef dan de voorkeur aan een riem met een lengte van ongeveer 1m20.
 • Kies voor meer regelmatig of dagelijks gebruik voor een riem waarvan de lengte kan worden aangepast. Kort als de nood aan de man komt en lang vrijheid laten aan de kat als dat nodig is. De lange riem van meer dan 3 meter is ideaal als uw kat graag loopt en goed bewoond is om naar buiten te gaan.

Welk anti-fuga harnas?

Houd er rekening mee dat er geen anti-ontsnappings- of anti-fugaharnas voor katten is. De enige manier om te voorkomen dat uw kleine katachtige zijn harnas verlaat, is door te kiezen voor een model dat goed is aangepast aan zijn grootte, zodat het het niet verwijdert.

Is een harnas gevaarlijk voor de kat?

Goed gekozen en correct gedragen, het harnas vormt geen gevaar voor uw kat. In tegenstelling tot de kraag zorgt het ontwerp voor een betere verdeling van de druk over het hele lichaam en een goede ondersteuning voor meer comfort.

Moeten we liever een halsband of harnas om een kat uit te laten lopen?

In tegenstelling tot honden wordt de kattenhalsband voornamelijk gebruikt als accessoire voor decoratie en identificatie van het dier. De kat, een onafhankelijk dier, heeft de neiging om aan de riem te trekken. Je begrijpt dat als de riem direct aan de halsband van de kleine katachtige is bevestigd, deze laatste zichzelf kan wurgen of verwonden in geval van sterke tractie of paniek.

Kortom, het vermijden van het risico op verwurging en het maximaliseren van het comfort van uw kat, Het harnas is ongetwijfeld het ideale accessoire om uw kat veilig aan de lijn te laten lopen.