▷ Heilige Birma: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijzen

Kalm, gevoelig en zeer aanhankelijk, met zijn pluimvormige staart, grote ogen en witgehandschoende poten, staat de Heilige Birma in de top 10 kattenrassen ter wereld en bezet de 2Þ Plaats in de harten van de Fransen.

Hoewel hij meestal een goede gezondheid geniet, heeft het Heilige van Birma toch speciale aandacht nodig om een lang, gelukkig en bevredigend leven te leiden. Hieronder vindt u alle belangrijke informatie over de Heilige Birma: van de oorsprong van het ras tot de middelen van adoptie, inclusief de geschiedenis, fysieke kenmerken, gedrag, zorg, budget en nog veel meer.

Het Heilige van Birma in video

De ideale kat voor wie?

Bekend als een kalm, zorgzaam en zeer gevoelig dier, geniet de Heilige Birma van het gezelschap van mensen, wandelingen in zijn nabije omgeving en balspelen. Begiftigd met een groot aanpassingsvermogen volgens de leefomstandigheden, raakt het snel vertrouwd met de gewoonten van zijn eigenaar. Dus, of je nu in een appartement of in een huis woont, het Heilige van Birma zal gemakkelijk zijn plaats vinden in de familie.

Oorsprong en geschiedenis van het Heilige van Birma

De oorsprong van het Heilige van Birma is een beetje controversieel omdat volgens de legendes die rond zijn geschiedenis bestaan, het afkomstig zou zijn van een Birmese tempel in Zuidoost-Azië, of uit Frankrijk. Het is deze tweede oorsprong die plausibeler is van de twee, en er wordt nu aangenomen dat de Heilige Birma een Franse oorsprong heeft die dateert uit de jaren 1920 en afkomstig is van de willekeurige kruising tussen een Perzische kat en een Siamese kat.

Het ras werd erkend in zijn land van herkomst in 1925 (onder de naam Birmees), maar het was pas later, in 1950, dat het officieel de naam heilige Birma aannam om verwarring met het Birmese ras te voorkomen. De dag na de 2Þ Wereldoorlog, we kwamen dicht bij het uitsterven van het ras, maar het zal terugkeren naar het toneel dankzij het werk van sommige fokkers, vooral met de introductie in de Verenigde Staten tussen 1950 en 1960, en in Groot-Brittannië rond 1965.

Lees ook:   Katten en passie: een kijkje in hun liefdesleven

Fysieke kenmerken van het Heilige van Birma

Heilige raskat van BirmaDe Birmese of Heilige Birma heeft een middelgrote, driehoekige, afgeronde en brede kop. Hoewel het afkomstig is van een Perzische en een Siamees, is de figuur van het Heilige van Birma niet verpletterd zoals die van de Pers, noch langwerpig zoals die van de Siamees. Het omvat een ronde, korte en uitpuilende neus, grote ovale of ronde ogen die noodzakelijkerwijs blauw en vrij ver van elkaar verwijderd zijn, en oren van gemiddelde of grote omvang die zo hoog zijn als ze breed zijn en eindigen met een afgeronde punt.

De Heilige Birma is een katachtige met een vrij lang, mollig en gespierd lichaam, met een gemiddelde grootte. De ledematen hebben een vrij zwaar en stevig bot, met grote ronde benen en goed bekleed met haren tussen de vingers. Evenredig met het lichaam, de staart goed rechtop, heeft een gemiddelde lengte en wordt gedragen in pluim.

Wat betreft het gewaad van de Heilige Birma, het haar is half lang op de franje, het lichaam, de flanken en de staart, en korter op de ledematen en het gezicht. Een van de eigenaardigheden van de jurk van het Heilige van Birma is dat de uiteinden van de benen wit moeten zijn alsof hij handschoenen draagt. Voor kledingkleuren zijn er allemaal (zegelpunt, chocoladepunt, blauwe punt, lilapunt, rode punt, crèmepunt, wit, enz.), In tegenstelling tot patronen waarvan de tinten weinig zijn (tabby, tortie, torbie, rook en zilver).

Gedrag van het Heilige van Birma

Een van de eigenaardigheden van het Heilige van Birma is de nieuwsgierige en mysterieuze blik die eigenlijk verlegenheid, zachtheid, genegenheid en grote gevoeligheid verbergt. In tegenstelling tot zijn Siamese voorouder is hij een gokliefhebber, met gemakkelijk contact, die schouders wrijft met alle leden van de familie. Je zult merken dat hoewel hij sociaal is met iedereen, de Heilige Birma erom bekend staat zich diep te hechten aan een persoon tegenover wie hij een speciaal en uniek aanhankelijk gedrag vertoont.

Gezondheid en zorg voor het Heilige van Birma

Als katachtige deelt de Heilige Birma dezelfde kwetsbaarheid als alle katten voor ziekten zoals hondsdolheid, tyfus of leukose. Het is daarom aan te raden om het te vaccineren. en ontwormd door een dierenarts in de eerste levensweken. Bovendien kan het vanwege zijn ras vatbaar zijn voor gingivitis of overmatige gewichtstoename, vooral na de leeftijd van 7 jaar.

