▷ 17 tekenen dat uw kat ziek is

Omdat ze een reëel risico vormen voor het leven van uw kat, moeten ziekten zo snel mogelijk worden aangepakt. Maar hiervoor is het nog steeds noodzakelijk om te weten hoe ze te detecteren …

Hoewel alleen een dierenarts een nauwkeurige diagnose kan stellen, Het is echter gemakkelijk voor u om te bepalen of uw kleine haarbal ziek kan zijn of niet..

Je hoeft alleen maar heel attent te zijn en het dier goed te observeren om te weten of het ziek is, Het kan zijn dat een van deze 17 tekenen aangeeft dat je kleine katachtige lijdt.

Hij heeft moeite met ademhalen, zijn neus zit vast en/of loopt weg

Bij zowel mensen als huisdieren, ademhalingsmoeilijkheden is een van de meest voorkomende symptomen van ziekte. Het is een betrouwbare en gemakkelijk detecteerbare indicator waarmee u de gezondheidstoestand van uw kat kunt kennen. Het is eigenlijk een luchtwegobstructie die bijna altijd gepaard gaat met loopneus, verkoudheid en soms ook koorts.

Wanneer u deze symptomen bij uw kat opmerkt, is het raadzaam om uw dierenarts te bellen om hem te laten raadplegen. Maar terwijl u wacht op uw afspraak, kunt u de symptomen verlichten door uw kat in een kamer op de juiste temperatuur te houden, uit de buurt van openingen om tocht te voorkomen.

Zijn ogen zijn geïrriteerd en loops

Om te weten of je kat ziek is, moet je vaak zijn ogen controleren. Bij een gezonde kat zijn de oogslijmvliezen plat en nooit gezwollen, grijsachtig, geelachtig of rood. Alleen een ziekte kan dit veroorzaken.

Oogziekten bij katachtigen manifesteren zich meestal door de verkleuring van slijmvliezen of het derde ooglid dat plotseling voor het oog verschijnt, zoals een raam. Als gevolg hiervan zijn zijn ogen vol vuil en korsten, naast dat ze geïrriteerd, vochtig en veel stromend zijn.

Hij heeft koorts

Vraag hulp van een tweede persoon om regelmatig de temperatuur van uw kat te meten met behulp van een rectale thermometer. Om koorts bij katten te detecteren, moet u weten dat in een gezonde toestand, de gemiddelde lichaamstemperatuur is 38,5 °C, en dat u zich tussen 37,7 en 39,3 °C geen zorgen hoeft te maken.

Lees ook:   greenwoods kattenbakvulling

Houd er ook rekening mee dat koorts wordt verklaard wanneer de temperatuur tussen 39,5 en 41,5 ° C ligt. Dus als je na meerdere innames in dit interval temperaturen registreert, is je kat ziek en moet je naar de dierenarts.

Zwakke en zieke kat

Hij braakte meerdere keren.

Tijdens het dagelijks verzorgen slikt de kat een paar haren in. Het is dus mogelijk om je haarbal om deze reden te zien braken. Maar wanneer de braken is pijnlijk en repetitief op dezelfde dag, vergis je niet: er is een probleem. Dit kan te wijten zijn aan indigestie, voedselvergiftiging of erger vergiftiging.

Het consult is dan dringend nodig om twijfels weg te nemen en een duidelijke en precieze diagnose te stellen. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts omdat de indigestie en voedselvergiftiging van de kat met een operatie verdwijnen.

Hij heeft evenwichtsverlies

Motorische stoornissen zijn ook karakteristieke eigenschappen van een kat die niet gezond is. Een lijdende kat verliest zijn natuurlijke evenwicht tijdens het lopen en beweegt wiebelig zoals een dronken of slaperig persoon zou doen.

Het verlies van evenwicht resulteert ook in hinken in de gang, moeilijkheden bij het maken van eenvoudige gewone sprongen. Als uw kat deze symptomen vertoont, moet u snel contact opnemen met uw dierenarts om de oorzaken te identificeren. Deze kunnen articulaire en minder ernstige, of nerveus en gevaarlijk zijn.

