Mutuelle Maine Coon – Vind de juiste zorgverzekering voor deze raskat


Met de prijs van veterinaire zorg extreem hoog deze dagen, is het zeker dat het kopen van een ziektekostenverzekering voor uw Maine Coon een manier is om hem de best mogelijke zorg en een lang leven te garanderen. Niet alle mutualiteiten zijn echter geschikt voor alle katten.

Daarom moet u de tijd nemen om op zoek te gaan naar de ideale verzekering voor uw Maine Coon. Dit artikel laat je zien hoe je er zo snel en eenvoudig mogelijk kunt komen…

Zoek een verzekering voor uw Maine Coon

Om de ideale verzekering voor uw Maine Coon te vinden, U moet zeker rekening houden met de preventieve en curatieve zorg die uw kat nodig heeft.. Naast de zorg die alle katten gemeen hebben, moet u ervoor zorgen dat de wederzijdse garanties voor een raszuivere kat ziekten dekken die specifiek zijn voor Maine Coon-katten. Uiteraard zul je ook een compromis moeten sluiten, zodat de lidmaatschapsformule wordt aangepast aan jouw budget.

Vergelijk verzekeringen voor Maine Coon

✅ Kortom, de ideale ziektekostenverzekering voor uw Maine Coon is degene die u de formule biedt die het meest geschikt is voor uw haarbal, evenals uw zak. De beste manier om dit gemakkelijk te bereiken, is door een betrouwbare online verzekeringsvergelijker te gebruiken.

Lees ook:   Petree Zelfreinigende Kattenbak: Een Grondige Review

Naast de zorg die alle katten gemeen hebben, moet u rekening houden met ziekten die specifiek zijn voor Maine Coon

Wezen een van de grootste katten ter wereld, de Maine Coon staat bekend om zijn solide gezondheid. Echter, zijn grote formaat dat is het belangrijkste kenmerk is ook de oorzaak van de meeste van zijn gezondheidsproblemen. Inderdaad, deze gigantische kat is vaak vatbaar voor skeletproblemen, waaronder heupdysplasie. Het beheer van deze ziekte is relatief zwaar, vandaar de noodzaak om een wederzijdse aanpassing aan uw haarbal te abonneren.

Dus hoe vind je de perfecte verzekering voor je Maine Coon?

Met de overvloed aan aanbiedingen die op de markt beschikbaar zijn, is de enige manier om een op maat gemaakte verzekering voor uw kat te vinden zonder uw hoofd te breken of uw tijd te verspillen, een vergelijkende onderlinge relatie zoals die van Univers Chat te gebruiken. Door uw budgetvereisten op te geven, evenals de kenmerken van uw Maine Coon (geslacht, gewicht, lengte, leeftijd, …), krijgt u de beste voorstellen in slechts een paar klikken.

Hoe werkt de ziektekostenverzekering voor Maine Coon?

Zodra je hebt gevonden Verzekering en formule op maat voor uw haarbal, hoeft u het alleen maar te registreren. Merk op dat kattenverzekeringen precies zo werken als menselijke verzekeringen, zowel in termen van registratie als bijdragen en terugbetalingen.

Registratie: Om uw Maine Coon te registreren, moet u een verzoek sturen naar de verzekeraar, met bijvoeging van bepaalde vereiste documenten, zoals een kopie van de registratie van uw kat in de LOOF (Official Book of French Origins), een certificaat van goede gezondheid van het dier, evenals een chip of tatoeagekaart. Na een wachttijd die specifiek is voor de afgesloten verzekering, kunt u normaal bijdragen en genieten van terugbetalingen.

Lees ook:   150 Betekenisvolle Hawaïaanse Kattennamen: Een Keuze uit de Beste

Bijdragen: Afhankelijk van je lidmaatschapsformule en de afspraak die je via een contract met de verzekeraar hebt gemaakt, kun je maandelijks, elke drie maanden of elk jaar bijdragen. Op dezelfde manier heeft u meerdere betaalmethoden, waaronder elektronische kaart, cheque, bankoverschrijving, contant geld …

Restituties: Elke keer dat uw Maine Coon verzekerde zorg ontvangt, wordt u gedeeltelijk of volledig vergoed, afhankelijk van uw lidmaatschapsformule. Het enige dat u hoeft te doen, is een verzoek om terugbetaling naar de mutualiteit sturen door hun follow-upblad van de verzorging van de kat terug te sturen, evenals de ondersteunende documenten van de kosten in verband met de zorg, zoals het recept van de dierenarts en de verschillende facturen.

