De beste kattenbrokken – Wat te kiezen voor hem


Ben je op zoek naar de ideale brokjes voor je poesje? Maar bovenal bent u op zoek naar brokjes die goed voor hem zijn en goed voor zijn gezondheid. Dus in dit geval, waar moet je op letten voordat je brokjes voor je kat koopt?

Laten we eens kijken naar wat uw kat nodig heeft om lang gezond te blijven en zonder uw portemonnee te legen.

Houd er rekening mee dat deze pagina lange tips bevat om te begrijpen wat de voedingsbehoeften van de kat zijn, Ik zou het begrijpen als je geen tijd had om alles te lezen, dus om het hier gemakkelijker te maken is een samenvatting en productsuggesties, In overeenstemming met ons kwaliteitsadvies.

Vat de gids samen voor het kiezen van de brokjes van uw kat

Allereerst, weet dat Niet alle katten hebben dezelfde voedingsbehoeften op basis van hun leeftijd, fysieke conditie en gezondheid. Zo zal een kitten, een volwassen kat, een gecastreerde kat, een kat met overgewicht of een zeer oude kat totaal andere brokjes hebben. Met de veelheid aan merken van zowel standaard als premium brokjes die op de markt verkrijgbaar zijn, zal het voor u erg moeilijk zijn om een keuze te maken.

Het enige waar u echter rekening mee hoeft te houden, is dat een goede brok voor je haarbal zo min mogelijk graan en zoveel mogelijk vlees moet bevatten, evenals andere essentiële voedingsstoffen en mineralen in welomschreven verhoudingen. Alleen premium merken garanderen deze eisen!

Voordeel voor Univers Chat lezers

Ten behoeve van mijn onderzoek naar kattenvoer kreeg ik de kans omuitwisseling met veel professionals en dierenartsen En het testen van verschillende soorten brokjes, dus het is een product dat ik goed ken. In het bijzonder ontdekte ik het merk Ultra Premium Direct brokjes, het vertegenwoordigt veel van de kenmerken die er voor mij echt toe doen voor de keuze van kattenvoer.

➡️ Haal zo snel mogelijk het meeste uit uw eerste bestelling ⬅️

Uiteindelijk is het zelfs gemakkelijk om promoties op hun site te vinden om toe te voegen tijdens uw aankoop.

De selectie van de beste brokjes voor katten

Afhankelijk van de oorsprong en aard van de ingrediënten en vele andere criteria, We hebben de beste brokjes voor uw kat zorgvuldig voor u geselecteerd. Als ze niet bij je passen, bieden we ook enkele tips die je zullen helpen om snel de brokjes te vinden die het meest geschikt zijn voor je kleine katachtige.

Afhankelijk van hun leeftijd, grootte, gewicht of gezondheidstoestand hebben katten niet dezelfde voedingsbehoeften. Reden waarom U vindt in de winkel specifieke brokjes voor kittens, voor volwassen katten, voor gesteriliseerde katten en binnenkatten, voor zwaarlijvige katten, evenals voor oudere katten. Hieronder bieden we u de beste op basis van uw budget en de behoeften van uw kat.

Lees ook:   De ultieme gids voor katten-DNA-tests: onze top 3 getest!

Speciale kittenvoeding

Klik om de selectie te zien van brokjes die geschikt zijn voor kittens

True Instinct Original - Nature's Variety - Kittenkroketten met verse kip - 1,25kg

True Instinct Original – Nature’s Variety – Kittenkroketten met verse kip – 1,25kg

True Instinct Cat Original voor Kip Kitten

Deze kroketten bestaan voornamelijk uit kip (60%) en zijn rijk aan dierlijke eiwitten om een goede spierspanning voor uw kleine kat onder de 12 maanden te garanderen. Ze bevatten ook calcium en vitamine D, die goed zijn voor de ontwikkeling van botten en tanden van uw kitten. Bovendien zijn ze kleurvrij, kunstmatig smaakvrij en conserveermiddelvrij. Kortom, perfecte brokjes om te zorgen voor een gezonde groei, ontwikkeling en optimale gezondheid van kleine beesten.

