Complete gids – Hoe kattenbakvulling te kiezen


Het is niet eenvoudig om de juiste kattenbak voor uw kat te kiezen. Tussen plantaardig of mineraal strooisel, klonterend of niet-klonterend, ben je verdwaald! Met alle informatie die je rechts of links hebt is het niet eenvoudig om te beslissen.

Maar hier zijn onze tips en aanbevolen producten die echt overeenkomen met wat goed is voor uw kat en voor u.

✅ Objectief, een kat die zijn substraat niet in verlegenheid brengt en hem niet tot onreinheid drijft en Voor u geen geur die uw huis zal balsemen.

Zie meer: Het dossier over zwerfvuil en washuizen

Inhoudsopgave

De beste kattenbakken 😻

Hier is de selectie van 3 modellen zwerfvuil die overeenkomen met ons advies, die wij beschouwen als de beste soorten substraat om te gebruiken voor uw kat.

Lees ook:   Waarom katten hun rug buigen: 8 verrassende redenen

OkoPlus van Cats Best

Dit groentestrooisel is volledig ecologisch omdat het is samengesteld uit biologisch afbreekbare natuurlijke elementen, ook hygiënisch voor katten als voor mensen omdat het bestaat uit organische vezels. Daarnaast heeft het een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor minder dan 7 € krijgt u 10 liter strooisel voor 6 weken gebruik. Het absorbeert ook perfect slechte geuren. Slechts één nadeel: door de kattenbak te desintegreren kan het uiteindelijk aan de poten van je kat blijven plakken.

Het beste ÖkoPlus-milieuvriendelijke nest van de kat

Bekijk meer in de winkel

OkoPlus by Cats Best, een biologisch afbreekbaar en ecologisch nestje

 • Echt ecologisch en vooral zuinig
 • Een hygiënisch groentestrooisel en echte kiemval
 • 100% biologisch afbreekbaar en gemakkelijk weg te gooien

Zie ook Beoordelingen

Perlinette Kattenbakvulling gevoelige kat

Samengesteld uit silicakorrels, is dit nest geschikt voor zowel kittens als katten, zo comfortabel is het voor de poten van uw huisdier. Het is ook economisch: een pak van 6 kg strooisel kan tot 4 maanden meegaan. Deze microkristallen zijn absorberend, zelfs voor vloeistof, en houden geuren vast, waardoor je kat altijd schoon kan zijn. Je kiest gegarandeerd voor een gezond nestje.

Hygiene Meer van Catsan

Catsan mineraal strooisel is samengesteld uit ultra-absorberende granen. Het stelt u in staat om uw huis schoon te houden en zorgt voor optimale hygiëne door zich als een spons te gedragen en bacteriën en geuren te bestrijden nog voordat ze zich vastgrijpen. Omdat de kat erg gevoelig is voor geuren en hygiëne, vervult Catsan-nest zijn rol perfect. Bovendien heeft het 20-literpakket een levensduur van meer dan een jaar.

Dit laatste nestje Ook verkrijgbaar in kant-en-klare zakken dit zijn Catsan’s SmartPacks, je hoeft alleen maar het pakket te openen, onderin de bak te plaatsen en na 10 dagen helemaal weg te gooien.

Welke kattenbak moet je kiezen voor je kat en om nare geurtjes te voorkomen?

Verschillende criteria moeten worden gehandhaafd om de beste keuze voor uw huisdier te maken, zoals materiaal, absorptiekwaliteit, veiligheid, geur, kosten.

Lees ook:   Het fascinerende Lykoi-kattenras: een diepgaande verkenning.

Zoveel noodzakelijk punt dat zowel uw kat als uzelf zal dienen. Het is altijd onaangenaam om veel vuil rond de bench te vinden, om je kat de nieuwe kattenbak te zien ontvluchten en elders zijn behoefte te doen.

Waarom is deze keuze belangrijk?

Een nestje bestaat voornamelijk uit twee punten:

 • ✅ Een substraat of materiaal dat de kat niet stoort en nodigt hem niet uit om elders zijn zaken te gaan doen.
 • ✅ Een product dat geuren vasthoudt, Het ergste is dat de geur je huis parfumeert.

Uw kat kan deze nieuwe kattenbak weigeren en buiten de bak zijn behoefte doen. Aarzel niet om in het begin verschillende merken te proberen, als het twee of drie keer het ongeluk van onreinheid reproduceert, proberen we snel iets anders.

Klonterend of niet-klonterend strooisel?

Wat de aard van uw nest ook is, ze bieden allemaal klonterend strooisel. De urine in contact met het nest vormt kleine klontjes die regelmatig verwijderd moeten worden, de sleutel is hier.

Aan de andere kant is het waar dat sommige minder effectief zijn dan andere. Dat bestaande uit silica of kristal en plantaardig strooisel is geen probleem.

Pas op voor geparfumeerd 🙀 zwerfvuil

Katten zijn erg gevoelig voor geuren en de geparfumeerde kattenbak en luchtverfrisser kunnen hen storen, zelfs als ze er in het begin niet tegen bestand zijn.

Hun reukvermogen is erg fijn en erg gevoelig voor de chemische stof die hen in de toekomst gezondheidsproblemen kan bezorgen.

De verschillende soorten kattenbakken geschikt voor katten

Zoals hierboven vermeld, bestaan er 3 klassen strooisel, plantaardig strooisel (onze favoriet), mineraalstrooisel (standaard) en silicastrooisel (gewoon effectief).

