Krabpalen voor katten – De gids om uw kat te helpen


Je kat heeft net je bank of poten weer aangevallen, dat is zeker, het is vervelend. Dus, wat kunt u doen om uw kat te laten stoppen met krabben aan alle oppervlakken van uw huis?

Eén ding is zeker, het is niet mogelijk om te voorkomen dat een kat deze klauwen maakt, omdat het een kat is. Aan de andere kant kunt u uw meubels eenvoudig beschermen door thuis krabpalen voor katten te installeren zonder een nutteloos kattenaccessoire toe te voegen.

Ik zal hier alle interesse presenteren van het hebben van een krabpaal voor katten met modelsuggesties, wat meer ontwerp en ook krabpalen die toegankelijker zijn voor alle budgetten!

Inhoudsopgave

Krabben berichten om te kopen op Univers Chat

Aanpasbare hoekkrabpaal voor katten

Je hebt een krabpaal nodig, maar je weet niet waar je deze moet installeren? Dat is de oplossing!
Deze zeer slimme krabpaal heeft de mogelijkheid om zich aan te passen waar je …

Waarom een kattenkrabpaal kopen?

Kat die deze klauwen op krabpaal maaktKattenkrabpalen zijn de oplossing om kat en meester te verzoenen wanneer de wens bij de kat komt om zijn klauwen te maken.

De krabpaal stelt de kat echt in staat om te voldoen aan wat instinctief aan hem is, de krassen. Daarnaast zijn sommige krabpalen ideaal voor de kat om op te rusten. Of ze nu in de vorm van kleine meubels zijn of gewoon tapijten.

Krabpalen zijn voor veel kattenbezitters die in appartementen wonen een alternatief voor de krabpaal. Veel minder volumineus is het gemakkelijk om de krabpaal in een klein hoekje van een kamer te plaatsen of nog eenvoudiger in een hoek van de bank of de kat die vroeger krabde.

3 andere krabpalen om je een idee te geven

Er zijn tientallen verschillende kattenkrabpalen in de winkel, het is niet nodig om ze allemaal te presenteren voor meer keuze, je hoeft alleen maar op een van de aanwezige te klikken en vervolgens door de online winkel van het product te bladeren.

Deze modellen zijn degenen die het meest worden gekocht door andere katteneigenaren en zelfs door Laurent van Univers Chat.

PetFusion Krabpaal/Ultieme Ontspanningszone voor Kat (86 x 27 x 27 cm) [Carton et Construction de qualité supérieure]. Pas op voor goedkopere versies.

PetFusion Krabpaal/Ultieme Ontspanningszone voor Kat (86 x 27 x 27 cm) [Carton et Construction de qualité supérieure]. Pas op voor goedkopere versies.

 • HxPXL = 27x27x86cm. Dient zowel als krabpaal als loungeruimte; omkeerbaar voor een betere slijtvastheid; Strak en neutraal ontwerp in gerecycled golfkarton
 • Dit artikel trekt van nature katten aan; De gebogen vorm maakt krabben gemakkelijker en biedt een comfortabele plek voor uw kat om vrij te rusten en te spelen.
 • Groot gebied geschikt voor meerdere katten of een grote kat. Krabruimte is ideaal
 • Ontworpen voor een lange levensduur, is deze krabpaal gemaakt van gerecycled karton, wat een betere kwaliteit garandeert in vergelijking met andere krabpalen die op de markt worden verkocht
 • Exclusief te zien in ‘My Cat From Hell’ op Animal Planet; Aanbevolen om krassen op uw meubels te voorkomen

Catit Krabpaal Golfkarton voor Kat

Catit Krabpaal Golfkarton voor Kat

 • De Catit Style kattenkruidkrabpaal biedt uw kat een krassend golfkartonnen oppervlak, dat uw meubels helpt beschermen tegen krasschade
 • Voldoet aan de natuurlijke krabinstincten van katten en stelt katten in staat om hun lichaam uit te rekken en energie te werken
 • Helpt meubels te beschermen tegen klauwschade

Kattenkrabpalen zijn er in alle soorten, maten en stijlen, genoeg om je huis of appartement te verfraaien en de kat gelukkig te maken.

Lees ook:   Kunnen katten veilig tonijnwater drinken?

Als je dringend moet handelen in het gezicht van een kat die al je Meubels of pakken muren aan, je moet een krabpaal kopen die hem meteen zal behagen. Als de kat bijvoorbeeld op de bank krabt, neem dan een hoekkrabpaal om op de bank te plaatsen en voorkom gewoon dat hij erop krabt.

Tot slot, om te weten welke krabpaal bij uw kat past, is het het beste om deze gewoon te observeren. Waar en hoe hij zijn klauwen maakt.