Hij is erg prikkelbaar

Bij katten kan de ziekte hun gebruikelijke gedrag verstoren of zelfs volledig veranderen. Plotseling en onverwacht kan een zieke kat gevaarlijk onvoorspelbaar, gemakkelijk prikkelbaar en boosaardig agressief worden.

Je herkent deze gedragsstoornissen in je haarbal die, meestal zorgzaam, zachtaardig en aanhankelijk, grimassen, grommen, krassen wanneer je het aanraakt of wanneer je het wilt dragen. Een zieke kat kijkt eigenlijk altijd beschaamd: elke situatie stoort hem En hij laat niet na om het bekend te maken.

Het is’isoleert en zoekt je aandacht niet

Ondanks het solitaire karakter dat alle katten gemeen hebben en het specifieke gedrag van je katachtige, heeft een ziek dier de neiging om eenzaamheid te zoeken, veel meer dan normaal, en nog meer wanneer een kat dicht bij de dood is. Inderdaad, hij neemt nota van zijn staat van zwakte en isoleert zichzelf vervolgens op een kalme en rustige plek om zichzelf te beschermen.

Als u merkt dat uw kat niet langer op zoek is naar het comfort en de warmte van uw armen, noch naar het vertrouwen en de veiligheid van uw aanwezigheid, is dit niet normaal. Het is nog minder het geval als je haarbal gewend is om je te volgen als je schaduw.

Lees ook:   Ontdek de betoverende patronen van Ragdoll katten!

Hij likt zichzelf overmatig

Een gezonde kat is snel te herkennen aan zijn gladde vacht en zijdezachte haar. De goede staat van de vacht van uw huisdier is een onbetwistbare getuigenis van zijn goede gezondheid.

In een ziektesituatie, in dit geval een huidziekte, is de huid van de kat de jeuk en het gen. Deze jeuk die hem overweldigt, dwingt hem om constant zijn lichaam te likken. Het resultaat is een vacht die altijd vochtig en strak, hard en broos haar is, dat zelfs kan uitvallen.

Hij spint niet meer

Als uw kat dit vermogen om van zijn moeder te spinnen heeft gevangen en ontwikkeld, is het een talent dat hij de hele tijd graag zal laten zien. Spinnen is een belangrijke indicator van de emotionele en gezondheidstoestand van de katachtige. Wanneer een kat spint, is dit altijd een goed teken, maar wanneer hij stopt met spinnen, is dat omdat er iets mis is: hij lijdt en kan ziek zijn.

Op dit niveau is het belangrijk om te weten dat niet alle katten spinnen. Het vermogen van de kat om te spinnen wordt verworven naarmate hij opgroeit en wordt overgedragen van moeder op jong. U moet dit vermogen dus al eerder bij uw kat hebben gedetecteerd.

Katten eten op tafel

Hij speelt niet meer of heeft moeite met spelen

Zelfs als ze niet “wild” zijn, hebben huiskatten dit roofzuchtige instinct dat hen vatbaar maakt om te genieten van spelletjes en leuke activiteiten met het gezin. Het is een manier voor hen om te oefenen en te compenseren voor de fysieke inspanning die ze zouden hebben geleverd tijdens jachtpartijen in de jungle.

Of het nu een binnen- of buitenkat is, als je merkt dat je kat meer niet wil of heeft moeite met spelen, dus wees alert.

Hij valt af of komt veel aan

Het gewicht van je metgezel op een dagelijkse basis moet geleidelijk evolueren. Wanneer het sterk verandert, omhoog of omlaag, moet u zich zorgen maken.

Wetende dat een kat gemiddeld tussen de 3 en 5 kg weegt, het verlies van een derde van zijn gewicht is abnormaal, en mogelijk als gevolg van een tumor of nierfalen. Eveneens Een plotselinge winst van 1 kg is een teken van obesitas wat kan leiden tot hart- en vaatziekten.

