Beste hut en huis voor kat – Beoordelingen > vergelijking


Is het je opgevallen dat je kat het buitenleven verkiest boven het comfort van je interieur, overdag avontuur en nachtelijke dweilen? Overweeg dus koop een klein kattenhok voor comfort of veiligheid buiten het huis.

Met de veelheid aan kattenhutten die op de markt verkrijgbaar zijn, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u de juiste keuze kunt maken, wat de criteria zijn om rekening mee te houden of wat de meest populaire modellen voor meesters zijn. Maak je geen zorgen, onze experts beantwoorden al je zorgen.

Vergelijking van de 3 beste kattenhutten

Comfortabel, veilig, gemaakt van betrouwbare materialen, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, hier is voor u onze selectie van de 3 beste kattenhutten.

Kerbl Maisonette voor Chat Lodge

Deze houten maisonnette met 2 verdiepingen is de juiste keuze om uw kat een gezellig en veilig toevluchtsoord buiten het huis te bieden. Door zijn bescheiden afmetingen (77 x 50 x 73 cm) vindt hij gemakkelijk zijn plaats op uw terras of in de tuin. Dankzij het asfalt en het waterdichte dak wordt uw kat beschermd tegen zon en regen. Ten slotte wordt de toegang tot de nis vergemakkelijkt door een opening in een kantelsysteem, waarbij een transparante poort dient als een barrière tegen wind en kou.

Lees ook:   Feit of Fabel: Overmatige verharing bij Maine Coon katten?

Kerbl Maisonette voor Cat Tirol Alpine

Zeer comfortabel en weerbestendig, deze houten maisonnette is ideaal voor gebruik in alle seizoenen, vooral in de winter. Perfect waterdicht en goed geïsoleerd, het houdt uw kat warm. Inderdaad, de hut heeft een waterdicht bitumen dak, een lager niveau met thermische isolatie en muren bekleed met Styropor-bekleding. Afmetingen 88 x 57 x 77 cm, het blijft absoluut ruim voor uw kat terwijl het ruimtebesparend blijft voor uw tuin of veranda.

Dibea House for Cats Lodge Houten Hut met Terras

lionto House for cats lodge houten kattenhut met terras 77x53x72 cm grijs/wit

lionto House for cats lodge houten kattenhut met terras 77x53x72 cm grijs/wit

  • Houten huis voor kat, elegant en comfortabel, met veranda (afmetingen: 77 x 50 x 73 cm, zie schets)
  • Comfortabele rustplaats met uitzicht, de lodge heeft een overdekte veranda / terras
  • Bescherming tegen regen en wind, het dak is bedekt met asfaltmatten en de deur is gemaakt van PVC lamellen (gemakkelijk in- en uitstappen)
  • 1 hol, 1 platform, 1 bal
  • Eenvoudig zelf te monteren, montage-instructies zijn inbegrepen

Gemaakt van behandeld hout, is dit kattenhuis gesigneerd Dibea ontworpen om veel comfort te bieden aan alle katten die graag naar buiten gaan. De lodge heeft een overdekte veranda en een terras met een prachtig uitzicht op uw kleine bolletje haar. Bovendien heeft deze cabine een perfecte isolatie en bescherming tegen wind, regen en ander slecht weer, dankzij het dak bedekt met asfalt. Houd er ook rekening mee dat een PVC-lattendeur aan de voorkant de in- en uitgang van uw kat zal vergemakkelijken.

Waarom een klein huisje kopen voor je kat?

Als uw kat meer tijd buiten doorbrengt, als hij gewend is aan lange nachtwandelingen, door een hut op te zetten, Je hoeft je geen zorgen meer te maken als hij ooit de nacht buiten doorbrengt. Zijn huisje biedt hem een veilige en comfortabele schuilplaats om uit te rusten, zelfs als de deuren van het huis gesloten zijn. Houd er ook rekening mee dat een klein huis voor uw kat een rustig hoekje is om te isoleren of te verbergen, een klein toevluchtsoord om hem te beschermen tegen slecht weer of aanvallen van andere katten en honden die door de buurt zwerven.

Lees ook:   vensterbank verbreden

Een klein huis is ook Ideaal voor catteries die veel katten hebben. Als het groot genoeg is, kan het meerdere katten tegelijk huisvesten. De cabine zal bijvoorbeeld erg handig zijn als u wilt genieten van het buitenleven voor uw katten terwijl u ze beschermt.

Ten slotte zal een klein huis nuttig zijn om zwerfkatten of verloren katten op te vangen. Het zou liefdadig van je zijn om hen je hulp aan te bieden met een gezellige plek om een tijdje te schuilen.

Top 10 bestsellers van het jaar van hutten en kattenhuis

Selecteer een kattenhut of huis waar moet je naar kijken?

Er zijn verschillende criteria die u in acht moet nemen voordat u een kattenhok koopt, vooral als u van plan bent het buiten uw huis te installeren. Hier zijn enkele objectieve criteria waar u absoluut rekening mee moet houden: de grootte, het comfort en de aard van weerbestendige materialen.

Sterke, weerbestendige materialen

Het huis van uw kat moet gemaakt zijn van betrouwbare, solide en duurzame materialen. Maar bovenal moet het bestand zijn tegen het slechte weer dat gepaard gaat met de verschillende seizoenen en de grillen van het weer: de hitte van de zomer, de vrieskou en sneeuw in de winter, regen, buien en windstoten.

Gezien deze eisen lijkt een cabine van goed geassembleerd massief hout de beste materiaalkeuze. Anders kun je kiezen voor een niche-alternatief gemaakt van plastic, in het ergste geval polyester, maar nooit van karton.

Comfort voor de kat

Katten houden van comfort, dus het is belangrijk dat je kleine katachtige zich op zijn gemak voelt in hun huisje. Verschillende elementen spelen een rol bij het beoordelen van comfort, bijvoorbeeld isolatie of verwarming en waterdichting van het huis.

Lees ook:   Waarom verkiest mijn kat elders te slapen?

Kortom, de ideale cabine moet goed geïsoleerd zijn om uw kat warm te houden, zelfs in de koudste periodes. Kies daarnaast altijd voor modellen die zijn voorzien van een tapijt, tapijt of licht gewatteerd, en natuurlijk een thermische coating hebben.

De grootte van het kattenhuis

De grootte van het huis moet worden aangepast aan de grootte van uw huisdier, maar ook aan die van de ruimte (uw tuin, uw veranda, …) die ervoor is voorzien. Zodat je kat zich niet opgesloten voelt en zo comfortabel mogelijk is, kies je voor een grote cabine. Bovendien is dit laatste erg praktisch en zeer economisch als je meerdere katten hebt.

Tot slot raden wij u aan om de grootte van de cabine te bepalen rekening houdend met de toekomst. Als uw metgezel bijvoorbeeld nog steeds slechts een kitten is, kies dan geen klein huis dat is aangepast aan zijn kleine formaat, maar overweeg in plaats daarvan de volwassen grootte. Investeren in een grotere cabine bespaart u centen voor de toekomst.