Beste ontwormer voor kat – Hoe ontworm je je kat en vermijd je parasieten?


Door buiten plezier te hebben, besmette prooien te consumeren of zelfs in contact te komen met je schoenen of kleding, Uw kat kan op elk moment parasitaire wormen vangen. Zoals u zult hebben begrepen, is het risico op besmetting van uw kat door wormen permanent.

Wanneer uw haarbal is aangetast en niet snel wordt behandeld, kunnen wormen migreren van het spijsverteringskanaal naar andere organen, waardoor laesies ontstaan die fataal kunnen zijn.

Gelukkig om dit kritieke scenario te vermijden, volstaat het omdien uw kat regelmatig een goede ontwormer toe. Om u te begeleiden bij uw keuze van de ideale interne parasiticide, biedt dit artikel u enkele praktische tips, evenals een selectie van de beste ontwormers op de markt.

Inhoudsopgave

Waarom je kat ontwormen?

Kat op doosDe wormen die de kat besmetten, zullen zich in zijn organisme nestelen en zich voeden met zijn bloed en voedsel. Op de lange termijn kunnen ze aanzienlijke en onomkeerbare schade aan de organen van de kat veroorzaken., die de dood kan veroorzaken. De eerste reden waarom u uw kat verplicht en regelmatig moet ontwormen, is dus het behoud van iemands gezondheid.

Lees ook:   ▷ Uw kat verzekeren? Ja, want het kan snel duur worden!

Bovendien zijn de meeste van Deze kattenplagende wormen zijn overdraagbaar op mensen, met ernstige gevolgen voor zijn gezondheid. Inderdaad, sommige wormen die door katten worden overgedragen, zijn te vinden in je darmen, onder je huid, in je ogen en zelfs in je lever!

Je moet dus Zorg voor het regelmatig ontwormen van uw kleine katachtige om u en uw kinderen te beschermen tegen mogelijke besmetting.

Welke ontwormer voor katten om te kiezen en te kopen in apotheken?

Ontwormers en parasitaire middelen zijn gemakkelijk te vinden in online apotheken, wat perfect is als je weet dat buurtapotheken dit soort producten niet op voorraad hebben. Trouwens, daarom hebben we noodzakelijkerwijs een link naar een officiële apotheek toegevoegd..

U vindt op de markt 3 belangrijke vormen van ontworming voor katten:

 • Tablet producten
 • Pipet producten
 • Siroop producten

De tabletten en siropen zijn voor oraal gebruik en zijn zeer effectief. Hun enige nadeel is dat het soms moeilijk kan zijn om ze aan de kat toe te dienen (maar met de juiste techniek gaat het zonder problemen).

De pipetten zijn voor uitwendig gebruik (op de huid van de nek van de kat leggen) en zijn ook zeer effectief. Ze worden echter nog steeds weinig gebruikt en weinig farmaceutische bedrijven produceren echt effectieve.

Ontwormer voor katten in tabletvorm

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Vanwege het gebrek aan informatie over de mogelijke effecten ervan, is dit product gecontra-indiceerd bij zwangere vrouwen. De aanbevolen dosis is 1 tablet per 4 kg van het dier, in een enkele dosis. Dus voor een kat met een gewicht van 1-2 kg, zal het een halve tablet nemen. Van 2,1 tot 4 kilogram: 1 tablet. Tussen 4,1 en 6 kg: 1 tablet en een half. Ten slotte, van 6,1 tot 8 kg: 2 tabletten.

Milbemax Tab Ontwormer voor katten van Elanco

Milbemax Tab ontwormer van ELANCO laboratoria is bekend zeer effectief in het bevrijden van kittens en katten van interne parasieten zoals spoelwormen (cestoden) en lintwormen (nematoden). Het is ook geïndiceerd voor de preventie van hartwormziekte (Dirofilaria immitis). Dit alles dankzij de 2 werkzame stoffen, Milbemycine oxime en Praziquantel. Natuurlijk is de wijze van toediening oraal en wordt deze in één dosis gedaan.

Afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van uw kat, vindt u 2 versies van dit product: een voorATS volwassenen en met een gewicht van meer dan 2 kg, en de andere geschikt voor kittens en kleine katten van 0,5 tot 2 kg.

Ontwormer Milbemax Cat 2kg en meer Kopen in apotheken

Milbemax Tab Ontwormer Volwassen Kat

Met andere woorden, kies voor uw volwassen kat van meer dan 2 kg voor de Milbemax Tab-versie Ontworming voor katten van meer dan 2 kg – doos met 2 tabletten. De dosering is als volgt: als uw kat tussen de 2 en 4 kg weegt, is een halve tablet in één dosis voldoende. Tussen 4 en 8 kg duurt een hele tablet en tussen 8 en 12 kg heb je anderhalve tablet nodig om kitty te behandelen. Merk op dat in tegenstelling tot sommige ontwormers, dit antiparasitaire medicijn kan worden gebruikt om reproductieve, zogende en zelfs zwangere katten te behandelen.

Ontwormer Milbemax Cat minder dan 2kg Kopen in apotheken

Milbemax Tab Ontwormer Jonge kat en kitten

Om uw kitten of kleine kat met een gewicht van minder dan 2 kg maar met een gewicht van meer dan een halve kilogram te behandelen, heeft u uiteraard de Milbemax Tab-versie Ontworming nodig voor kittens en kleine katten van 0,5 tot 2 kg – doos met 2 tabletten. Als de kleine kat minder dan een kilogram weegt, is een halve tablet voldoende om hem van parasitaire wormen te ontdoen. Als het daarentegen meer dan een kilogram weegt, duurt het 1 hele tablet.

Milbetel vermifuge, Biocanina laboratoria

Dankzij de 2 actieve ingrediënten, Milbemycine-oxime en Praziquantel, is dit product geïndiceerd bij de behandeling van uw kat tegen een invasie van parasitaire wormen, platwormen als rondwormen, onvolwassen of volwassen. Elke doos bevat 2 filmomhulde tabletten, op smaak gebracht met vlees, om de inname door de kat te vergemakkelijken.

De Milbetel ontwormer bestaat in 2 verschillende versies: een voor katten van meer dan 2 kg en de andere voor katten jonger dan 2 kg en kittens ouder dan 6 weken.

Biocania Milbetel Ontwormer voor kleine katten Kopen in apotheken

Biocania Milbetel Ontwormer voor katten van meer dan 2kg

Dus, voor uw kat ouder dan 2 kg, is de toe te dienen versie Milbetel ontwormer 16 mg/40 mg – voor katten (die 2 tabletten bevat). De minimaal aanbevolen dosis is 2 mg milbemycineoxime en 5 mg praziquantel per kilogram kat. Dus voor een kat met een gewicht van 2-4 kg is een halve tablet nodig. Als de kat daarentegen tussen de 4 en 8 kg weegt, heeft hij 1 hele tablet nodig, enzovoort…

Biocania Milbetel Ontwormer voor kleine katten en kittens Kopen in apotheken

Biocania Milbetel Ontwormer voor kleine katten en kittens

Om uw kitten ouder dan 6 weken en met een gewicht van minder dan 2 kg te ontwormen, moet u kiezen voor de Milbetel ontwormingsversie 4 mg/10 mg – voor kleine katten en kittens. De minimaal aanbevolen dosis is hetzelfde als voor grote katten (d.w.z. 2 mg milbemycineoxime en 5 mg praziquantel per kilogram kat), maar alleen het tabletformaat is anders. In ieder geval, als uw kat minder dan een kilogram weegt, moet u hem een halve tablet geven om van wormen af te komen. Als hij meer dan een kilogram weegt, heeft hij 1 hele tablet nodig.