Hij eet niet meer of overmatig

Wanneer uw kattenvraat plotseling een langdurig verlies van eetlust heeft, moet u alarm slaan, omdat het niet duidelijk is. Wanneer het wordt gevolgd door braken of voortdurende diarree, moet het verlies van eetlust uw vermoedens van spijsverteringsstoornissen of ernstige ziekte bij uw 4-poots vriend bevestigen.

Observeer zijn eetgewoonten en als u dezelfde reacties bij uw kat gedurende meer dan één dag opmerkt en als niets beter wordt, neem dan snel contact op met uw dierenarts. Het probleem is duidelijk en u kunt te maken krijgen met een pathologie die veel ernstiger is dan het lijkt, vooral in het geval van intoxicatie.

Lees ook:   deodo

Hij drinkt veel meer dan normaal

De combinatie van droge en natte voeding is de voorkeursoptie van katteneigenaren om hun kat altijd goed gehydrateerd te houden. Wanneer het wordt beïnvloed door een pathologie, ziet de kat die zijn eetlust verliest zijn dorst vertienvoudigen.

Inderdaad, de meest voorkomende kattenziekten zijn infecties die disfunctie in de nieren veroorzaken en de kat duwen en veel meer drinken dan normaal.

Hij heeft een slechte adem of verdachte plekken in de mond en het tandvlees

Slechte adem en het verschijnen van roodachtige vlekken in de mond en het tandvlees van de kat wijzen terecht op de samentrekking van mondziekte. Slechte adem en roodheid zijn in dit geval te wijten aan tandsteen dat vastzit tussen de tanden van de katachtige. Dit betekent datDe mond van uw kat moet regelmatig worden onderzocht.

Als u merkt de aanwezigheid van tandsteen op en dat het tandvlees, dat normaal roze is, rood worden, dus je moet erover nadenken om een reis naar de dierenkliniek te maken. Na het schalen van de tanden van de katachtige zal de dierenarts analyses moeten maken om de pathologie in kwestie op te sporen en een mogelijke behandeling voor te schrijven.

Zwakke en uitgemergelde kat.

Haar ontlasting is vreemd en abnormaal

Het controleren van de ontlasting van uw kat is een goede ouderwetse methode om op de hoogte te blijven van hun gezondheid. Het is een beetje walgelijk, maar je moet het uiterlijk, de grootte en de textuur van de ontlasting van je huisdier van tijd tot tijd controleren.

Hardere, kleinere of zachtere ontlasting dan normaal duidt op een afwijking. Als u ook merkt dat de katachtige de ontlasting met pijn maakt en dat er bloedsporen in zijn uitwerpselen zitten, moet hij zo snel mogelijk door een gezondheidswerker worden geraadpleegd.

Hij heeft moeite om goed te plassen

Urinewegaandoeningen en vals urineren bij katten duiden vaak op een nierprobleem of ziekte. Als u bovendien de aanwezigheid van bloed in de urine opmerkt, is de ziekte bevestigd en mogelijk ernstig.

Nierinfecties worden inderdaad snel gecompliceerd en moeten zo snel mogelijk worden behandeld. Bel dus de dierenarts zodra je je kat meerdere bochten naar zijn kattenbak ziet maken, maar nauwelijks (of zelfs niet) plast, met pijn of met bloed.

Zijn jas wordt niet meer onderhouden en hij wordt vies

Om de ziekelijke toestand van uw kat te zien, kunt u vertrouwen op zijn vacht. De ziekte veroorzaakt verwaarlozing en hygiënische gedragsstoornissen bij katten, merkbaar op het niveau van haar jurk. Je kat heeft dan vieze en rommelige vacht, een opgerolde en strakke vacht, haar dat glans mist en breekt.

Als u de vacht van een zieke kat grondig inspecteert, zult u jeuk, roodheid, schurft, ringworm en vele andere dermatologische problemen niet opmerken.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.