Kattenhalsband – Een kattenveilige halsband kiezen

De kattenhalsband moet niet alleen een esthetische roeping hebben, maar ook om uw huisdier snel te identificeren in geval van verlies om niet te worden verward met een zwerfkat.

Maar in tegenstelling tot honden, De halsband van de kat is geen accessoire dat geschikt is om aan de lijn te lopen, onze katachtige vrienden zijn hiervoor slechts zo volgzaam als honden, dus we geven de voorkeur aan een kattentuig.

Het enige wat overblijft is De halsband van de kat heeft een behoorlijke plaats in de accessoires van de kat en in zijn opleiding, maken complexere modellen het zelfs mogelijk om het te lokaliseren of om door zijn ogen te kijken met een camera. Je zult het begrepen hebben: er zijn een veelheid aan soorten en modellen kattenhalsbanden op de markt! Maar door rekening te houden met essentiële criteria zoals esthetiek, kwaliteit, zonder het belangrijkste punt, veiligheid, te vergeten, kunt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt door u te laten leiden door Univers Chat.

Inhoudsopgave

3 kettingideeën om een idee 😻 te krijgen

Als je niet weet waar je moet beginnen, bieden we hieronder 3 klassieke kettingen die absoluut de moeite waard zijn om te zien. Deze omvatten de reflecterende kraag met kleine bel, de ketting met hart hanger en de leren en fluwelen ketting met vismedaillon, te vinden in de winkel in de kattenhalsband collectie.

1. Reflecterende ketting met kleine bel

Verkrijgbaar in rood, groen, blauw, roze, paars, geel en zwart, deze ketting van verstelbare grootte en uitgerust met een bel is voornamelijk gemaakt van polyestervezels. Met betrekking tot de veiligheid, naast het feit dat het is uitgerust met een anti-wurgapparaat, is het rond de omtrek uitgerust met een grijze reflecterende strip die de zichtbaarheid van het accessoire in het donker garandeert.

 

Reflecterende kattenhalsband met little bell 😺

 

Onze mening over deze kattenhalsband

Verkrijgbaar in vele kleuren en met de mogelijkheid om te worden aangepast, komt de reflecterende kraag met kleine bel overeen met alle katten, groot of klein, ongeacht hun kleur. Bovendien kun je dankzij deze halsband nu rustig slapen: geen risico meer dat hij ’s nachts wordt aangereden door een auto, of dat hij een prooi mee naar huis neemt.

2. Ketting met hart hanger

Verstelbaar in grootte, deze ketting gemaakt van zacht fluweel heeft een chromen bel en een ingelegde hartvormige medaille. Het is verkrijgbaar in rood, roze, blauw, paars en zwart. Qua veiligheid heeft dit accessoire een elastisch deel en een knop die kan worden geopend in geval van vastlopen in een obstakel.

Lees ook:   fokker kattenvoer

 

Kat Ketting met Hart Hanger 😻

 

Onze mening over deze kattenhalsband

Met zijn verfijnde ontwerp en nette esthetiek is deze kattenhalsband met hart hanger ongetwijfeld een van de mooiste die er kan bestaan. Bovendien zorgt deze halsband er met zijn bel voor dat uw kat nooit onopgemerkt blijft, zelfs niet met zijn prooi. Hierdoor geen prooi meer op je deurmat!

3. Lederen en fluwelen ketting met vismedaillon

Gemaakt van suède aan de buitenkant en leer aan de binnenkant, is deze ketting verkrijgbaar in verschillende verstelbare maten: S, XS en XXS. Het is verkrijgbaar in rood, roze en zwart en heeft een aanpasbaar zilveren medaillon in de vorm van een vis. Voor personalisatie, communiceer eenvoudig de informatie die op het medaillon moet worden gegraveerd op het moment van bestellen.

 

Kat Ketting met Hart Hanger 😻

 

Onze mening over deze kattenhalsband

Naast zijn schoonheid, de kwaliteit van de materialen en de nette afwerking, heeft dit medaillon de bijzonderheid dat het aanpasbaar is. Dit geeft u de mogelijkheid om uw kat nog dichter bij zijn accessoire te brengen en vooral elegant te zijn.

Waarom een halsband om je kat doen?

