▷ 3 Betekenissen de pupilvorm van de kat. Wat betekenen kattenogen?

Een van de fascinerende details in de fysiologie van onze katachtige metgezellen is Dit vermogen van hun ogen om op natuurlijke wijze van vorm te kunnen veranderen afhankelijk van verschillende contexten. Inderdaad, afhankelijk van de variaties van het omgevingslicht, zijn stemming of zijn gezondheidstoestand, De pupillen van uw kat kunnen een smalle, verwijde vorm aannemen of een asymmetrische grootte hebben.

Maar wat betekent dat?

Hier zijn er enkele Betekenissen voor elk van deze vormen van leerlingen, om u te helpen de signalen die door uw kleine katachtige worden teruggestuurd, beter te begrijpen en te ontcijferen.

Smalle pupilvorm

Er moet vooral worden opgemerkt dat katten ogen hebben die gevoelig zijn voor variaties in licht. Dus Afhankelijk van de intensiteit van het omgevingslicht zullen zijn pupillen een andere vorm aannemen. om de kat een optimaal en comfortabel zicht te bieden.

Chartreux kat

Het is dit natuurlijke fenomeen van accommodatie dat aan het werk kan zijn wanneer uw katachtige smalle of verticaal gesneden pupillen heeft, vergelijkbaar met die van de ogen van een slang. Ze zullen inderdaad samentrekken om de hoeveelheid licht die het oog binnenkomt te verminderen wanneer de kat zich in een te heldere ruimte bevindt.

Dat gezegd hebbende, kunnen andere factoren de smalle vorm van de pupillen verklaren. Deze keer gerelateerd aan de stemming of gemoedstoestand van je kleine katachtige, Smalle pupillen kunnen ook synoniem zijn met plezier, woede, overprikkeling of angst weerspiegelen, of zelfs een intentie betekenen om een prooi of speelgoed aan te vallen dat trein.

Lees ook:   8 mogelijke oorzaken voor wit schuim overgeven bij mijn kat

Verwijde pupilvorm

Bij verwijde en ronde pupillen zien de ogen van uw kat er ronder, groter en bijna zwart uit. Merk op dat Deze min of meer uitgesproken verwijding is vooral bedoeld om bij weinig licht voldoende licht in het oog te laten.. Het zal daarom vaker ’s nachts voorkomen.

Jonge Schotse Vouwkat

In een heel andere context kan een verband worden gelegd met de emotionele toestand en verwijde pupillen van je viervoeter. Hun ronde vorm kon betekenen dat hij gestrest of angstig is. Of vertaal de angst of angst die hij voelt in andere gevallen.

Het kan ook een positief gevoel van voldoening weerspiegelen.. In het laatste geval zullen zijn ronde ogen je doen begrijpen datHij is in een vrolijke of bijzonder gelukkige bui, wanneer je hem eten hebt geserveerd waar hij van houdt, bijvoorbeeld.

Anisocorie: Pupillen van verschillende grootte, tussen de twee ogen

Anisocorie beschrijft een situatie waarin uw kat verschillende grootte pupillen tussen zijn twee ogen heeft. De ene zal zichtbaar meer verwijd en rond lijken dan de andere. Het kan gepaard gaan met een blauwe of roodachtige kleuring in de ogen, overvloedige afscheidingen of afscheiding en een sterke neiging van uw kat om zijn ogen te krabben.

Het verschijnen van anisocorie kan symptomatisch zijn voor de aanwezigheid van een ernstiger ziekte bij katten. Inderdaad, het wordt vaak geassocieerd met andere oogziekten zoals kattenleukemie, glaucoom en hoornvlieszweer onder anderen. Het kan ook verschillende oorzaken hebben: een oogletsel of een hersenletsel gerelateerd aan trauma of een ongeval in het bijzonder.

Lees ook:   Kies een goede U-vormige voornaam voor uw kat: U-vormige namenlijst

Als u het fenomeen anisocorie opmerkt, raadpleeg dan een dierenarts zo snel mogelijk voor een diagnose en, indien nodig, een passende behandeling.

De ogen en oren vormen een geheel dat samen wordt waargenomen

In veel gevallen, Alleen focussen op de pupillen van uw kat is misschien niet genoeg om de signalen die het u stuurt beter te ontcijferen.. Inderdaad, de vorm van zijn ogen, evenals de positie van zijn oren, zelfs zijn staart vormen een geheel dat je moet waarnemen in Een overzicht om een beter beeld te krijgen van de uitdrukkingen die uw kat aanneemt en om eindelijk te begrijpen wat de kat je vertelt.

Het observeren van verwijde pupillen in combinatie met oren recht en open naar voren zal bijvoorbeeld een neutrale houding weerspiegelen die niet weggaatsant filter geen specifieke emotie. Terwijl ronde pupillen die met open oren naar achteren liggen, je helpen te weten dat je kat ergens bang voor is of zich geïntimideerd voelt.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.