Lees ook:   Kattenkruid: Feiten en mythes over het high maken van katten

Wat betreft de zorg die moet worden verleend, vereist de Heilige Birma een wekelijks onderhoud waarbij regelmatig zijn tanden en vacht worden gepoetst, vooral tijdens de rui, om zijn zachte en stralende vacht te behouden. Tijdige baden van tijd tot tijd zullen ook nodig zijn, omdat ze je in staat stellen om dood haar kwijt te raken. Vergeet niet om zijn oren te controleren en te voorkomen dat ze wasachtig worden.

Merk ten slotte op dat om een lang, aangenaam en bevredigend leven te leiden, het Heilige van Birma de best mogelijke veterinaire zorg nodig heeft, die erg duur kan zijn. Het afsluiten van een kattenverzekering zal daarom noodzakelijk en winstgevender zijn om ziektegevallen of ongevallen het hoofd te bieden.

Heeft het Heilige van Birma een specifiek voedsel nodig?

Merk op dat er geen voedsel is dat specifiek is voor een kattenras. De Heilige Birma houdt zich, net als elke andere katachtige, aan het strikte carnivorendieet. Het is duidelijk dat het een gezond dieet nodig heeft en zonder voedingssupplementen, granen of ander voedsel dat niet wordt aanbevolen voor carnivoren.

Omdat de Heilige Birma een binnendier is, moet het dieet droog zijn en gebaseerd op brokjes met een hoog gehalte aan dierlijke eiwitten. U kiest het type brok dat het beste bij uw 4-pootige metgezel past op basis van zijn leeftijd en of hij gesteriliseerd is of niet. Maaltijden worden ver genoeg uit elkaar geplaatst om overgewicht te voorkomen, vooral voor een gesteriliseerde kat, omdat sterilisatie het risico op overgewicht verhoogt.

Tussen 2 maaltijden heb je de ruimte om je kat traktaties aan te bieden, of kattenkruid om zijn mond te amuseren en te wachten tot de volgende maaltijd, de Birmees is er dol op! Bezwijk echter niet voor de drang om hem menselijk voedsel te geven, het kan erg gevaarlijk en giftig voor hem zijn.

Welk budget om een Heilig Birma te hebben?

De kosten van het adopteren van een Heilige Birma-kat zijn zeer variabel. Het hangt af van factoren zoals leeftijd, geslacht, naleving van standaard fysieke kenmerken en zelfs oogkleur. Inderdaad, de meest gewilde oogkleur in het Heilige van Birma is indigo. Dus hoe dichter de oogkleur bij indigo ligt, hoe duurder het zal zijn. Evenzo worden handschoenen die te kort of liever te lang zijn, beschouwd als defecten bij de Birmezen.

Lees ook:   kattenmelk

Al deze eisen zorgen ervoor dat een jonge of volwassen Birmese kat je gemiddeld 900 euro kan kosten. Over het algemeen moet je tussen de 400 en 1400 euro rekenen. De prijs van een mannetje is iets hoger dan of gelijk aan die van een vrouwtje. Wat het onderhoud betreft, varieert het jaarlijkse bereik tussen de 600 en 800 euro.

Accessoires aangepast aan het Heilige van Birma

Als huishoudster heeft de Birmees een krabpaal nodig om te krabben en te entertainen. Omdat het niet gemaakt is voor de jacht, zullen de maaltijden altijd op tijd moeten worden bezorgd, of je er nu bent of niet. Een brokdispenser en een waterfontein zijn daarom aan te raden. Een kattenluik is ook wenselijk, vooral als je in een huis met een tuin woont.

Al deze accessoires worden gekozen op basis van de morfologie van uw kleine bolletje haar. Houd er ter indicatie rekening mee dat een Birmese kat van gemiddelde grootte is, ongeveer 30 cm draait en tussen de 4 en 7 kg weegt.

Goodies voor liefhebbers van het Heilige van Birma

Top 2

Het heilige van Birma

Foto’s van Heilige Birma

Waar adopteer je een Heilig Birma?

Om een Heilige Birma aan te nemen die het beste bij uw selectiecriteria past, is de beste procedure om naar een erkende fokker of een goedgekeurde cattery te gaan, omdat het een ras is dat wordt erkend door het officiële boek van kattenoorsprong.

Het is echter ook mogelijk om een Birmese kat te adopteren in een asiel, een cattery of liever van een persoon die deel moet uitmaken van uw kennis en het ideaal van uw gezin. Dit maakt het mogelijk om de dierenhandel te bestrijden.

Andere artikelen over dit onderwerp

Abessijn: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Mumbai: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

American Bobtail: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Blue Russisch: karakter, onderwijs, gezondheid, prijs – De juiste kat voor us ?

Siberisch: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Highland Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Sphynx: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Scottish Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Perzisch: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De kartuizer: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.