▷ Kattenpoep overal buiten haar kattenbak: 5 mogelijke verklaringen

Heb je moeite met het begrijpen van het gedrag van je kat die de neiging heeft om overal te poepen, behalve in zijn kattenbak? Houd er rekening mee dat er verschillende redenen zijn voor deze ongewone situatie.

Onder de redenen, de netheid en locatie van zijn kattenbak, een gezondheidsprobleem, een psychologisch probleem of zelfs een instinctieve gewoonte. Deze 5 verklaringen kunnen u helpen beter te begrijpen Waarom uw kat zijn poep buiten zijn kattenbak doet en het gemakkelijk kan verhelpen.

Zwerfvuil netheid

Een eerste verklaring voor het feit dat je kleine katachtige buiten zijn kattenbak poept, kan te maken hebben met de hygiëne van de laatste. Als uw kat vindt dat zijn kattenbak niet schoon genoeg is, zal hij niet in de verleiding komen om het te gebruiken voor zijn poeppauze.

Door uw kattenbak in een constante staat van optimale reinheid te houden, zal uw kat beter worden aangemoedigd om op natuurlijke wijze zijn bak te prefereren voor zijn behoeften. Vergeet niet om de uitwerpselen elke dag uit de kattenbak te verwijderen met een schop. Ook het volledig vervangen van de kattenbak minstens één keer per week zou een goede zaak zijn.

De locatie van de kattenbak

Onjuiste locatie van de kattenbak kan ook de weigering van sommige katten om in hun kattenbak te poepen verklaren. Als de kattenbak van uw huisdier ontoegankelijk voor hem of als hij zichzelf moet ontlasten in ongemakkelijke omstandigheden en geruststellend voor zijn veiligheid, zal hij minder geneigd zijn om het in de toekomst te hergebruiken om te poepen.

Lees ook:   goedkoop blikjes

Om uw kat aan te moedigen om altijd de voorkeur te geven aan zijn kattenbak, zorg ervoor dat de bak op een plaats wordt geplaatst die gemakkelijk toegankelijk is en op deze plaatsen van doorgang. Het moet verlicht, relatief stil en discreet zijn. Omwille van de hygiëne voor de kat, vermijd ook het plaatsen van de kattenbak in de buurt van het water of de kom.

Een gezondheidsprobleem

Een gezondheidsprobleem is waarschijnlijk niet wat je je eerst zult voorstellen, maar het is Een perfect plausibele hypothese. In deze context zal de onreinheid van uw metgezel minder te maken hebben met een weigering om zijn kattenbak te gebruiken dan met zijn onvermogen om dit idealiter te doen, vanwege zijn fysieke toestand of zijn gezondheidstoestand.

Als uw kat bijvoorbeeld lijdt aan darmaandoeningen of buikkrampen die zijn mobiliteit beïnvloeden, Het is mogelijk dat hij zichzelf ontlast voordat hij zelfs zijn kattenbak heeft bereikt of ter plaatse poept omdat het niet in staat is om te bewegen.

In ieder geval, als u een ongewone neiging opmerkt om overal te poepen bij uw kat die zijn kattenbak meestal normaal gebruikt Sluit voor zijn behoeften de mogelijkheid van een ziekte niet uit en zorg ervoor dat u hem raadpleegt om zijn gezondheidstoestand te controleren.

Een psychologisch probleem, stress, angst, enz…

Stress, angst, gedragsstoornissen en vele andere psychologische factoren zijn niet uit te sluiten in de verklaring en het begrip van de meeste gedragingen die worden waargenomen bij onze viervoeters. Hetzelfde geldt voor de neiging om overal buiten het nest te plassen of poepen, maar toch voorzien en goed onderhouden voor de hygiëne.

Lees ook:   Oorzaken & Behandeling van afwijkende lichaamstemperatuur bij katten

Inderdaad als je haarbal een fobie of een schrik heeft ervaren terwijl ze zichzelf ontlastte in haar kattenbak, kan ze de timing en het gebruik van haar kattenbak hebben geassocieerd met een bron van stress.

In dit geval kan de oplossing zijn om uw nest gewoon naar een andere plaats te verplaatsen, rustig en niet opgesloten.

Een instinctieve gewoonte

Wat als de neiging om uit de kattenbak te poepen simpelweg te wijten was aan een instinctieve gewoonte van je metgezel? Instinctief houden sommige katten er niet van om op dezelfde plaats te plassen of te poepen. Een houding die vandaag de dag nog steeds moeilijk te begrijpen is.

Toch kan een vergelijking worden gemaakt met het bekende fenomeen van territoriale markering. Uw kat die op verschillende plaatsen in huis poept, kan dit dus doen om zijn territorium te markeren of uit te breiden. In dit specifieke geval, Het kopen van een of twee extra nesten is de ideale oplossing. Je zorgt ervoor dat je ze uitdeelt naar de verschillende plaatsen waar hij nu de gewoonte heeft om te poepen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.