Ontwormer voor katten in pipet

Profender spot-on middelgrote katten 2,5 kg - 5 kgZoals eerder vermeld, zijn pipetontwormers tegenwoordig nog steeds vrij zeldzaam. Als u op zoek bent naar een goede ontwormer, probeer dan De Profender spot-on katten van Bayer, die ongetwijfeld een van de beste op de markt is. Het is geïndiceerd om middelgrote katten met een gewicht van 2,5 tot 5 kg te ontwormen, beide effectief tegen rondwormen en lintwormen, vooral dankzij de actieve en antiparasitaire stoffen die praziquantel, emodepside en butylhydroxyanisol zijn.

Lees ook:   Eosinofiel granuloom: kat's complexe huidprobleem

Gebruikt als een conventionele pipet, wordt dit product aangebracht op een klein deel van de huid van de kat, aan de achterkant van de nek, een gebied dat de kat niet kan likken. Deze ontwormer kan ook worden gebruikt bij zwangere of zogende vrouwtjes.

Ontwormer voor katten op siroop

Ontwormer Pluriverse Siroop van Biocania Kopen in apotheken

Pluriverse kat en hond, Ontwormer op siroop van Biocania

Een van de beste ontwormingssiropen op de markt die we u kunnen aanbevelen, is ongetwijfeld Pluriverse Siroop, van Biocanina laboratoria. Het actieve ingrediënt is piperazine in de vorm van adipaat, waardoor het effectief kan inwerken op nematoden. De aanbevolen dosis is 7 ml product voor elke kilogram van de kat, tweemaal toegediend, binnen 24 uur. Voor kittens, herhaal de operatie om de 3 weken.

Zorg ervoor dat u interne ontwormer en externe parasiticide niet verwart

Gevaar tekenMerk op dat er twee hoofdfamilies van parasitaire middelen voor katten zijn: interne parasitaire of interne ontwormers en externe parasitaire parasieten.

 • Interne ontwormers worden gebruikt om uw bal te ontdoen van parasiethaar dat in het lichaam is geïnstalleerd (meestal darmwormen).
 • Externe parasitaire middelen worden gebruikt om alle parasieten te elimineren die aan de huid van de kat zijn bevestigd, inclusief vlooien, teken, luizen of chiggers.

Sommige interne ontwormers kunnen extern worden aangebracht, dermally, in dit geval pipetten die speciaal voor dit doel zijn ontworpen, die echte verwarring creëren.

Dus Om onduidelijkheid te voorkomen, wordt vaak aanbevolen om voor de tabletten te kiezen, die het risico op het maken van fouten bij de toediening van de behandeling verminderen.

Als u op zoek bent naar een anti-vlooien- of anti-teek voor uw kat, raadpleeg dan onze pagina met anti-vlooien- en anti-tekenontwormers voor katten.

Het ontwormen van uw kat is een handeling die u zelf kunt uitvoeren, het ontslaat u niet van het raadplegen van een dierenarts voor een regelmatige controle van de gezondheid van uw kat.

Er zijn 4 technieken voor Dien een ontwormer eenvoudig toe aan uw kat, hetzij door sluw te zijn voor een kat die niet van tabletten houdt of als laatste redmiddel om handmatig toe te dienen.

 • Kies voor een gearomatiseerde orale ontwormer (vlees bijvoorbeeld), die de kat ertoe aanzet om de tablet spontaan door te slikken, alleen.
 • Sluw door de ontwormer te verpletteren om deze te mengen met een kleine hoeveelheid voedsel, kattenvoer bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat hij alles opeet.
 • Slik de antiparasitaire tablet met kracht door bij uw kat, open de mond met één hand en plaats de tablet achter de bult van de tong. Dit zal een reflex veroorzaken die de kat zal duwen om te slikken.
 • Ten slotte is de laatste techniek het toedienen van een externe ontwormer, dermally, met andere woorden.

Hoe vaak ontworm je kat?

