British Shorthair Mutual – Vind de juiste ziektekostenverzekering voor deze raskat


Met de prijs van veterinaire zorg extreem hoog deze dagen, is het zeker dat het afsluiten van een ziektekostenverzekering voor uw kat een manier is om hem de best mogelijke zorg en een lang leven te garanderen.

Echter De ideale onderlinge relatie moet rekening houden met ziekten die specifiek zijn voor het ras van het dier. In de rest van dit artikel vind je alle praktische adviezen om de perfecte zorgverzekering voor je Brits Korthaar te vinden.

Zoek een verzekering voor uw Britse korthaar

Met de veelheid aan verzekeringen met formules zo divers als gevarieerd die op de markt beschikbaar zijn, is het moeilijk om de ideale onderlinge verbinding te vinden voor elk ras en voor uw Britse korthaar. Maar maak je geen zorgen, het enige wat je hoeft te doen is doorgaan met eliminatie, rekening houdend met een aantal criteria. En om snel te sorteren, is een goede online onderlinge vergelijker essentieel.

Vergelijk verzekeringen voor Brits Korthaar

✅ Kortom, de ideale ziektekostenverzekering voor uw Britse korthaar is degene die u de formule biedt die het meest geschikt is voor uw haarbal, evenals uw zak. De beste manier om dit gemakkelijk te bereiken, is door een betrouwbare online verzekeringsvergelijker te gebruiken..

Lees ook:   Petsafe Scoopfree: Een geavanceerde zelfreinigende kattenbak voor huisdieren

De in aanmerking te nemen criteria

Om de perfecte mutualiteit voor uw kat te vinden in het midden van deze oceaan van aanbiedingen, moet u vooral rekening houden met 2 criteria: de kosten en het beheer van ziekten die specifiek zijn voor Britse korthaarkatten.

Inderdaad, ondanks zijn robuustheid en een bovengemiddelde levensverwachting, is de Britse korthaar vatbaar voor hartaandoeningen, evenals Feline Infectious Peritonitis (FIP). Dit kattenras wordt ook blootgesteld aan urinewegaandoeningen, waaronder calciumoxalaatstenen, waarbij mannetjes meer worden blootgesteld dan vrouwtjes, evenals gecastreerde katten.

Dus, omdat voorkomen beter zou zijn dan genezen, naast het beheer van deze ziekten, moet de ideale wederzijdse een preventiepakket bevatten om uw kleine katachtige tegen deze ziekten te beschermen. Om bijvoorbeeld nierstenen te voorkomen, moet uw kat premium brokjes krijgen, met goed gedefinieerde minerale verhoudingen (magnesium: minder dan 0,1%, fosfor: 1, calcium: tussen 1 en 3%).

Onderlinge comparators, een essentieel hulpmiddel

Zodra u al uw selectiecriteria hebt geselecteerd, hoeft u alleen maar door te gaan met eliminatie en aanbieding na aanbieding te vergelijken. Het handmatig uitvoeren van deze taak is zeer tijdrovend en gevaarlijk. Gelukkig hebben we alle lezers van Univers Chat een comparator ter beschikking gesteld die voldoet aan de verwachtingen van de meesters.

Hoe werkt de ziektekostenverzekering voor Brits korthaar?

Ziektekostenverzekering voor Brits korthaar werkt precies zoals een klassieke ziektekostenverzekering. Inderdaad, als je eenmaal de lidmaatschapsformule hebt gevonden die het beste bij je past, hoef je je alleen maar te registreren. Door regelmatig bij te dragen zoals gedefinieerd in de verzekeringsovereenkomst, heeft u recht op vergoedingen in geval van (gedekte) verzorging van uw diertje.

Registratie : Om uw Britse korthaar te registreren, moet u een verzoek indienen bij de verzekeraar, met de verschillende elementen die zij nodig hebben. Dit is meestal een certificaat van goede gezondheid van uw kat, een chip of tattoo kaart, en natuurlijk een kopie van de registratie van uw katachtige bij de LOOF. Houd er rekening mee dat u in Frankrijk moet wonen en meerderjarig moet zijn.

Lees ook:   8 Gave PVC-krabpaalideeën voor thuis: DIY met foto's!