PRO PLAN Junior Cat - Rijk aan Kip - 1,5 KG - Kitten Brokjes

PRO PLAN Junior Cat – Rijk aan Kip – 1,5 KG – Kitten Brokjes

Pro-abonnement Chat Junior

Pro Plan Junior Cat brokjes zijn ook gemaakt van kip en bevatten een combinatie van ingrediënten die uw kitten voorzien van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, DHA, biest, vitamines en mineralen, om een gezonde groei te garanderen, terwijl ze tegelijkertijd hun botten, darmgezondheid en immuunsysteem versterken.

Speciale volwassen kattenvoeding

Klik om de selectie te zien van brokjes die geschikt zijn voor volwassen katten

Ultima Kroketten voor Volwassen Kat Zalm en Rijst 3 kg

Ultima Kroketten voor Volwassen Kat Zalm en Rijst 3 kg

Ultima Kroketten voor volwassen kat

Ultima Croquettes for Adult Cat zijn op basis van zalm bijzonder rijk aan Omega 3- en Omega 6-vetzuren, wat garant staat voor een gezonde huid, een glanzende, zachte en zijdeachtige vacht voor uw lieve kat. Bovendien zorgt de aanzienlijke bijdrage van vezels uit bietenpulp en granen voor een goede spijsvertering voor uw kat.

Speciaal voer gesteriliseerde kat of binnenkat

Klik om de selectie te zien van brokjes die geschikt zijn voor gesteriliseerde katten of binnenkatten

Perfect Fit brokjes voor gesteriliseerde volwassen kat, rijk aan kip, 1 zak van 7kg

Perfect Fit brokjes voor gesteriliseerde volwassen kat, rijk aan kip, 1 zak van 7kg

Perfect passende volwassen gesteriliseerd

Ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen van het Waltham Centre, zorgt deze brok op basis van kip ervoor dat uw gesteriliseerde volwassen kat een gezond, uitgebalanceerd, compleet dieet krijgt dat perfect is aangepast aan zijn toestand. Het brengt 5 belangrijke voordelen voor uw kat: het versterken van de natuurlijke afweer, het spijsverteringsstelsel, het urinewegstelsel, een gezonde huid en vacht en een optimale fysieke conditie.

Speciaal dieet zwaarlijvige kat

Klik om de selectie te zien van brokjes die geschikt zijn voor katten met overgewicht

Bosch Sanabelle Light Croquette voor volwassen kat 2 kg

Bosch Sanabelle Light Croquette voor volwassen kat 2 kg

Sanabelle Light Kroket

Als uw kat overgewicht heeft, helpen Bosch Sanabelle Light brokjes hem snel zijn lijn te vinden. Inderdaad, omdat ze erg rijk zijn aan voedingsvezels, zal uw kat er snel verzadigd van raken, dus veel minder eten en bijgevolg zijn overbodige gewicht verliezen. Daarnaast behouden deze brokjes de botten, gewrichten, spieren en slagaders van je lieve kat.

Royal Canin - Royal Canin Nutrition Care Light 40 Volwassen Capaciteiten: 3,5 kg

Royal Canin – Royal Canin Nutrition Care Light 40 Volwassen Capaciteiten: 3,5 kg

Royal Canin Nutrition Licht

Royal Canin Nutrition Soin Light brokken zijn rijk aan vezels en psyllium en verzadigen uw grote kat volledig en verminderen het calorieverbruik met 17% (in vergelijking met een normale brok). Bovendien, met een hoog eiwit- en L-carnitinegehalte, versterken deze brokjes de spiermassa van uw kat en helpen ze hem beter vet te verbranden.

Speciale senior kattenvoeding

Klik om de selectie te zien van brokjes die geschikt zijn voor senior katten

Acana Senior Hondenvoer - 11,4 kg

Acana Senior Hondenvoer – 11,4 kg

Acana Senioren

Acana Senior brokjes hebben de bijzonderheid dat ze zeer rijk zijn aan dierlijke eiwitten en een zeer laag koolhydraatgehalte hebben. Daarom zijn ze ideaal voor het ontwikkelen van de lage spiermassa van uw oudere kat en het beschermen tegen gezondheidsproblemen zoals obesitas en diabetes.