Afhankelijk van zijn leeftijd, zijn karakter of zijn levensstijl, zijn er veel redenen die je ertoe kunnen aanzetten om je kat een halsband om te doen. Over het algemeen kunt u dit doen voor Esthetische redenen met een mooie ketting of voor de identificatie van het dier buitenshuis te vergemakkelijken, in geval van verlies bijvoorbeeld, of zelfs om het te volgen met een GPS-halsband voor kat.

In ieder geval zult u het hebben begrepen, er zijn veel soorten halsbanden en elk van hen is geschikt voor een specifiek gebruik.

Om puur esthetische redenen

Als je in een appartement woont en een kat hebt die nooit uitgaat, kun je hem stijlvoller maken door hem uit te rusten met een halsband. Je vindt er alle kleuren en zelfs met originele vormen, gemaakt van edele of massieve materialen, zoals leer, stof of nylon.

Kies voor degene die je het leukst vindt en die past bij de vacht van je kleine katachtige, wat het uniek zal maken!

Om de identificatie van uw kat met een medaillon te vergemakkelijken

Als uw kat vaak naar buiten gaat, zelfs als hij al een tatoeage of een onderhuidse RFID-chip heeft, moet u rust het uit met een klassieke halsband met een medaillon waarop informatie is ingevuld zodat vreemden u uw kat kunnen brengen als het ooit verloren gaat (uw adres, telefoonnummer, …).

Bovendien Met de halsband kan uw kat zich onderscheiden van gootkatten, die geen huis hebben, waardoor het risico dat hij in het pond belandt of door een ander gezin wordt geadopteerd, sterk wordt beperkt.

Zodat uw kat niet onopgemerkt blijft met een bel

Het uitstoten van een geluid elke keer dat uw kat beweegt, dede belhalsband zal u geruststellen dat uw kat bij u in de buurt is.

Er is nog een ander aspect aan de belhalsband dat u interessant zult vinden als uw kat regelmatig toegang heeft tot het buitenleven en de neiging heeft om u vaak zijn prooi te brengen, De bel vermindert het succes van zijn jagersaanvallen drastisch. Een goed voor de biodiversiteit.

Om de locatie van uw kat in realtime te kennen met een GPS-tracker

Als u te allen tijde wilt weten waar uw 4-poots vriend is, hoeft u hem alleen maar uit te rusten met een GPS-halsband gemaakt voor katten. Het enige wat u hoeft te doen is uw computer, tablet of smartphone controleren om uw kleine katachtige te lokaliseren.

Er zijn nog complexere GPS-halsbandmodellen, bijvoorbeeld uitgerust met een activity tracker, waarmee u het energieverbruik van uw kat kunt volgen.

Om te zien wat je kleine katachtige ziet met een camera

Je kunt je kat ook een halsband omdoen om de wereld van je huisdier te ontdekken, het leven te zien zoals hij het ziet. Om dit te doen, hoeft u het alleen maar uit te rusten met een videokraag, die, zoals de naam al doet vermoeden, een camera (ultralicht) heeft. Het enige wat u hoeft te doen is uw telefoon, tablet of computer controleren om door de ogen van uw kat te kijken.

Lees ook:   liveclear

Om uw kat te beschermen tegen externe parasieten

Ten slotte kan een halsband worden gebruikt om uw kat te beschermen tegen een invasie van vlooien, teken en luizen. Inderdaad, met een specifiek antiparasitair product, dient de antiparasitaire halsband eenmaal rond de nek van uw kat vaak doses toe die zich over zijn lichaam verspreiden, waardoor alle externe parasieten worden gedood en afgestoten.

Witte kat met halsband

Is het gevaarlijk om een kat halsband om te doen?

Nee, het is niet gevaarlijk om je kat halsband om te doen. Als u kiest voor een model halsbanden met een anti-wurgfunctie waardoor de kat zichzelf gemakkelijk kan bevrijden als hij ergens vast komt te zitten, is het gevaar 0.

Ongevallen zijn zeldzaam, maar het is beter om vooruit te plannen als de kat veel uitgaat. Daarom kunt u, om dit catastrofale scenario te voorkomen, uw huisdier uitrusten met een halsband met een anti-wurgsysteem of de halsband van de kat laten slippen.

Zelfs als je de indruk hebt dat je kat last lijkt te hebben van de halsband, zal het gewoon even wennen zijn.