De ontwormingsmiddelen die op de markt bestaan, kunnen alle wormen in het lichaam van uw kat doden. Deze producten werken alleen als een remedie en niet preventief, is het noodzakelijk om uw kleine beest regelmatig te ontwormen. Afhankelijk van de leeftijd en levensstijl van uw kat, Het aantal ontwormingen moet 2-4 keer per jaar zijn.

Eenmaal volwassen, als uw kat een appartementskat is en daarom nooit naar buiten gaat, zijn 2 ontwormers per jaar meer dan genoeg. Als je haarbal daarentegen regelmatig uitkomt, moet je hem minstens 4 keer per jaar ontwormen, vooral tijdens seizoensveranderingen.

Merk ook op dat de zwangere kat rond de 45 moet worden ontwormdÞ dag (een beetje voor de bevalling), evenals na de bevalling om de kittens te beschermen.

Kat die ontwormt

Een perfecte kat die zijn ontwormer gemakkelijk neemt

Op welke leeftijd moet je beginnen met het ontwormen van een kitten?

Een zwangere kat kan besmet zijn met een parasiet en deze doorgeven aan haar jongen die nog in haar buik zitten.

Tijdens de eerste dagen van zijn bestaan Tot de eerste maand moet een kitten elke 2 weken een behandeling voor parasitaire wormen krijgen als hij via zijn moeder wordt blootgesteld aan een risicovolle omgeving. Het is raadzaam om ze voor de eerste keer vanaf 15 dagen te ontwormen. Dan van 1 tot 6 maanden moet hij de behandeling 1 keer per maand krijgen.

Het is belangrijk op te merken dat voor de eerste ontworming als u niet gewend bent om regelmatig nesten te hebben, het noodzakelijk is om een dierenarts te raadplegen voordat u een ontwormer aan een pasgeborene toedient.

Een pasgeboren kitten kan ook heel goed door zijn moeder besmet worden door te zuigen. Het is dus essentieel om uw kat zo snel mogelijk te ontwormen.ble, dat wil zeggen, in de dagen na zijn geboorte.

Darmparasieten van katten: discrete infecties

Parasitaire wormen kunnen zich vestigen en overleven jarenlang in het spijsverteringskanaal van uw kat. Ze voeden zich met het bloed en de voedingsstoffen van het dier. Na verloop van tijd zullen ze zich vermenigvuldigen, groeien en de interne organen binnendringen, het creëren van onomkeerbare schade in het lichaam van de kat die tot de dood kan leiden. Merk op dat kittens het meest kwetsbaar en vatbaar zijn voor parasitaire wormen. Gelukkig zijn er ontwormers uitgevonden!

Kattenwormen

Cyclus van wormen bij katten

De verschillende soorten parasitaire wormen

Er zijn meestal 3 grote families van wormen die een kat kunnen besmetten: rondwormen of nematoden, platwormen of cestoden en intestinale protozoa of coccidia.

De meest voorkomende aaltjes zijn rondwormen (Toxocara cati) die zich in de dunne darm nestelen, de darmzenuwuiteinden irriteren, waardoor ontsteking van de darm, aanzienlijke diarree, algemene vermoeidheid en zelfs neurologische aandoeningen bij kittens ontstaan.

Een van de bekendste platwormen is de lintworm, die kan worden overgedragen door een vlo of het vlees van een zoetwatervis. Ze kunnen diarree bij katten veroorzaken, evenals uitgesproken gewichtsverlies. Merk op dat lintwormen ook mensen kunnen infecteren!

Ten slotte zijn de meest voorkomende coccidia bij katten Isospora en Giardia die, eenmaal geïnstalleerd in de darm van de kat, de darmcellen reproduceren en vernietigen die worden gebruikt voor absorptie. Dit veroorzaakt uitdroging, aanzienlijke diarree en gewichtsverlies, die het kitten verzwakken.

Komend in vele vormen (gearomatiseerde tabletten of niet, pipet en siroop), werkt de ontwormer op het moment van inname, waarbij alle wormen in het spijsverteringskanaal van uw kat worden gedood, het kan worden vergeleken met een insecticide om een ruwe vergelijking te maken.

