▷ Wat zijn de tarieven die dierenklinieken in rekening brengen?

De komst van een kat thuis is altijd een bijzonder vreugdevol en opwindend moment. Het vereist ook het nemen van enkele voorlopige voorzorgsmaatregelen, zoals de aankoop van adequate apparatuur om de ontwikkeling van de kleine katachtige te waarborgen, maar ook om ervoor te zorgen dat het dier altijd gezond zal zijn.

Inderdaad, om te groeien en in goede gezondheid te leven, moet uw kat een minimum aan veterinaire zorg ontvangen, zowel preventief als curatief. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het daarom essentieel dat u de verschillende prijzen met betrekking tot veterinaire zorg onder de knie krijgt of op zijn minst een idee hebt..

In het volgende artikel wordt alles gepresenteerd wat u moet weten om een geschikt gezondheidsbudget voor uw kat te plannen als u geen wederzijds budget voor uw kat heeft.

Plan vooruit om de veterinaire kosten te beperken

Om zeer onaangename verrassingen later te voorkomen, moet u, zodra u een kitten aanschaft, alle kosten kennen die verband houden met de veterinaire zorg voor uw kleine dier gedurende zijn hele leven. Wat u moet weten, is dat De levensverwachting van een kat is ongeveer 12 jaar : Wees dus voorbereid op preventieve en curatieve gezondheidsuitgaven ten minste voor de komende 12 jaar.

Lees ook:   Kattenkruid: Een natuurlijke high voor katten?

Merk op dat de kat vanaf de geboorte behoefte aan preventieve zorg zoals vaccinatie, om het te beschermen tegen ernstige, uiterst gevaarlijke en potentieel dodelijke ziekten zoals tyfus, coryza, leukose en hondsdolheid.

Bovendien Het moet worden ontwormd en een externe antiparasitaire behandeling ondergaan, die hem enerzijds beschermt tegen interne parasieten (wormen) en anderzijds tegen externe parasieten (vlooien, teken, luizen). Ten slotte moet uw kat worden gesteriliseerd.

Naast uitgaven in verband met preventieve en onvermijdelijke zorg, moet u ook voorbereid zijn op de mogelijkheid van uitgaven in verband met ziekten, ongevallen en andere onvoorziene gebeurtenissen. Weet in ieder geval dat de kosten in verband met de gezondheid van uw kleine dier zullen toenemen naarmate het groeit.

Het is daarom sterk aan te raden om een kattenverzekering af te sluiten, die bijna al deze kosten dekt., en zal u dus in staat stellen om uw uitgaven aanzienlijk te verminderen.

Vergelijk Cat Insurance

Veterinaire kosten voor preventie en essentiële zorg

Het is altijd eenvoudiger en zelfs kosteneffectiever om een kwaad te voorkomen dan om het te genezen. Daarom zijn, zoals hierboven vermeld, de essentiële gezondheidskosten voor uw kat die kosten die voornamelijk een preventieve rol hebben. Deze omvatten de kosten van routinebezoeken, vaccinatie, ontworming en sterilisatie.

Houd er dus rekening mee dat de kosten van een routineconsult met een dierenarts ongeveer 30 – 50 euro bedragen. Omdat het aan te raden is om jaarlijks 1 tot 2 bezoeken te doen, moet je 60 tot 100 euro per jaar boeken. Voor kattenvaccins, en afhankelijk van de gekozen ziekten, tel tussen de 60 en 80 euro aan jaarlijkse uitgaven, met het dubbele van het eerste jaar van vaccinatie (aangezien de eerste boostervaccinatie hetzelfde jaar plaatsvindt, ongeveer 1 maand na de primaire vaccinatie).

Lees ook:   Houtpellets als ideale kattenbakvulling: alles wat u moet weten!

Je moet ook minstens 20 euro per jaar plannen, voor uitgaven in verband met het ontwormen van kitty’s..

En tot slot, voor de sterilisatie van uw kat, plan ongeveer 70 euro als het een mannetje is en 120 – 150 euro als het een vrouwtje is.

Samenvattend met betrekking tot de veterinaire kosten van preventie en essentiële zorg

 • Routine consult: € 30 tot € 50
 • Vaccinatie: € 60 tot € 80
 • Ontworming: 20 €
 • Anti-vlooien en anti-tik: 20 €
 • Castratie kater: 70 €
 • Castratie poes: 120 – 150 €
 • Raadpleging van een behaviorist: 90 € tot 250 €

Veterinaire uitgaven in verband met ziekten

Uitgaven in verband met de behandeling van kattenziekten vertegenwoordigen 75% van het gezondheidsbudget!

Inderdaad de kosten in verband met consulten, onderzoeken, tests, operaties en zorg voor de behandeling van ziekten zijn echt hoog. Ziekten die vaak katten treffen zijn spijsverteringsstoornissen, dermatologische aandoeningen, allergieën, urinewegproblemen en zelfs kankers.

De kosten voor laboratoriumanalyse variëren tussen de 50 en 100 euro. Om uw ch te behandelenBij een ziekte van het spijsverteringsstelsel zoals goedaardige gastro-enteritis, tel ongeveer 80 euro. Aan de andere kant, zorg voor 120 euro voor het beheer van een dermatologische aandoening, en soms tot 250 euro (driemaandelijks pakket), om een allergie te behandelen. Als uw diertje kanker krijgt, wordt de rekening 500 – 600 euro voor het verwijderen van de tumor, bovenop de 1.200 tot 1.500 euro aan kosten in verband met radiotherapiesessies.

Om veterinaire uitgaven in verband met ziekten samen te vatten

 • Laboratoriumtesten en bloedonderzoek: 50 tot 100 €
 • Dermatologische toestand: 120 €
 • Behandeling van een allergie in driemaandelijks pakket: 250 €
 • Goedaardige gastro-enteritis: 80€
 • Otitis: 90€
 • Cyste verwijdering: 190€
 • Verwijdering van een tumor: 500 €
 • Radiotherapiesessies: €1.200 tot €1.500
Lees ook:   Kleine kat met grote persoonlijkheid: Ragdoll in actie!

Veterinaire kosten in verband met ongevallen

Ongevallen zijn totaal onvoorziene gebeurtenissen, en dat kan dus op elk moment gebeuren, vooral als je geen geld hebt ! Reden waarom we herhalen Het belang van het afsluiten van een zorgverzekering voor uw kat. De kosten na een ongeval van uw huisdier betreffen meestal het beheer van de chirurgische ingreep, de ziekenhuisopname en de revalidatie van de kat.

Bij wijze van voorbeeld, voor een operatie na een fractuur variëren de veterinaire kosten van 200 tot 500 euro. Reken op zo’n 800 tot 1.500 euro voor een operatie aan de kruisbanden en aanverwante revalidatiesessies. Tot slot liggen, afhankelijk van de stad en de kliniek, de dagelijkse kosten van ziekenhuisopname tussen de 10 en 50 euro.

Om veterinaire kosten in verband met ongevallen samen te vatten

 • Spoedconsultatie: € 50 tot € 100
 • Chirurgie, anesthesie en ziekenhuisopname: €300 tot €1.500
 • Hospitalisatie: 10 tot 50 €/dag

Fotocredit: International Fund for Animal Welfare Animal Rescue

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.