▷ Wanneer moet je een kitten de eerste keer vaccineren? Hoe zit het met herinneringen?

Omdat je dat wilt heb je hele leven een gezonde kat, wordt u ten zeerste aangeraden om het te beschermen tegen ernstige ziekten, door het te vaccineren. Om effectief te zijn, moeten vaccins op een specifiek moment in het leven van het kitten worden gedaan en op bepaalde frequenties worden vernieuwd.

Dit artikel presenteert alles wat je moet doen om je kleine haarbal effectief te vaccineren.

Alles gebeurt tijdens het eerste bezoek aan de dierenarts!

Zodra uw katachtige baby thuiskomt, is een van de eerste en belangrijkste dingen om te doen zijn gezondheid te controleren en curatieve behandelingen toe te dienen (als hij ziek is) of preventief (om hem te beschermen tegen mogelijke ziekten).

Kortom, een bezoek aan de dierenarts is noodzakelijk zodra uw kitten arriveert, en dit zo snel mogelijk.

Inderdaad, tijdens het eerste bezoek aan de dierenarts, een gezondheidscheck van uw dierje wordt ingesteld. Als ziekten worden gediagnosticeerd (bijvoorbeeld affectie door parasitaire wormen, vlooien, teken, …) zal een behandeling worden voorgeschreven om uw haarbal weer op zijn pootjes te zetten. Houd er ook rekening mee dat het eerste bezoek ook een gelegenheid is om ervoor te zorgen dat uw kitten niet lijdt aan een ernstige ziekte, die als een verlammend defect wordt beschouwd.

Lees ook:   Het geheim van kattentaal: ontcijferen en begrijpen van miauwen

Eindelijk Als uw kitten oud genoeg is om gevaccineerd te worden, is het eerste bezoek aan het veto ook een gelegenheid om deze beschermende behandeling toe te dienen. en preventieve bestelling aan baby kitty.

Primaire vaccinatie van kittens

Hoewel niet verplicht in Frankrijk, Vaccinatie van uw kat wordt sterk aanbevolen, om hem te beschermen tegen verschillende ernstige ziekten. Het moet zo snel mogelijk gebeuren, of uw kat nu voorbestemd is om een appartementskat te blijven of een kat die in de vrije natuur leeft.

Dus, wanneer moet je kitty voor de eerste keer vaccineren?

U moet uw kitten zo snel mogelijk vaccineren. Maar in de eerste weken van het leven heeft het kitten een nog onvolwassen immuunsysteem en heeft het maternale antilichamen die een vaccin ineffectief kunnen maken.

De primaire vaccinatie van de kat moet dus plaatsvinden vanaf de leeftijd van 8 weken voor ziekten zoals coryza, tyfus en leukose. Aan de andere kant is het voor hondsdolheid noodzakelijk om te wachten tot het minstens 12 weken oud is..

De ziekten waartegen u uw kleine katachtige moet vaccineren

Omdat coryza en tyfus zeer besmettelijk zijn, zijn de 2 belangrijkste ziekten waartegen u uw kat moet vaccineren. Bovendien, afhankelijk van de levensstijl van uw kat, als hij bijvoorbeeld in een huis met een tuin woont waar hij gewend is om uit te gaan en waarschijnlijk met andere dieren zal wrijven, zult u hem ook moeten vaccineren tegen leukose.

Ten slotte, als u vaak het Franse grondgebied met uw kleine dier moet verlaten, is een rabiësvaccin vereist.

Vergeet niet gedurende het hele leven van je kleine katachtige om de boostervaccins te maken!

Tijdens de eerste vaccinatie van uw kitten, U krijgt een boekje waarin alle volgende vaccins van het dier worden vastgelegd. U krijgt ook een vaccinatieschema met de data van de vaccinatiebooster.

Lees ook:   Kattenwijsheid: Ontdek alles over onze geliefde viervoeters

Met betrekking tot vaccinboosters hoeft u alleen maar te onthouden dat 3 tot 5 weken na de primaire vaccinatie een booster van de uitgevoerde vaccins nodig is. Hierna 2Þ vaccinatie Alle vaccinboosters zullen nu jaarlijks worden uitgevoerd, een in aanmerking te nemen gezondheidskost.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.