Opmerking: ik plaats u de directe links naar de winkel elke keer, omdat ze gratis levering en in 24 uur aanbieden.

Lees ook:   Katten en hun pootbont: essentiële informatie over trimmen!

Waarom zou je je kat voeden met brokjes?

Je katachtige voeden met brokjes is veruit de snelste, gemakkelijkste en meest economische oplossing voor jou..

Er zijn 3 manieren om een kat te voeden:

  • Brokjes
  • De paté
  • Rauw voedsel

Inderdaad, brokjes bevat alle voedingsstoffen die essentieel zijn voor de ontwikkeling en gezondheid van je katachtige. Droog zijn, ze zijn heel gemakkelijk te houden, voor een lange tijd en niet verslechteren bij contact met lucht. Dus Je kunt ze permanent beschikbaar maken in een kom of in een brokjesdispenser.

KattenvoerIn tegenstelling tot brokjes is kattenvoer moeilijk te houden. Bij langdurig contact met de lucht verliest het zijn smaak, zijn aroma’s en dus zijn kwaliteit, waardoor je haarbal wordt weggejaagd. Eenmaal geopend, moet de doos paté in de koelkast worden bewaard. Bovendien, omdat de kat de voorkeur geeft aan voedsel op kamertemperatuur, zal het nodig zijn om de paté die koel wordt gehouden enigszins op te warmen voordat u deze aan uw kat serveert.

Rauw voedsel is een manier om uw kat rauw vlees te voeren, met inachtneming van strikte verhoudingen van botten, vlees, ingewanden, …, om de voedingsinname van echte prooien te simuleren. Onnodig te zeggen dat, hoewel het de manier van eten is die het dichtst bij het natuurlijke dieet van uw kat ligt, rauw voedsel veel gezondheidsmaatregelen, veel tijd en ook meer geld vereist.

Het geval van brokjes met ontbijtgranen, pas op voor je kat!

Omdat de kat een strikte carnivoor is, heeft zijn lichaam alleen dierlijke eiwitten nodig. gebracht door zijn prooi (en tot op zekere hoogte planten, fruit en groenten in de maag van de prooi). Om aan de koolhydraatbehoefte te voldoen, het lichaam van uw kat heeft het vermogen om deze dierlijke eiwitten om te zetten in koolhydraten.

Granen maken dus geen deel uit van het dieet van uw kat en bevatten veel koolhydraten, Overmatige consumptie door kitty zal leiden tot een hoog suikergehalte in zijn lichaam, waardoor hij wordt blootgesteld aan ziekten zoals diabetes en obesitas. Bovendien zijn granen ook de oorzaak van gewelddadige allergische reacties.

Kat eet uit zijn kom

Om de samenhang van de brokjes te waarborgen en knapperig te maken, is deDe fabrikanten van standaardbrokken gebruiken granen. Alleen, deze industriële brokjes, hoewel goedkoper, zijn moeilijk te assimileren door het lichaam van katten, om nog maar te zwijgen van de eerder genoemde gezondheidsproblemen.

Als u voor uw kat zorgt en graanvrije brokjes wilt kopen of als u nog niet een paar merken ontbijtgranenvrije brokjes kent om uit te kiezen, bekijk dan onze speciale pagina.

Om dit probleem te overwinnen, kiezen premiummerken voor het gebruik van aardappelen en erwten, zeker duurder dan granen, maar veel beter verteerbaar en gezond voor de kat. Je begrijpt waarom graanvrije merken duurder en gezonder zijn.

Houd er echter rekening mee dat aardappelen en erwten, net als granen, koolhydraten aan uw kat leveren (wat niet erg goed voor hem is). Voor een optimaal dieet voor uw kat en natuurlijk om zijn gezondheid te behouden, Kies voor brokjes die zo min mogelijk koolhydraten bevatten !

Waar je rekening mee moet houden is dat een gezonde brok voor je kat een maximaal koolhydraatgehalte moet hebben van 20% (dichter bij 0% hoe beter!), minimaal 40% eiwit en tussen de 15 en 25% vetten van dierlijke oorsprong (en niet plantaardig!).