Zodra je het accessoire om zijn nek hebt geplaatst, moet je ervoor zorgen dat het niet te strak zit tot het punt dat het hem pijn doet, noch te los om zich gemakkelijk aan voorwerpen vast te klampen.

Om te controleren of de pasvorm correct is, probeer dan een vinger tussen de kraag en nek van je kat te laten lopen. Als je vinger passeert en de kraag blijft op zijn plaats, is deze goed afgesteld.

Aanbeveling om verwurging te voorkomen: Wees niet te veel van de kraag!

Als u kiest voor een eenvoudige halsband, neem dan goede praktijken met uw kat aan. Wees niet te veel, laat de ruimte van minimaal een vinger zien anderhalf om de mogelijkheid om te ontsnappen te verlaten.

De anti-gaskraag met Quick Stall-sluiting om alle risico’s te vermijden

Een halsband wordt anti-wurging genoemd wanneer deze is uitgerust met een apparaat waarmee hij de kat kan loslaten (door te breken of weg te bewegen of met een snelsluiting) wanneer deze vastzit en aan zijn halsband hangt, waardoor hij niet kan stikken.

Verschil van klassiek haaksysteem en snelhaaksysteem
Verschil van klassiek haaksysteem en snelhaaksysteem

U vindt op de markt een veelheid aan anti-wurgkragen, met kenmerken even divers als gevarieerd. Als je echter een beetje een klusjesman bent, heb je de mogelijkheid om je eigen anti-wurgapparaat te maken, zoals we zojuist eerder hebben gezien.

Als uw kat een luchtdichte halsband heeft (die niet opengaat, zelfs niet in geval van zware belasting), heeft u 2 tips om het onschadelijk te maken voor uw kat: de inkeping en de elastische sluiting.

Tip 1: De inkeping

Knip met een mes, lemmet of schaar de rand van de halsband van uw kat lichtjes door. Natuurlijk hangt de grootte van de inkeping af van de aard van het materiaal van de kraag. Houd er in ieder geval rekening mee dat de inkeping groot genoeg moet zijn om de halsband te laten breken onder het gewicht of de eenvoudige kracht van de kat.

Tip 2: De elastische sluiting

In plaats van de klassieke kraagsluiting te gebruiken, sluit u de halsband rond de nek van de kat af met een gesloten elastiek. Om dit te doen, in het geval van een kraag met een lus en gaten, passeer het elastiek tussen een van de gaten en de lus en bind vervolgens een stevige knoop met het elastiek. De halsband kan breken of je kat gemakkelijk laten ontsnappen als hij ooit ergens vast komt te zitten.

Lees ook:   Wat zijn deze Kattenvoeren waard? Beoordelingen &Informatie

Waarom zou je geen halsband gebruiken om de kat uit te laten?

Wanneer u met uw kat loopt, heeft deze de neiging om te veel aan de lijn te trekken, Katten kunnen niet tegen onderdrukking. Daarom, als de riem aan de halsband van de kat is bevestigd, kunt u de halsband verliezen of uw kat kan gewond raken (vanwege de sterke druk die op zijn nek wordt uitgeoefend bij het trekken). Dit is waarom De halsband is geen accessoire dat geschikt is om met je kat aangelijnd te lopen.

Voor een buitenwandelactiviteit of als het nodig is om het hangend te houden, Kies in plaats daarvan voor een specifiek kattenharnas met een uitschuifbare riem. Een goed gekozen harnas zal de kat meer comfort bieden en het leren lopen aanzienlijk vergemakkelijken.

De bel en de bel: Een oplossing voor de biodiversiteit en voorkomen dat de kat prooien terugbrengt

Kat jaagt op vogels op een dak

Zoals eerder vermeld, Een belhalsband om de nek van uw kat zal nooit onopgemerkt blijven. Bijgevolg Als uw kat een jachtliefhebber is, discretie is niet op het rendez-vous met dit type halsband, zijn prooi zal hem altijd een stap voor zijn en zal daarom tijd hebben om te ontsnappen.

Met andere woorden, een belhalsband is het perfecte accessoire voor u om te voorkomen dat uw kat vogels doodt en uw huis bevuilt met de overblijfselen van zijn prooi. maar vooral voor het milieu.

Laten we het niet verbergen Onze schattige kleine katten zijn ook echte jagers die niet op voedsel hoeven te jagen.. Voorkomen dat hij jaagt is vooral een daad voor het leven om je heen., met behoud van vooral mussen, chickadees en andere kleine vogels.