Omdat deze producten alleen curatief werken (alleen op het moment van inname) en niet preventief (geen restwerking), is het noodzakelijk dat u uw haarbal regelmatig ontwormt.

https://www.youtube.com/watch?v=3Mjcezh5ON8

Volwassen katten vertonen zelden merkbare tekenen van wormbesmetting, kan het moeilijk zijn om te diagnosticeren als getroffen. Echter, door een paar belangrijke punten te observeren, kun je snel achterhalen of het slecht gaat met kitty..

Controleer de uitwerpselen van uw kat

Een besmette kat zal frequente diarree hebben, evenals wormen in zijn ontlasting. Als je door het observeren van je kat dit eerste symptoom opmerkt, begin jezelf dan vragen te stellen en verdiep je onderzoek.

Observeer of uw kat vaak braakt

Een kat die door wormen wordt aangevallen, zal heel vaak braken en kan soms volwassen wormen op deze manier afwijzen. Het is daarom belangrijk dat u het braaksel van uw kat onder controle houdt, evenals de frequentie.

Controleer het gewicht van je kleine katachtige

Als uw kat besmet is met darmparasieten, kan het onderhevig zijn aan gewichtsverlies dat kan variëren van mild tot uitgesproken. In ieder geval moet u ook regelmatig het gewicht van uw kleine dier controleren. Merk op dat naast gewichtsverlies, een kat die lijdt aan wormen een abnormaal grote buik kan hebben.

Onderzoek zijn tandvlees

Parasitaire wormen leiden tot verkleuring van het tandvlees van de kat. Zorg er dus voor dat het tandvlees van je kat een roze kleur heeft. Als dit niet het geval is, is het mogelijk dat het besmet is met wormen.

Breng snel een bezoek aan een dierenarts

Als u merkt dat uw haarbal de hierboven beschreven symptomen heeft, moet u onmiddellijk met hem naar een dierenarts gaan. Deze laatste zal in staat zijn om het type parasitaire wormen te detecteren en zo de juiste behandeling toe te dienen.

De meeste ontwormers worden toegediend in een enkele dosis en het effect is transparant. Maar er kunnen ernstigere gevallen zijn waarbij de dierenarts een behandeling van 3 tot 5 dagen voorschrijft.

In ieder geval, Om erachter te komen of de ontwormer effectief is geweest, moet u ervoor zorgen dat de eerder beschreven symptomen allemaal binnen enkele dagen na de behandeling zijn verdwenen.. Als dit niet deAS, moet u uw dierenarts opnieuw raadplegen.

Omdat u besmet kunt raken door voedsel, door in contact te zijn met besmette dieren, door uzelf en door vele andere dingen, zal uw kat waarschijnlijk op elk moment wormen vangen. Het enige wat u kunt doen om het te beschermen is enkele preventieve maatregelen toe te passen, zoals regelmatig ontwormen, strikte hygiënemaatregelen en beperking van de blootstelling van het dier aan de buitenlucht.

Beperk de blootstelling van uw kat

Het eerste dat u kunt doen om uw kat tegen wormen te beschermen, is de kans dat hij met hen in contact komt te verminderen door zijn blootstelling aan risicofactoren te beperken. Dit omvat het beperken van uitstapjes buiten, contact met vreemde dieren, … Zonder de kat van zijn vrijheid te beroven.

Volg strikte hygiënemaatregelen

Vergeet niet om je huis en de omgeving van de kat schoon te houden. Maak zijn kattenbak regelmatig schoon (een of twee keer per week) om de verspreiding van wormen te voorkomen. Klaarblijkelijk zijn kommen moeten ver van zijn toilethuis staan.

Bescherm het tegen vlooien en andere externe parasieten

Vlooien, teken en andere externe parasieten kunnen vectoren zijn van ziekten en darmparasieten zoals wormen (in dit geval lintworm). U moet dus frequent gebruik van een uitwendig restparasiticide, om alle parasieten op de huid van uw kat te doden (vlooien, teken, luizen, …), en om het te beschermen tegen elke mogelijke herinfestatie.

