Mutuelle Chartreux – Vind de juiste ziektekostenverzekering voor deze raskat


Met de grijs / blauwachtige kleur van zijn vacht en oranje ogen, zijn aanhankelijke karakter en robuustheid, De Chartreux is een van de meest geliefde katten in Frankrijk. Dit kattenras heeft echter een bijzonder kwetsbaar urinewegstelsel en is heel vaak vatbaar voor nierstenen. Dat is de reden waarom als je er een bezit, Het is essentieel om ervoor te zorgen dat. U vindt in het volgende alle tips om de perfecte mutual voor uw Chartreux te vinden.

Vind een verzekering voor uw Chartreux

Het vinden van een verzekering voor Chartreux is geen probleem dat lichtvaardig moet worden genomen. Inderdaad, naast de dekking van preventieve zorg zoals vaccinatie, ontworming en antiparasitaire behandelingen, moet de juiste wederzijdse afstemming voor uw kat alle ziekten omvatten die specifiek en gemeenschappelijk zijn voor zijn ras. Onnodig te zeggen dat de lidmaatschapsformule ook binnen het bereik van uw beurs moet liggen.

Vergelijk verzekeringen voor Chartreux

✅ Kortom, de ideale ziektekostenverzekering voor uw Chartreux is degene die u de formule biedt die het meest geschikt is voor uw haarbal, evenals uw zak. De beste manier om dit gemakkelijk te bereiken, is door een betrouwbare online verzekeringsvergelijker te gebruiken.

Lees ook:   deodoriser

Rekening houden met ziekten die specifiek zijn voor de kartuizers

Hoewel robuust, de Chartreux is een kat die bijzonder wordt blootgesteld aan ziekten die zijn nier- en urinewegen beïnvloeden, en nog meer vanaf de leeftijd van ongeveer 5 jaar. Dit zijn meestal struvietstenen (ammoniak magnesium fosfaten), de meest voorkomende vorm. Merk ook op dat gecastreerde mannetjes en vrouwtjes het meest blootgesteld zijn. Het goede wederzijds voor uw kat moet daarom in staat zijn om de kosten te dekken die verband houden met de behandeling van deze pathologie.

Overweeg preventieve zorg

Zoals u weet, Voorkomen is beter dan genezen. Dit is de reden waarom de Chartreux niet alleen is gevaccineerd, ontwormd en behandeld tegen externe parasieten (zoals vlooien, teken en luizen), maar ook een levensstijl moet hebben die hem beschermt tegen nierstenen en andere ziekten van het urinewegstelsel. Hiervoor moet het absoluut worden gevoed met premium brokjes en regelmatig water consumeren.

Inderdaad, naast het overeenkomen met zijn strikte carnivoor dieet, moeten de brokjes (of ander voedsel) bedoeld voor uw kat een specifiek niveau van mineralen (calcium, fosfor en magnesium) respecteren. In het kitty-dieet moet het calciumgehalte dus tussen 1 en 3% liggen, het maximale fosforgehalte moet 1% zijn en het magnesiumgehalte mag niet hoger zijn dan 0,1%.

Hoe vind je eenvoudig de juiste verzekering voor jouw Chartreux?

Met de veelheid aan aanbiedingen, formules en verzekeringen zo divers als gevarieerd beschikbaar op de markt, kan het vinden van de perfecte onderlinge voor uw haarbal snel een beproeving worden. Gelukkig we hebben alle lezers van Univers Chat een comparator ter beschikking gesteld in overeenstemming met de verwachtingen van de meesters.

Dankzij deze tool kunt u snel door de formules bladeren die de beste preventieve en curatieve zorg garanderen. voor uw kartuizer en dat past perfect in uw budget.

Lees ook:   Cat Nuzzling: Unraveling the Reasons & Answering FAQs

Hoe werkt de zorgverzekering voor Chartreux?

Een zorgverzekering voor kartuizers werkt precies zoals die van mensen : inschrijving, bijdrage volgens een regelmatige frequentie en terugbetaling (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de lidmaatschapsformule) van de kosten van de verzorging van het dier.

Abonnement: Zodra u de verzekering en het juiste aanbod voor uw Chartreux hebt gevonden, hoeft u zich alleen nog maar te registreren bij de mutualiteit. Om dit te doen, moet u een verzoek indienen bij de verzekeraar, met verschillende bijlagen zoals een certificaat van goede gezondheid van uw Chartreux, een chip of tatoeagekaart, evenals een kopie van de registratie van uw kleine katachtige bij de LOOF. Natuurlijk moet u meerderjarig zijn en op Frans grondgebied wonen.

