▷ 5 redenen waarom mijn kat mank loopt en wat te doen!

Een kat kan om de een of andere reden tijdens zijn leven moeten mank lopen. Als je hebt gemerkt dat je kleine katachtige plotseling mank loopt, houd er dan rekening mee dat er niet noodzakelijkerwijs reden is om in paniek te raken. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te zoeken naar mogelijke oorzaken om uw metgezel te helpen normale motoriek te herwinnen als zorg nodig is.

Laten we samen 5 redenen bekijken die u kunnen helpen begrijpen waarom uw kat mank loopt en moeite lijkt te hebben met lopen, evenals enkele praktische tips om te observeren in geval van kreupelheid van de kat.

Hij vocht

Een eerste verklaring voor de kreupelheid van je kat ligt in de veronderstelling dat hij vocht. Het is bekend, Botsingen tussen soortgenoten kunnen gevolgen hebben min of meer serieus onder de hoofdrolspelers. De hypothese is des te meer plausibel als uw metgezel regelmatig toegang heeft tot het buitenleven.

Het is dus mogelijk dat uw kat tijdens het buiten lopen naar problemen zocht of werd aangevallen door een kat of ander dier.

Als zijn tegenstander zijn ledematen heeft aangevallen met beten of klauwen, is het waarschijnlijk dat hij wegkomt met zichtbare wonden en pijn in zijn benen. Vandaar het hinken dat hij bij thuiskomst waarnam.

Kitten loopt buiten

Hij heeft artritis en/of reuma

Het is mogelijk dat de kreupelheid van uw metgezel te wijten is aan artritis of reuma. Inderdaad, artritis en reuma zijn aandoeningen waarvan bekend is dat ze de mobiliteit van katten beïnvloeden, het zijn meer in het bijzonder ziekten van oude katten.

Lees ook:   royal canin fibre response kat

Van infectieuze of genetische oorsprong resulteert artritis in ontsteking die leidt tot de afscheiding van een stof die geleidelijk de structuur van de gewrichten van de kat zal vernietigen. Wat betreft reuma of artrose, merk op dat het een mechanische aandoening is als gevolg van de slijtage van botkraakbeen.

Beide zijn degeneratieve ziekten die kunnen leiden tot invaliditeit van uw kat. Veroudering is de belangrijkste risicofactor. Het is echter niet uitgesloten dat deze aandoeningen zich manifesteren in individuen op elke leeftijd. Als uw kat artritis of artrose heeft, is het waarschijnlijk dat hij moeite heeft met lopen, springen of hinken.

Hij heeft een probleem met een klauw

Een andere mogelijke reden voor de kreupelheid van je kleine katachtige kan verband houden met een probleem met zijn klauwen. Een ingegroeide klauw, gebroken of afgescheurd, kan je metgezel inderdaad dwingen om een kreupele gang aan te nemen.

Om er zeker van te zijn dat de kreupelheid afkomstig is van een probleem met de klauw, hoeft u alleen maar de poten te onderzoeken om hun toestand te controleren. Over het algemeen kan de zorg voor de klauwen van uw kat dit soort problemen beperken.

In ieder geval, als je merkt dat je katachtige lijkt pijn te doen als je zijn klauwen aanraakt, een bezoek aan de dierenarts kan nuttig zijn om het te verlichten.

Hij is gewond, gebroken, gewond, enz …

Een blessure, een breuk, een brandwond, een insectenbeet, een vreemd lichaam in de maandverband of een wond zijn allemaal redenen waarom uw kat moeite heeft om goed te lopen.

Lees ook:   5 dingen om te weten over een van 's werelds kleinste kat

Sommigen van hen (verwondingen en fracturen in het bijzonder) kunnen het gevolg zijn van een schok, een gewelddadige val of zelfs een ongeluk. Zo zal uw kat mank lopen nadat hij bijvoorbeeld uit een boom is gevallen of is aangereden door een voertuig.

Hij ontwikkelt een ziekte

Ten slotte moeten medische oorzaken niet worden uitgesloten in de zoektocht naar de oorzaken die de kreupelheid verklaren die bij katten wordt waargenomen.  Zo kan je metgezel een ziekte ontwikkelen die hem dwingt om mank te worden. Merk op dat verschillende ziekten dan kunnen worden vermoed, waaronder:

  • Een ziekte die de zenuwen aantast, zoals hernia of ischias,
  • Een auto-immuunziekte die ontsteking van de gewrichten veroorzaakt,
  • Een vaatziekte die resulteert in een obstructie van de slagaders door een bloedstolsel, enz.

Voordat u onmiddellijk gealarmeerd bent, neemt u de tijd om uw kat te observeren en te controleren of hij geen andere ziektesymptomen ontwikkelt, in welk geval elke aanvullende observatie een hulp zal zijn voor de dierenarts.

Wat moet ik doen als mijn kat mank loopt?

Als u merkt dat uw kat mank loopt, kunt u beginnen met het onderzoeken van zijn poot om te detecterenHermelijn wat de oorzaak kan zijn van kreupelheid. U zult observeren of het een vreemd lichaam, een gebroken / gescheurde klauw, een verwonding of elke vorm van zichtbare laesie.

Als het hinken licht is, kunt u 1 tot 2 dagen wachten en observeren of uw kat geleidelijk terugkeert naar de normale gang. Echter Als er geen zichtbare laesie op de poten is of als u na een paar dagen geen verandering opmerkt, aarzel dan niet om de dierenarts te raadplegen voor klinische onderzoeken.

Lees ook:   Waarom katten in ballen krullen tijdens slaap: een dierenarts verduidelijkt

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.