Voorbeeld van vergoeding van dierenartskosten dankzij een onderlinge verzekering

Laura is de trotse eigenaar van een prachtige 3-jarige Maine Coon genaamd Highness. Om de beste gezondheidszorg voor zijn haarbal te garanderen, schreef Laura hem in bij de verzekeraar Anders, door zich te abonneren op de Essentiële formule.

1tijdperk Consultatie: vaccinatie en antiparasitaire zorg, 100 euro

Om te profiteren van het preventiepakket dat in de Essential-formule is opgenomen, besluit Laura Altesse te vaccineren. De dierenarts dient ook ontwormers toe aan Maine Coon, evenals bescherming tegen externe parasieten. De totale rekening is 100 euro.

2Þ Consultatie: chirurgie, 650 euro

Zoals gewoonlijk laat Laura haar Maine Coon wat frisse lucht halen en plezier hebben in de tuin. Maar deze keer, Hoogheid was erg nieuwsgierig, waagde zich op de weg en werd aangereden door een auto. Laura werd gedwongen hem met spoed naar de dierenarts te brengen. Na onderzoek blijkt dat de kat lijdt aan meerdere laesies en een operatie nodig heeft. Laura gaf in totaal 650 euro uit om voor haar kat te zorgen.

Lees ook:   Top houtkorrels kattenbak: Koop en krijg korting in 2023!

3Þ Consultatie: Gezondheidszorg, 175 euro

Omdat hij erg hebzuchtig was, nam Hoogheid per ongeluk een stuk chocolade in, een zeer giftig voedsel voor katten. Laura wordt opnieuw gedwongen om haar Maine Coon dringend naar de dierenarts te brengen. Ze betaalde in totaal 175 euro voor consulten, onderzoeken en medicijnen.

Gelukkig verzekerde Laura haar Maine Coon!

Voor de gezondheidszorg van haar beestje gaf Laura in totaal 925 euro uit. Omdat ze een verzekering heeft afgesloten, krijgt ze tot 710 euro vergoed, en dus slechts 215 euro. Hierdoor spaart ze flink, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze aan het einde van het jaar kan profiteren van een samenwerkingsbonus.

Wie zijn de Maine Coons: Fact Sheet

Oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, meer bepaald uit de staat Maine, De Maine Coon is een van de grootste kattenrassen ter wereld en ook de beroemdste. Dit is de reden waarom deze kat in 2013 6291 registraties in de LOOF registreerde, waardoor hij op de eerste plaats komt van katten die in Frankrijk zijn geregistreerd.

3 Hoofd Coon

Kenmerken van de Maine Coon

Met een gemiddelde grootte van 110 cm en een gewicht tot 10 kg behoort de Maine Coon tot de grootste katten die er kunnen bestaan. Met een dicht en zwaar skelet onderscheidt deze kat zich ook door zijn volumineuze en zachte vacht. Aan de karakterkant is de Maine Coon een lieve en sociale kat, die eenzaamheid niet waardeert en vooral van knuffels houdt.

De Maine Coon: Fragiele gezondheid of niet?

De Maine Coon is een raskat met een relatief solide gezondheid. Vanwege zijn grote omvang en dichte, zware botten is het echter heel vaak vatbaar voor skeletaandoeningen zoals heupdysplasie. Daarom is het belangrijk om in te tekenen op een mutualiteit die dit soort problemen oplost.

Wist je dat de Maine Coon een van de favoriete katten van de Fransen is?

Wist je dat Frankrijk bijna 12,7 miljoen huiskatten heeft voor ongeveer 60 verschillende kattensoorten? En de Maine Coon is een van de meest populaire!

Weet je wie de andere kattenrassen zijn lieveling van de Fransen? Hier zijn 3 rassen heel dicht bij de Maine Coon.