Regelmatig ontwormen aan uw kat toedienen

Zoals hierboven vermeld, hebben conventionele geneesmiddelen tegen wormen geen resterende werking en kunnen ze niet als preventieve maatregel worden gebruikt. Daarom moet je je kleine katachtige in de loop van een jaar minstens 2 tot 4 wormbehandelingen geven, om ervoor te zorgen dat je altijd wormen uitroeit die proberen zich te vestigen.

Natuurlijke ontwormingsmiddelen, een preventieve maatregel

Een van de beste oplossingen om uw kat te beschermen tegen een worminvasie is om te kiezen voor een natuurlijke ontwormer. Inderdaad, in tegenstelling tot conventionele ontwormers, hebben natuurlijke ontwormers een actie die in de loop van de tijd aanhoudt, waardoor de ontwikkeling van parasieten in uw kat gedurende een bepaalde periode (weken of zelfs maanden) wordt voorkomen. Ze zijn dus bedoeld voor preventief gebruik.

Merk echter op dat vanwege hun weinig opvallende werking, kruidenontwormers niet zijn geïndiceerd voor behandeling voor curatieve doeleinden.

Hieronder enkele 100% natuurlijke ontwormingsproducten, om je kleine katachtige te beschermen tegen een invasie van wormen.

Huisdieren Purest 100% natuurlijke anti-parasitaire ontwormer voor katten

Speciaal ontworpen om de darmgezondheid van uw kat op een 100% natuurlijke manier te verbeteren, wordt dit product toegediend in de vorm van druppels. Inderdaad, het is vrij van chemicaliën, synthetische stoffen, parabenen en sulfaten, GMO, alcohol en is daarom niet giftig. Dankzij de krachtige natuurlijke formule is het effectief tegen alle voorkomende darmwormen bij katten. Het druppelflesformaat maakt het bijzonder eenvoudig toe te dienen aan katten.

Dit natuurlijke parasiticide is bedoeld voor zowel preventief als curatief gebruik. Om het preventief te gebruiken, dient u het gedurende 2 tot 3 opeenvolgende dagen toe, elke maand. In geval van invasie, geef deze ontwormer dagelijks aan de kat gedurende een week achter elkaar en herhaal de operatie om de 2 weken, tot volledig herstel.

Biovetol – Intestinal Wellness Tablets voor kittens en katten vanaf 6 maanden – x3

Biovetol - Speciale Aanbieding - Darm Wellness Tabletten voor Kitten/Kat - x10 Inclusief 2 AANGEBODEN

Biovetol – Speciale Aanbieding – Darm Wellness Tabletten voor Kitten/Kat – x10 Inclusief 2 AANGEBODEN

 • Bevat knoflook en pompoenpitten, Arabische gom, kaneel en tijm.
 • Met ingrediënten van plantaardige oorsprong
 • Geef de aangegeven hoeveelheid (verborgen in een boterbal of gemengd met nat voedsel), bij voorkeur ’s ochtends op een lege maag gedurende 3 dagen, met een snelheid van één tablet om de 5 kg gewicht. 3 keer per jaar te vernieuwen. Indicaties voor dagelijkse inname: Cat tot 5 kg > 1 tablet | Chatten 5 kg tot 10 kg > 2 cp.

Gemaakt van planten en plantenextracten, is dit 100% natuurlijke product bedoeld voor katten ouder dan 6 maanden, om hun basisdieet te verrijken en een goede darmhygiëne te garanderen. Inderdaad, dit medicijn verkocht in de vorm van gescoorde tabletten (in 4 delen) is gemaakt van knoflook, kaneel, tijm, Arabische gom, pompoenpitten en vele andere ingrediënten van plantaardige oorsprong. Het moet 3 dagen achter elkaar aan de kat worden toegediend en bij voorkeur op een lege maag.