Bijdragen: Volgens de overeenkomst die in het contract met de verzekeraar is overeengekomen, moet u periodiek een vast bedrag aan de verzekeraar betalen. Dit kan elke keer weer.maanden, driemaandelijks of jaarlijks. De betaalmethoden zijn ook meervoudig: elektronische kaart, bankoverschrijving, cheque, contant geld …

Vergoeding van veterinaire kosten: Alle kosten van zorg die door de verzekering worden gedekt, worden aan u vergoed zoals overeengekomen in het contract. Om dit te doen, voegt u eenvoudig het recept en de facturen toe aan het zorgblad dat door de dierenarts is ingevuld en stuurt u het bestand naar de verzekeraar. Je krijgt binnen enkele dagen tot enkele weken je geld terug, afhankelijk van je lidmaatschapsformule..

Voorbeeld van vergoeding van dierenartskosten dankzij een onderlinge verzekering

Cécile is de trotse eigenaar van een 3-jarige kartuizer genaamd Lucie. Om de gezondheid van haar bolletje haar te garanderen, heeft Cécile zich gehouden aan de Essential-formule van de verzekeraar Anders.

1tijdperk Consultatie: preventieve zorg, 100 euro

Om Lucie te beschermen tegen verschillende ziekten, neemt Cécile haar mee naar de dierenarts voor een eerste consult. De kosten voor vaccinatie en toediening van ongediertebestrijdingsproducten aan Lucie bedragen EUR 100.

Lees ook:   hfc kip

2Þ Consultatie: Dekking na ongeval, 650 euro

Na een val van het balkon van het huis brak Lucie haar voorpoot. Cécile is daarom genoodzaakt om met spoed naar de dierenarts te gaan voor een tweede consult. De docent gaf in totaal 650 euro uit aan operatiekosten.

3Þ Consultatie: Ziektebehandeling, 175 euro

Enige tijd later merkt Cécile dat Lucie al 3 dagen niet heeft gegeten, een opgeblazen buik heeft en niet in topvorm is. Voor consulten, analyses en medicijnen gaf Cécile in totaal 175 euro uit.

Gelukkig verzekerde Cécile haar kartuizer!

In totaal gaf Cécile voor de gezondheid van haar kartuizer 925 euro uit! Gelukkig heeft ze een verzekering afgesloten bij Oherwise, die het grootste deel van de kosten dekt. Op de 925 euro hoeft Cécile dus maar 215 euro te betalen, wat haar een besparing van 710 euro oplevert. Bovendien kan Lucie’s minnares, profiterend van de samenwerkingsbonus, tot 50% van de jaarlijkse contributie sparen.

Wie zijn de kartuizers: Factsheet

Oorspronkelijk uit Frankrijk, de Chartreux is een van de oudste kattenrassen in Europa. Volgens de geschiedenis werden zijn voorouders in de dertiende eeuw uit Syrië gehaald door kartuizermonniken, die ze gebruikten als ongediertejagers en huiskatten. Met zijn bijzondere eigenschappen en robuustheid staat de Chartreux nu in de top 5 favoriete katten van de Fransen.

Chartreux kat

Kenmerken van de kartuizer

Met de grijs / blauwachtige kleur van zijn vacht, zijn oranje ogen, zijn korte, dichte en zijdeachtige haar, is de Chartreux een kat van gemiddelde grootte en gewicht (maat 30 cm en gewicht variërend van 3 tot 7 kg). Het is een zachte en aanhankelijke kat, maar toch zeer onafhankelijk. Hij is begiftigd met een buitengewone robuustheid en behendigheid, waardoor hij een uitstekende jager is.

De kartuizer: Fragiele gezondheid of niet?

Ondanks zijn robuustheid en solide gezondheid, de kartuizer heeft nog een achilleshiel: zijn urinewegen. Inderdaad, deze kat wordt bijzonder blootgesteld aan ziekten die zijn blaas en nieren aantasten, waaronder nierstenen.

Wist je dat de Chartreux een van de favoriete katten van de Fransen is?

Wist je dat Frankrijk bijna 12,7 miljoen huiskatten heeft voor ongeveer 60 verschillende kattensoorten? En de Chartreux is een van de meest gewaardeerde!

Weet je wie de andere kattenrassen zijn lieveling van de Fransen? Hier zijn 3 rassen heel dicht bij de Chartreux.