Plantaardig of natuurlijk strooisel

Ecologisch zwerfvuil bij uitstek, samengesteld uit biologisch afbreekbaar plantmateriaal zoals hout, gerecycled papier of maïskolven.

Het is mogelijk om het door het toilet te spoelen en zij laat een goede geur van vers gesneden hout achter.

Zie ook: Vergelijking op plantenstrooisel

Natural More van Catsan

Catsan Natuurlijke Plus

Bekijk meer in de winkel

Natural Plus van Catsan, de plant van een groot merk

 • Beschermt het milieu (100% composteerbaar)
 • Reële absorptiecapaciteit
 • Geen giftig stof

Zie ook Beoordelingen

Groentestrooisel samengesteld uit houtnerven. Het is volledig biologisch afbreekbaar, zoals blijkt uit het label “NF environnement” dat op de verpakking is aangebracht en kan in compost worden gegooid. Houtsoorten verminderen geuren en korrels zijn zeer absorberend door als een spons te werken. In tegenstelling tot andere kattenbakken kleeft het niet aan de poten en wordt het niet tot stof gereduceerd, wat de hygiëne van uw kat en die van u garandeert.

Lees ook:   â–· 4 stappen om je kat aangelijnd te leren lopen

Mineraal strooisel

Mineraal strooisel is waarschijnlijk het meest gebruikte strooisel, het is samengesteld uit klei. Een efficiëntie die goed bestaat om vloeistoffen op te nemen, maar die van het ene merk naar het andere reserveert verrassingen.

Zie ook: Mineralenstrooisel vergelijking

Canada Nest Klonterende strooisel voor kat

Strooisel uit Canada gemaakt van natriumbentoniet dat wordt gekenmerkt door fijne korrels, aangenaam voor de kat. Bentonietnatrium is een minerale klei waarvan het absorptievermogen en dus geurretentie belangrijk zijn. De urine verandert in een cake die regelmatig moet worden verwijderd om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Dit klonterende nest is verfraaid met essentiële oliën, niet schadelijk voor de kat om de ontwikkeling van slechte geuren te voorkomen.

Silica strooisel

Silica bestaat uit kleine kristallen (of parels) die voornamelijk bestaan uit een mineraal dat zeoliet wordt genoemd.

Een zeer sterk absorptievermogen, zowel voor vloeistoffen als geuren.

Zie ook: Vergelijking op silica en kristalstrooisel

Nullodor silica strooisel met kattengezondheidsindicator

Nullodor biologisch strooisel

Bekijk meer in de winkel

Nullodor het nest met medisch toezicht van de kat

 • Detecteert urinewegafwijkingen
 • Absorbeert vocht en geuren
 • Biologisch afbreekbaar en hygiënisch zwerfvuil (spoel het toilet niet door)

Zie ook Beoordelingen

Dit silicastrooisel is speciaal bedoeld voor volwassen katten en maakt het mogelijk om hun gezondheid te controleren door eventuele urinewegafwijkingen op te sporen. De hoge concentratie bevordert langdurig gebruik. Het heeft een aanzienlijke capaciteit om urine te absorberen die zich concentreert in clusters. Bovendien is het antibacterieel, een dagelijkse verzameling uitwerpselen maakt het mogelijk om de volledige reiniging te plaatsen. De antistatische korrels kleven niet aan de benen en handhaven de hygiëne van uw interieur.

De kattenbak of het toilethuis moet op een rustige plaats worden geïnstalleerd, weg van het voedsel. Het strooisel moet van een goede dikte zijn en regelmatig worden schoongemaakt.

In het geval van onreinheid, vooral voor een kitten, is het beter om hem niet uit te schelden. Het risico is dat hij zich dan verstopt om zichzelf te ontlasten. Het zal nodig zijn om geduldig te zijn door het regelmatig in de prullenbak te doen, of zelfs door het nest te krabben.

Zie ook: De gids voor toilethuizen

Zie ook: De Kattenbakgids

Uitwerpselen moeten regelmatig worden verwijderd, afhankelijk van het aantal katten. EenDe goede hygiëne houdt ook een regelmatige actie van de meester in.

Om het u gemakkelijker te maken Er zijn zelfreinigende trays of toilethuizen. Zie de link naar onze gids hierboven.

Voor klonterend strooisel, verwijder regelmatig de klonten met een schop en voeg strooisel toe om de gaten te vullen.

De lade kan één keer per maand zonder problemen worden gewassen, we hebben het vaak over het gebruik van bleekmiddel, maar het moet worden vermeden, geef de voorkeur aan een goede wasbeurt boven eenvoudig heet water.

Instructie maak de kattenbak van de kat schoon

In beeld hoe de krat van de kat schoon te maken

Waar kattenbakvulling kopen?

Prijzen variëren tussen 5 € en 35 € het pakket, afhankelijk van de merken, maar vooral afhankelijk van de gekochte hoeveelheid, is het kopen in hoeveelheid de beste manier om een goede prijs op dit product te hebben.

Generieke merken vind je in supermarkten maar met een gemiddeld effect dat daarbij hoort. Voor gespecialiseerde merken en veel effectiever en net zo betaalbaar, vindt u uw geluk in dierenwinkels of op internetverkoopsites.

Bekijk alle producten op Amazon

Aan onze kant hebben we elke keer de link toegevoegd naar het product dat we u adviseren en ook de meningen over zijn producten.