Over het algemeen geven katten er de voorkeur aan om verticale oppervlakken te krabben om erop uit te rekken. Aan de andere kant hebben minder mobiele oudere katten de neiging om de voorkeur te geven aan krabpalen op de grond.

Waar plaats je de krabpaal van de kat?

Het is essentieel om de kat te laten begrijpen dat het op de krabpaal is dat hij zijn klauwen moet maken en niet elders. Het maakt niet uit welk krabpaalmodel u kiest, het moet worden geplaatst waar de kat begon te krabben.

Laat hem begrijpen waar dit nieuwe object voor is, neem zijn kleine pootjes en wrijf ze op hem zodat hij deze zoete sensatie voelt die hem zal behagen. Pas ook op dat je je huisdier niet bang maakt.

Als uw kat echter zijn nieuwe speeltje mompelt, kunt u een kattenkruidspray of kattenkruid kopen om hem naar de krabpaal te trekken.

De verschillende soorten krabpalen voor katten

Je hebt het zeker gemerkt dat de schappen van winkels of online dierenwinkels gevuld zijn met tientallen krabpalen van alle soorten.

Lees ook:   Feit of Fabel: De 9 Levens van Katten Onderscheiden door Wetenschap

Hun gemeenschappelijke punt is dat ze meestal zijn gemaakt van karton of gevlochten sisal, katten zijn er dol op, verticaal of horizontaal.

Ontwerp krabpalen

Als je niet wilt dat de krabpaal in je interieur vlekt, kies dan voor een mooie krabpaal met een strakke vorm, er zijn zelfs hele grappige zoals het DJ-model.

Kartonnen krabpalen zijn ook erg populair bij kattenbezitters, omdat ze gemakkelijk een designlook aan je interieur kunnen geven en dit voor een zeer betaalbare prijs. Karton geeft de verbeelding de vrije loop voor eigentijdse vormen ver van de klassieke golfkartonnen stroken.

Kartonnen krabpalen

Dit zijn degenen die het meest succesvol zijn met katten, karton is een zeer aantrekkelijk materiaal voor spelerkatten. Wees voorzichtig als je een zeer actieve kat hebt, want deze kan deze na enkele weken snel overwinnen.

Naast het vinden van alle denkbare vormen, zoals zelfgemaakte krabpalen, krabpalen in golf … Andere kartonnen krabpalen dienen ook als strooisel voor de kat.

Catit krabben post golfkarton

Catit’s klassieke kartonnen krabpaal in golfkarton.

Krabmatten

Krabmatten hebben verschillende voordelen, allereerst past het zich goed aan de oude kat aan bij wie het gemakkelijker toegankelijk is, maar ze zijn ook flexibel en kunnen gemakkelijk worden geplaatst op gebieden waar de kat zijn klauwen maakt.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om ze op een tafelpoot te wikkelen, of ze op een muur te krabben en een muurkrabpaal te maken.

Casa Pura krabben post vloerkleed

Casa Pura krabkussen in geweven natuurlijke sisal

Hoekkrabpaal

Stijver dan tapijten, deze krabpalen zijn erg handig om direct te voorkomen dat de kat op meubels krabt door ze direct vooraan te plaatsen. Het is ook mogelijk om een krabkussen met krassen te gebruiken en op te rollen of op een meubelhoek te plaatsen.

Krabpaal en krabwiel

Volumineus maar ook duurzamer dan andere modellen, deze krabpalen beginnen dichter bij kattenbomen te komen. Ze zijn meestal samengesteld uit een houten paal opgerold met sisal en vervolgens bevestigd of niet op een basis en een of twee spellen.

Palissander Kras & Speel Rimini Scratching Post Panel

Palissander Krabpaal, Scratch &Play Rimini Panel

Waarom zou je je kat geen krabpaal maken?

Een doe-het-zelf krabpaal is ook mogelijk, je hebt immers alleen een steun, sisal of groentetouw of gewoon karton nodig.

Het is gemakkelijk om tutorials te vinden om een kattenkrabpaal te maken op internet of op Univers Chats.

Begrijp je waarom je kat moet krabben?

KattenpotenEen kat is een kat, krabben is van vitaal belang voor hem, zijn instinct dicteert hem om het te doen. Zonder dieper in te gaan op het onderwerp waarom een kat krabt, kunnen we verschillende redenen behouden:

 • De kat maakt zijn klauwen om zijn dode of te lange klauwen te verwijderen, zodat de nieuwe klauwen mooier en scherper worden.
 • De kat maakt zijn klauwen om een olfactorische en visuele markering van zijn territorium uit te voeren.
 • De kat krabt om gewoon te ontspannen.

Zoals je op deze pagina hebt begrepen, is het gemakkelijk om kattenkrabben te bestrijden met een beetje inventiviteit en een goede kattenkrabpaal zonder toevlucht te nemen tot radicalere oplossingen zoals het knippen van kattenklauwen.