Bijdragen : Zodra uw registratie is gevalideerd, moet u bijdragen aan een bedrag en frequentie (maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks) die in het contract zijn gedefinieerd. Daarnaast heb je een ruime keuze in betaalmethoden: elektronische kaart, bankoverschrijving, cheque, cash, …

Restituties : Voor alle kosten die worden gemaakt voor de administratie van de zorg die door de verzekeraar wordt gedekt, wordt u vergoed volgens een tarief dat in het contract is vastgelegd. In alle gevallen variëren de vergoedingspercentages van de verzekering over het algemeen van 50 tot 100%, afhankelijk van de inschrijvingsformule. Om vergoed te worden, stuurt u de verzekeraar het vervolg- en registratieformulier van kattenverzorging dat eerder is ingevuld door de dierenarts, evenals de verschillende bewijsstukken van uitgaven zoals recept en facturen.

Voorbeeld van vergoeding van dierenartskosten dankzij een onderlinge verzekering

Julie is de trotse eigenaresse van Tigrou, een prachtige 2-jarige Britse korthaar. Om de optimale gezondheid van haar diertje te garanderen, schreef Julie zich in voor een wederzijds bij Otherwise en koos ze voor de Essential-formule.

1tijdperk Consultatie: 100 euro

Julie wil profiteren van haar preventiepakket dat is opgenomen in de Essential-formule en neemt Tigrou mee naar de dierenarts voor verschillende behandelingen. De leerkracht gaf in totaal 100 euro uit, wat neerkomt op de kosten van het vaccin, ontworming en ongediertebestrijding.

2Þ Consultatie: 650 euro

Julie wonend in een appartement, Tigrou zeer nieuwsgierig waagde zich op het balkon van het gebouw. Die laatste is gevallen en kan niet meer lopen. Julie haast hem naar de dierenarts en na verschillende onderzoeken blijkt dat de kat lijdt aan meerdere verwondingen en een breuk van een achterpoot. In totaal was er 650 euro nodig voor consultatie, onderzoeken en operaties.

Lees ook:   Kunnen katten Parvo-virus aan honden doorgeven? Dierenarts geeft antwoord

3Þ Consultatie: 175 euro

Op een ochtend merkt Julie dat haar Britse korthaar last heeft van ernstig braken. Uit de onderzoeken van de dierenarts blijkt dat de kat een vreemd lichaam heeft ingeslikt. Voor het consult, onderzoeken en medicijnen betaalde Julie 175 euro.

Gelukkig heeft Julie een ziektekostenverzekering afgesloten voor Tigrou !

In totaal gaf Julie 925 euro uit aan de veterinaire zorg van Tigrou. Omdat deze Britse korthaar verzekerd is, krijgt Julie een terugbetaling van 710 euro. Ze krijgt dus maar 215 euro op haar kosten. Daarnaast kan Julie op het einde van het jaar genieten van de samenwerkingsbonus.

Wie zijn de Britse Kortharen: Factsheet

Uit de vooruitstrevende selectie van de mooiste Engelse katten uit de 19eÞ eeuw de Britse korthaar is nu een zeer wijdverspreid ras in de wereld. De schoonheid, het aanhankelijke karakter en de lange levensduur verklaren waarom het zo gewaardeerd wordt.

Brits Korthaar grijsKenmerken van de Britse korthaar

Met een stevig bot en een goed ontwikkelde musculatuur is de Britse korthaar een middelgrote kat, bedekt met dicht en kort haar. Aanhankelijk, rustig en stil, het is een intelligente kat, die snel leert en zich goed aanpast aan huizen met andere dieren of kinderen.

De Britse korthaar: Fragiele gezondheid of niet?

Met een solide gezondheid heeft de Britse korthaar een levensverwachting variërend tussen de 14 en 18 jaar. Houd er echter rekening mee dat Dit is alleen geldig als hij de juiste zorg krijgt.. Inderdaad, dit kattenras is vatbaar voor vele ernstige ziekten, waaronder hartaandoeningen, Feline Infectious Peritonitis (FIP), evenals ziekten die de nieren en blaas aantasten. Waar vandaan het belang van het afsluiten van een ziektekostenverzekering voor uw Brits korthaar.

Wist je dat de Britse korthaar een van de favoriete katten van de Fransen is?

Wist je dat Frankrijk bijna 12,7 miljoen huiskatten heeft voor ongeveer 60 verschillende kattensoorten? En de Britse korthaar is een van de meest populaire!

Weet je wie de andere kattenrassen zijn lieveling van de Fransen? Hier zijn 3 rassen heel dicht bij de Britse korthaar.