Is het gevaarlijk om een bel op de halsband van de kat te zetten?

Nee, er is geen gevaar bij het uitrusten van de halsband van uw kat met een bel. De laatste is voldoende klein, licht en schaadt zijn welzijn niet. Bovendien voorkomt het dat uw kat knaagdieren, vogels en andere kleine dieren in het wild aanvalt.

Waar moet je nog meer naar zoeken om de beste kattenhalsband te vinden?

Om de perfecte halsband voor uw kat te vinden, moet u een aantal criteria in gedachten houden. De halsband moet de grootte van je kat hebben, moet trendy en mooi voor je zijn, moet duidelijk zichtbaar zijn voor anderen.

Allereerst moet een goede halsband perfect aangepast zijn aan de morfologie van uw kat. Het moet breed genoeg zodat de nek van je kleine kat niet strak zit en het haar niet uitscheurt. Maar het moet ook niet te breed zijn, met het risico dat je je kleine bolletje haar verstoort en het risico op vastklampen aan obstakels toeneemt.

Kies een trendy en mooie ketting om te dragen

Vergeet bovendien niet dat in tegenstelling tot honden waar de halsband wordt gebruikt voor riemritten, een van de belangrijkste functies van de halsband van uw kat esthetisch is. De ideale ketting moet perfect afgestemd zijn op de kitty-jurk (en waarom ook niet op je kleding?), zal de kleur van haar ogen kunnen benadrukken, kortom moet trendy en aangenaam zijn om te zien.

Vergeet niet om een reflecterende en kleurrijke ketting te nemen

Een ander punt dat niet mag worden verwaarloosd aan een kattenhalsband: het veiligheidsaspect. Inderdaad, de perfecte halsband voor uw kat zal dag en nacht van een hoge zichtbaarheid moeten genieten. Daardoor zal het voorzien van een reflecterende strip en een duidelijk zichtbare kleur. Dit zal het risico dat uw huisdier wordt aangereden door een voertuig aanzienlijk verminderen.

Denk aan een gepersonaliseerde ketting

Houd er ten slotte rekening mee dat om het perfect bij uw kat te laten passen en om uw kleine haarbal nog dichter bij zijn accessoire te laten voelen, de ideale halsband moet worden gepersonaliseerd. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een halsband met de naam of initialen van de kat.

Best verkopende kattenhalsband

Lost een ketting op hol geslagen problemen op?

Strikt genomen, Een klassieke kattenhalsband kan niet voorkomen dat je kat wegrent. Als het echter een medaillon heeft met uw contactgegevens, zal dit de kans op het vinden van uw kleine katachtige aanzienlijk vergroten.

Aan de andere kant de meest geavanceerde halsbanden worden geleverd met geavanceerde functies zoals GPS-tracker, de activity tracker en het virtuele hek, die het risico beperken dat je kleine katachtige wegrent en hem in een oogwenk vindt als hij ooit verloren gaat.

Andere soorten kattenhalsbanden

Kat op een wandeling met zijn GPS-halsband

Naast hun esthetische rol en identificatie van uw kat op straat, gaan sommige halsbanden verder door andere specifieke functies te hebben, zoals GPS-tracking, activiteiten volgen, videoobservatie, alles om te weten wat uw kat doet terwijl u weg bent.

De aangesloten halsband voor kat, activity tracker of GPS

GPS kattenhalsbanden zijn, zoals de naam al doet vermoeden, uitgerust met een GPS-chip waarmee u in realtime de positie van uw kat kunt weten. Sommige complexere GPS-halsbanden bevatten ook een activity tracker, waarmee u het energieverbruik van uw kat kunt kennen, een soort fitnessarmband (halsband) voor kitty.

De camerakraag, om te zien wat de c doetHoed

De camerakraag of videokraag bevat een mini ultralichte camera (ongeveer 35 gram) waarmee je de wereld kunt observeren door de ogen van je kleine katachtige.

De anti-vlooien- en anti-tekenkraag

De antiparasitaire halsband voor katten is een therapeutisch accessoire. Inderdaad, het elimineert en stoot de meeste externe parasieten van katten af, waardoor een beschermende functie tegen vlooien, teken en luizen wordt gewaarborgd.