Lees ook:   Top 150 oude man kattennamen: schattige ideeën voor je bijzondere kat

Welke brokjes kies je voor je kat?

Niet alle brokjes zijn geschikt voor alle katten. Afhankelijk van hun leeftijd, gewicht, fysieke conditie en gezondheidstoestand hebben katten niet dezelfde voedselbehoeften. Dit is hoe een kitten, een volwassen kat, een gesteriliseerde kat, een zwaarlijvige kat of een oudere kat niet dezelfde brokjes zal hebben.

Speciale kittenvoeding

Een kitten van minder dan een jaar oud, wat dus groeien, heeft een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten en vetten om zijn spiermassa te versterken en ook calcium en andere mineralen om zijn botstructuur en tanden te ontwikkelen.

Als u een kitten heeft, nodig ik u uit om onze pagina te lezen die alleen is gewijd aan kittenbrokken.

Speciale voeding volwassen kat

De volwassen kat heeft al zijn uiteindelijke grootte, zal niet langer veel vet nodig hebben zoals een kitten, met het risico overgewicht te krijgen. Evenzo ontwikkelen zijn botten zich niet langer, zijn behoefte aan calcium en andere mineralen zal minder zijn, anders zullen ze nier- en urinewegproblemen veroorzaken.

Speciaal voer gesteriliseerde kat of binnenkat

Een gecastreerde kat besteedt minder energie dan een niet-gecastreerde kat en heeft de neiging om aan te komen, net als een binnenkat die niet veel beweegt. De energiebehoefte van deze katten is dus aanzienlijk lager dan die van een normale volwassen kat.

Als u een gesteriliseerde of binnenkat heeft, nodig ik u uit om onze pagina te lezen die alleen is gewijd aan brokjes voor gecastreerde kat.

Speciaal dieet zwaarlijvige kat

Een zwaarlijvige kat is een kat met overgewicht. Voor help hen een normaal gewicht terug te krijgen en zo complicaties zoals diabetes en hartaandoeningen te voorkomen, zijn dieet moet zo laag mogelijk calorieën bevatten. Daarom is vezelrijke brok goed voor hem.

Als je een kat met overgewicht hebt, nodig ik je uit om onze pagina te lezen die alleen is gewijd aan lichte brokjes.

Speciale senior kattenvoeding

Een oude kat heeft een fragiele gezondheid en een ander metabolisme dan jonge katten. Het heeft ook de neiging om spiermassa te verliezen, vandaar de behoefte aan eiwitten en vetten in goed gedefinieerde verhoudingen, en essentiële voedingsstoffen die het zullen helpen zijn immuun-, urine-, spijsverterings- en cardiovasculaire systemen te versterken.

Als je een oudere kat hebt, nodig ik je uit om onze pagina te lezen die alleen is gewijd aan brokjes voor oude katten.

Wat is belangrijk om te doen als je kat brokjes krijgt

De hoeveelheid voedsel die beschikbaar is

Kattenbrokken

Een goed gevulde kom brokjes

Omdat brokjes goed blijven en niet verslechteren bij langdurig contact met lucht, U kunt uw kat zelfbediening voeren, waar katten dol op zijn.

Het gebeurt echter soms dat een zelfbedieningskat niet weet hoe hij moet rantsoeneren en daarom meer brokjes begint te eten dan nodig is, en uiteindelijk zwaarlijvig wordt.

Weet u hoeveel brokjes uw kitten of kat moet krijgen? Neem de tijd om onze artikelen over dit onderwerp te lezen:

Maak je niet druk! Voor uw zwaarlijvige kat heeft u niet per se speciale brokjes met overgewicht nodig. Het enige wat u hoeft te doen is kiezen voor een automatische brokdispenser (met chipidentificatie, als u meerdere katten heeft) waarmee u uw grote kat kunt rantsoeneren, door van tevoren het aantal dagelijkse maaltijden, de exacte tijden en de hoeveelheden geserveerde brokjes te programmeren.

