▷ Bengalen: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs

Van een kruising tussen een huiskat en een wilde kat, De Bengaal is een dier met een grote levendigheid, een avontuurlijke en speelse geest, evenals een wilde fysieke verschijning maar sierlijk.

De meest gedomesticeerde kat van wilde oorsprong

Om u te laten weten of Deze speciale raskat is voor u gemaakt, dit artikel biedt u alles te ontdekken wat u moet weten over dit kattenras, de Bengaal, zijn geschiedenis, oorsprong, fysieke en gedragskenmerken en vele anderen.

Bengalen in video

De ideale kat voor wie?

Bengalen is Een zeer actieve en speelse kat, om nog maar te zwijgen van zijn zeer aanhankelijke kant. Ondanks zijn krachtige lichaamsbouw, Het blijft een rustig dier, en heeft een korte jas die je tapijt geen pijn doet.

Bengalen is De ideale kat voor zowel het gezinsleven als het leven alleen. Ook, of je nu in een appartement of in een huis bent, de Bengaal blijft een kat die weet hoe hij zich moet aanpassen aan de omgeving. Naast het feit dat hij trouw is aan zijn meester, kan hij veel overweg met andere huisdieren en brengt hij veel plezier naar de kinderen van het huis met zijn speelse kant.

Aarzel niet om de gids voor kattenrassen van Univers Chat te raadplegen als u niet weet of deze kat precies met u overeenkomt.

Oorsprong en geschiedenis van Bengalen

Dit ras werd ontwikkeld in de Verenigde Staten, meer bepaald in Californië, na het werk van Joan Mills. De wens was omkrijg een kat die het meest op een wilde katachtige lijkt. De Bengaal is dus het resultaat van de kruising tussen een huiskat (Amerikaans Korthaar) en een Aziatische wilde kat (Bengaalse Luipaardkat).

Het werd officieel geboren in 1963 en bevond zich in 1985 voor het eerst in een kattenshow. Bengalen heeft nu de harten van vele meesters in de wereld gewonnen.

Fysieke kenmerken van Bengalen

Bengal Cat wachtBengalen heeft een majestueuze uitstraling vergelijkbaar met die van een kleine wilde kat, met een hoofd dat langer is dan breed en kleiner in verhouding tot zijn lichaam. Op dit hoofd zijn er ronde, grote en gespreide ogen, die groen, goud of blauw kunnen zijn, afhankelijk van de vacht van het dier. Het heeft driehoekige oren, klein en afgerond aan de punt.

Lees ook:   Kat kwijlt bij aaien: de fascinerende reden

Het lichaam is zeer robuust, krachtig en bijzonder lang, variërend van middelgroot tot groot, met een dikke staart aan de basis en dunner aan de punt. In termen van gewicht wordt Bengalen als zwaar beschouwd met 5 tot 9 kg voor een man en 4 tot 7 kg voor een vrouw. Hij draagt een jas met kort, dicht, glad en zijdeachtig haar.

Over haar jurk gesproken, Bengaalse vacht is een kenmerkend kenmerk van zijn ras. De 2 hoofdmotieven zijn: de Spotted tabby (gevlekt) en de Marbled (gemarmerd). De gevlekte vacht is vergelijkbaar met die van een luipaard en wordt gekenmerkt door rozetten. De gemarmerde vacht onderscheidt zich door zeer brede bevleking langwerpig horizontaal. Deze jurk kan verschillende kleuren hebben: bruin, ivoor en crème, met blauwe of bruine aftekeningen.

Bengaals gedrag

Vanwege de zeer actieve kant, de Bengaal is heel nieuwsgierig, wat er heel vaak toe zal leiden dat hij zijn werkterrein wil verbreden.. Het is daarom erg belangrijk om hem op een plek te houden waar hij niet kon ontsnappen, anders krijgt hij buiten een ongeluk. Ondanks deze wilde kant blijft de Bengaalse kat in principe een zeer sociaal dier in de familie, dat geschikt is voor het gezelschap van volwassenen en kinderen en erg gehecht blijft aan zijn meester. Naast dat hij sociaal is, kan hij goed overweg met andere huisdieren en weet hij heel speels te zijn, vooral met kinderen.

Gezondheid en zorg in Bengalen

Ondanks zijn gespierde en zeer speelse uiterlijk, doet de Bengaal het heel vaak geconfronteerd met verschillende erfelijke pathologieën die specifiek zijn voor zijn ras. We onderscheiden vooral aandoeningen van het zenuwstelsel, of heupdysplasie. Buiten deze voorwaarden echter, de Bengaal blijft een zeer robuuste kat, omdat goedaardige aandoeningen die op jonge leeftijd kunnen verschijnen, na verloop van tijd verdwijnen en zonder medisch verhaal.

Daar komt bij dat het imperati isf om te integreren dat de Bengaal een kat blijft zoals de anderen, en daarom moet het met zorg worden behandeld. Dus, wekelijkse mondhygiëne, zorgvuldig onderhoud van klauwen, oren, ooghoeken en vele anderen zijn op het rendez-vous om elke infectie te voorkomen naast zijn dieet dat geschikt moet blijven.

Zowel preventief als curatief blijft het onderhoud van een kat, ongeacht het ras, een last die vaak zwaar is in termen van veterinaire kosten. De Bengaal, die een zeer actief en nieuwsgierig dier is, kan zich gemakkelijk in een situatie bevinden waardoor je veel geld uitgeeft. Het ideaal is dus om een ziektekostenverzekering af te sluiten voor je Bengaal.

