▷ Hoe bereid je je voor op de geboorte van een kat?

De geboorte van een kat is een belangrijk moment dat moet worden voorbereid, u staat op het punt een nestje klein kitten te verwelkomen dat moet worden verzorgd, vooral de eerste dagen. Maar geen paniek, een beetje voorbereiding is genoeg om de geboorte van kittens goed te laten verlopen.

De belangrijke punten van de bevalling

Het werpen van een kat is niet gemakkelijk voor hem en het is iets dat niet iedereen vaak kan zien. Dus hoe gebeurt het en hoe te reageren in geval van complicaties voor kittens?

  • Een nestje is gemiddeld 3 tot 5 kittens.
  • Het werk duurt ongeveer 6 uur, met een interval van 10 tot 60 minuten tussen de uitdrijving van elk kitten.
  • Wat weeën betreft, kunt u ze snel identificeren door op te merken dat uw kat geagiteerd is, eerst onregelmatig en dan steeds dichterbij. Teken dat het werk vordert, totdat kittens worden verdreven.
  • Kittens worden geboren met hun hoofd naar voren, gewikkeld in de waterzak. De achterste presentatie, de achterpoten eerst, levert meestal geen grote problemen op, tenzij de moeder moe wordt.

De geboorte van kitten is niet zonder risico, ook al gaat alles meestal goed is het toch noodzakelijk om de bevalling te monitoren. Houd altijd het telefoonnummer van de dierenarts bij de hand om snel te handelen, om een dierenarts te vinden kunt u de directory van dierenartsen in uw omgeving raadplegen.

Lees ook:   Katten haten onverwachte aroma's

Hoe bereid je de plaats voor waar de kat zal bevallen?

Kitten in handdoekKatten zijn altijd op zoek naar een veilige plek om hun jongen te baren, kasten, onder meubels of rustig in de garage, wat ze zoekt is een rustige plek.

Als alles goed gaat, zal ze je zelf vertellen waar ze naartoe wil, inderdaad de dagen voor de bevalling, zal de kat tijd doorbrengen met rondjes rondgaan en op zoek gaan naar een rustige en gezellige plek.

Pas op dat je niet overrompeld wordt en bereid op het laatste moment haastig een mand of kraamhok voor, dit is iets dat gepland is zodra je weet dat je kat de termijn nadert. Idealiter bereidt u 15 dagen voor het einde van de dracht voor op hetzelfde moment dat u de kat ontwormt.

Om een goed gezellig nest voor uw kat te maken, plan genoeg om haar een echt asiel te maken, zullen de kittens inderdaad ongeveer 20 dagen goed beschut bij hun moeder blijven. Wanneer de kittens wakker worden en met elkaar beginnen te spelen, is het tijd om het te vervangen door een grotere plaats.

Installeer hiervoor een relatief grote kartonnen doos op een rustige plaats binnenin, vergeet niet om een opening te regelen zodat de kat gemakkelijk naar binnen kan. Bekleed de onderkant van de doos met kranten en installeer tot slot een klein mandje of kattenkleed, gemakkelijk te vinden op deze site bijvoorbeeld. Aarzel niet om een tweede te nemen om de kleintjes over te brengen als ze ouder zijn (niet voor 20 tot 25 dagen).

Lees ook:   3 dierenarts-goedgekeurde redenen waarom katten dol zijn op zout

Een beetje extra tip, installeer de kraambox tijdens de dracht van de kat en introduceer haar dat ze weet dat deze gezellige plek bestaat. Maar wees bereid om het te verplaatsen als de kat op het laatste moment een andere plaats kiest.

Hoe zich te gedragen tijdens de geboorte van de jongen?

Geboorte van kittensBelangrijk punt voor het soepel verlopen van de geboorte, hoewel de geboorte van kleine kittens een prachtige gebeurtenis is, is het nog steeds noodzakelijk om achter te blijven.

Dit is vooral belangrijk als uw kinderen de geboorte van de kittens bijwonen, hen uitleggen hoe het zal gaan en met hen praten over het belang van rust voor de kat. Ze zullen des te trotser zijn dat ze wijs zijn geweest tijdens dit belangrijke moment voor de familie. Voel je vrij om forums te bekijken waar andere katteneigenaren praten over hun ervaring met kinderen en kittens.

Blijf dus op afstand terwijl je een oogje in het zeil houdt, bezoek regelmatig maar leg geen permanente aanwezigheid op. Maak je geen zorgen bij elke miauw, dit is heel normaal.

Wees echter voorzichtig als u merkt dat de kat problemen ondervindt bij het uitvoeren van het werk en dat er ondanks haar inspanningen geen kitten aankomt, neem dan contact op met de dierenarts.

Vertel ons over de geboorte van uw kittens!

Aarzel niet om commentaar te geven op ons artikel en vertel ons over de geboorte van uw kittens. Is alles goed gegaan?

Andere artikelen over dit onderwerp

Lees ook:   Petlibro Granary: De ultieme beoordeling van een automatische huisdierenvoeder

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.