Het cruciale belang van water

Catit Fontaine Een Chat Compact 2 L

Catit waterfontein

Zoals we al eerder zeiden, is het voeren van je kattenbrokken de eenvoudigste en handigste oplossing voor jou, naast het verstrekken van alle voedingsstoffen die hij nodig heeft. Er is echter de andere kant van de medaille, en dit is een voorwaarde om altijd rekening mee te houden: De kat heeft naast voedingsstoffen ook water nodig !

Een kat die niet genoeg water drinkt, is gevoelig voor urine- en nierproblemen.

Dus wanneer u uw kat met brokjes voedt, moet u er altijd en altijd voor zorgen dat hij vers water beschikbaar heeft..

Een kom vers water naast zijn brokjes kan de truc doen, maar sommige katten zijn kieskeuriger: ze hebben van nature een hekel aan “stilstaand water”. Dus het ideaal, om er zeker van te zijn dat je kat na zijn maaltijd water zal drinken, is om te kiezen voor een kattenwaterfontein.

Premium kattenvoer is zuiniger dan standaard brokjes!

Wanneer u hoort dat premium kattenvoer zuiniger is dan de normen, kan het in eerste instantie verwarrend lijken, en toch, Dit is helemaal waar !

Schattig kitten met kom

Inderdaad Een kwaliteitsdieet met premium brokjes beschermt uw kat tegen ziektes zoals obesitas, diabetes, nier- en urinewegaandoeningen,… Dus op de lange termijn, Het bespaart u dierenartskosten in de toekomst, om nog maar te zwijgen van de stress die verband houdt met uw zorgen, of uw kostbare tijd die u zult verspillen.

Premium brokjes zijn voedzamer dan standaard brokjes (bijv. hogere ruwe eiwitten en lage koolhydraatgehaltes), zullen uw kat sneller vullen. Je kat zal dus minder consumeren. Daarom zal een premium aandeel langer duren dan een voorraad standaard brokjes. Tot slot, om de maximaal mogelijke besparingen te realiseren, We raden u aan om uw premium brokjes in grote hoeveelheden te kopen, kun je ze dan in een brokkendoos bewaren.  Het kopen van een zak van 10 kg is veel goedkoper dan het kopen van 5 zakken van 2 kg per stuk…

Hoeveel kost de brokjes van je kat?

Voordat u op de berekeningen ingaat, weet dat de kosten van uw kat in brokjes ongeveer 50 tot 160 € per jaar bedragen, een stap terug doen is niet zo veel. Maar het belangrijkste is dat Graanvrije brokjes zijn niet de duurste, ze zitten in het hoge gemiddelde. De duurste zijn zogenaamde premium granen zonder graanvrij te zijn en worden meestal verkocht bij dierenartsen die worden gefinancierd door merken.

Hier is Een voorbeeld van het berekenen van de kosten van brokjes per jaar. Als we uitgaan van een dagelijkse consumptie van 50 gram brokjes door je katachtigetje, moet je gedurende 1 jaar in totaal 18 kg brokjes leveren.

Kosten van friskies type brokjes per jaar Kosten van Virbac type brokjes per jaar Kosten van Tast of Wild type brokjes per jaar
58 € 160 € 87 €

Dus, als u kiest voor low-end brokjes zoals Friskies die ongeveer 3,22 € per kilogram kosten, tel dan 58 € per jaar.

Kies je in plaats daarvan voor semi-premium brokjes zoals die van het merk Virbac voor volwassen katten die €8,86 per kilo kosten, dan is je jaarlijkse brokbudget €160.

Tot slot, voor premium brokjes zoals Tast of Wild die ongeveer 5,71 € per kilogram kosten, maakt het je 102 € aan uitgaven per jaar. Je hebt ook premium brokjes zoals Ultra Premium Direct die 4,84 € / kg waard zijn en dus 87,12 € per jaar.

Houd er rekening mee dat deze schattingen worden gemaakt ervan uitgaande dat u niet in grote hoeveelheden koopt. Als u Koop deze brokjes in grote hoeveelheden, de kosten per kilogram zullen aanzienlijk lager zijn, wat zal resulteren in aanzienlijke besparingen.