Lees ook:   ▷ 7 tips om katten uit de buurt van je tuin en moestuin te houden

Heeft Bengalen specifiek voedsel nodig?

De Bengaal is een actieve en gespierde kat. Dus Allereerst moet worden opgemerkt dat hij een bevredigend en voldoende rantsoen moet hebben. om zijn dagelijkse energieverbruik te compenseren en voor een kitten om zijn groei te bevredigen. Het dieet moet rijk zijn aan eiwitten, vetten, vitamines en mineralen om bepaalde gezondheidsproblemen te voorkomen en niet aan koolhydraten.

Allereerst is het vanwege zijn maag- en energie- en caloriebehoeften beter om voer Bengalen met brokjes die perfect zijn aangepast aan zijn strikte carnivore dieet, dat wil zeggen kroketten die voornamelijk van vlees zijn gemaakt. Inderdaad, deze brokjes moeten alle voedingsstoffen bevatten die hij nodig heeft, dat wil zeggen zoveel mogelijk vlees of vis, geen granen en zo min mogelijk zetmeel.

Je kunt deze brokjes vinden bij de dierenarts of in een gespecialiseerde winkel (fysieke winkel of op internet). Let wel, brokjes uit de supermarkt zijn te vermijden ten koste van alles!

Welk budget om een Bengaal te hebben?

De prijs om een Bengaal te krijgen is aanzienlijk variabel, vanwege verschillende parameters. Inderdaad, de prijs hangt af van factoren zoals: het ras, geslacht, stamboom van de ouders, naleving van de normen van het ras, de leeftijd of de kenmerken van de jurk.

Over het algemeen moet u echter het volgende doen:

  • Sta tussen de 400 en 2500 € toe om een Bengaalse man te krijgen.
  • Laat tussen de 500 en 2500 € toe om een vrouwelijke Bengaal te krijgen.

Als de verschillende kenmerken en prijs van Bengaalse katten geen rem voor u zijn, moet u het budgetvoedsel, de netheid, de zorg en de accessoires voor uw toekomstige kat niet vergeten.

Op dit punt zijn Bengaalse katten vergelijkbaar met andere katten, dus in het budget van uw toekomstige kat moet u het volgende verstrekken:

Voor terugkerende aankopen bij een Bengaalse kat

  • Voedsel, als u kiest voor droogvoer zoals brokjes, overweeg dan ongeveer 87 € tot 100 € per jaar voor deze kat.
  • Het nestbudget gedurende het jaar zal ongeveer 100 € tot 150 € bedragen, afhankelijk van het merk.
  • Jaarlijkse behandelingen inclusief vaccinatie, antiparasitaire, ontworming worden geschat op ongeveer 150 € tot 240 €

Voor incidentele aankopen of early adopters

  • De kattenbak of toiletwoning, hier voor een eenvoudig afvalplan van ongeveer twintig euro en voor een zelfreinigende bak 100 €.
  • Een krabpaal voor zijn activiteit en om zijn klauwen te maken, tel 50 € tot 200 € afhankelijk van de gewenste kwaliteit.
  • Twee kommen (ongeveer 10 €) of een brokdispenser (70 € tot 200 €) plus een waterfontein (50 € tot 100 €)
  • Verschillende optionele accessoires aangepast aan de grootte van de Bengaal, zoals een mand, een gps-halsband voor kat enz …
Lees ook:   kittenpakket

Kortom, voor de onmiddellijke komst van uw nieuwe kleine Bengaalse kitten, tel een accessoire- en voedselbudget van 200 € tot 400 € afhankelijk van uw behoeften.

Accessoires aangepast aan Bengalen

Voor het welzijn van uw Bengaal moet u kommen leveren, zowel voor voedsel als voor water. Daarbij komt nog een waterfontein die hem uitnodigt om veel meer te consumeren dan hij met een kom zou hebben gedaan. Voor het vermaak, naast speelgoed zoals veren of hangende ballen, plan een krabpaal zodat het uw gordijnen niet beschadigt en vooral niet uw bank voor 2000 €. Accessoires zoals een handschoen of borstel passen ook bij de hygiëne.

Voor het comfort van uw Bengaalse kat moet u een bed krijgen met een zacht kussen, een draagmand en een krabpaal. Merk op dat deze gereedschappen groot en sterk genoeg moeten zijn vanwege de fysieke kenmerken (hierboven vermeld) van het dier.

Gaanodies voor Bengaalse liefhebbers

Top 1

Schleich Bengaalse Kat

Foto’s van Bengalen

Waar adopteer je een Bengaal?

Omdat de Bengaal een ras is dat officieel is erkend door TICA (The International Cat Association), is het mogelijk om het op verschillende plaatsen te vinden met een echte traceerbaarheid van de oorsprong en de stamboom. Dan om een Bengaal te adopteren, kunt u naar een erkende fokker gaan, als u oog toont voor kwaliteit, maar vooral om illegale dierenhandel te voorkomen.

Je kunt dus een kat vinden om een Bengaal te kopen in een cattery, of om te adopteren in een asiel. Als laatste redmiddel kun je je haarbal van een individu overnemen. Het verdient echter de voorkeur om het bij een familielid thuis te doen en niet bij een vreemde om betrokkenheid bij dierenhandel te voorkomen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Abessijn: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Mumbai: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

American Bobtail: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Russian Blue: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Siberisch: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Highland Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Sphynx: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Scottish Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Perzisch: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De kartuizer: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.