Wederzijds voor katten: Verlaag de prijs van de dierenarts met 80% met een kattenverzekering!


Net als de bewoners van uw huis kan uw kat onderhevig zijn aan meer of minder ernstige ziekten en zelfs het slachtoffer worden van een ongeval.

Elk jaar sterven in Frankrijk duizenden katten omdat hun eigenaren niet de middelen hebben om ze te behandelen, niet omdat ze arm zijn, maar omdat ze arm zijn. Veterinaire kosten kunnen snel oplopen tot enkele honderden euro’s.

😺 Gelukkig kunt u uw kat dankzij kattenharingen de best mogelijke veterinaire zorg geven, tegen lagere kosten, omdat de verzekering dekt het grootste deel van de kosten.

Inhoudsopgave

Waarom een zorgverzekering afsluiten voor je kat?

Wat het ras ook is, de kat die je adopteert zal je vragen Een minimum aan zorg om een aangenaam en bevredigend leven te hebben. Inderdaad, sommige van deze behandelingen zullen preventief zijn, om uw kleine katachtige te beschermen tegen verschillende ernstige ziekten (zoals tyfus, coryza, leukose of hondsdolheid), of parasieten (vlooien, teken, luizen). Andere vormen van zorg zijn curatief, om je haarbal weer op de been te krijgen na een ziekte (spijsverteringsstoornissen, urinewegfalen, kanker, …) of een ongeval.

Lees ook:   Behandeling van ringworm bij katten: Een gids voor kattenverzorging

✅ Als Ziektes en ongevallen kunnen niet worden gepland, moet u bereid zijn om onverwachte uitgaven te doen om uw kat te behandelen.

Vergelijk Cat Insurance

Bovendien Deze geïmproviseerde uitgaven zijn meestal de hoogste en vertegenwoordigen ongeveer 75% van het gezondheidsbudget van de kat! Zoals u ongetwijfeld heeft begrepen, is het verstandig om een ziektekostenverzekering voor uw kat af te sluiten, die u met bijna alle kosten zal helpen.

Door je te abonneren op een mutual voor je haarbal, U zult niet langer bang zijn om naar de dierenarts te gaan zodra de eerste symptomen van ziekte verschijnen..

Deze verbeterde toegang tot zorg gegarandeerd door de verzekering zal het mogelijk maken om complicaties van ziekten en zal het welzijn en de levensverwachting van uw kat aanzienlijk verbeteren.

Zelfs als het sterk wordt aanbevolen om een ziektekostenverzekering voor uw kat af te sluiten, moet u zich ervan bewust zijn dat niet alle onderlinge relaties gelijk zijn. Sommigen hebben sterke punten die anderen niet hebben, en vice versa.

✅ In ieder geval moet u de moeite nemen om de aanbiedingen van elke wederzijdse, en kies degene die het beste bij uw kat past.

➡️ Dit werk ziet er vervelend uit, maar maak je geen zorgen, op Univers Chat kun je direct veel onderlinge katten vergelijken direct online, dankzij een partner gekozen met onze waarden.

Wij doen het onderzoekswerk voor u en bieden u de aanbiedingen die het meest geschikt zijn voor kitty.

Het enige wat u hoeft te doen is de kenmerken van uw kat (ras, geslacht, leeftijd, …) en uw verschillende vereisten te specificeren. U kunt binnen een paar minuten de beste ziektekostenverzekering voor uw kat vinden, zonder de minste moeite!

Hoeveel kost een kattenverzekering?

Er zijn geen universele kosten voor kattenverzekeringen. Inderdaad De kosten van de mutualiteit waarop u zich abonneert, zijn afhankelijk van de verzekeraar, de gekozen formule (instapniveau, middensegment, high-end of premie, …), evenals garanties, het terugbetalingsplafond en de hoogte van het eigen risico.

➡️ Groothandel De prijs van de onderlinge verzekering van uw kat is afhankelijk van de zorg die u wilt dekken of niet (evenals het dekkingsniveau, natuurlijk), inclusief vaccinatie, ontworming, antiparasitaire behandeling, beheer na ziekte of ongeval, therapeutische voeding, persoonlijke hulp en vele anderen.

Reken dus ongeveer 9 € per maand voor een instapniveau dat zeker zeer betaalbaar is, maar niet de meeste preventieve zorg zoals vaccins of antiparasitaire behandelingen dekt.

Als u daarentegen een meer beschermende verzekering wilt hebben die tot 80% van de ongevallen- of ziektekosten dekt, abonneer u dan op een mid-range formule, die u ongeveer 19 kost € voor je kleine katachtige.

Voor premieverzekeringen (high-end) die bijna volledige zorgdekking bieden, met vergoedingspercentages variërend van 90 tot 100% van de kosten van de dierenarts in geval van ongeval of ziekte, reken op gemiddeld 41 € per maand.

Voorbeeld van vergoeding van dierenartskosten met kattenziekteverzekering

✅ Zodat u een beter beeld heeft van de prijs van een onderlinge, bieden wij u een praktisch voorbeeld.

Broutille, 2 jaar oud, is een kat van het Europese type. In januari verzekerde haar meester haar bij Bulle Bleue. Om te weten hoeveel het hem heeft gekost en vooral hoeveel hij vergoed krijgt voor elke gezondheidslast, zal alles afhangen van de Blue Bubble-formule die hij heeft gekozen.

April: eerste bezoek aan de dierenarts (totaal dierenartskosten: 650 euro)

In april krijgt Broutille een ongeluk: ze valt enkele verdiepingen uit het raam van het appartement van haar meester. Ze werd met spoed naar de dierenarts gebracht voor een operatie en een week ziekenhuisopname. Totale kosten (consultatie + operatie + hospitalisatie): 650 euro.

Augustus: 2Þ bezoek aan de dierenarts (totale kosten: 130 euro)

In augustus besluit de meester van Broutille om het te laten steriliseren, om het comfort van zijn haarbal te verbeteren. Het bedrag van de kosten in verband met het consult en de operatie bedraagt 130 euro.

Oktober : 3Þ bezoek aan de dierenarts (totale kosten: 80 euro)

Na braken gedurende enkele dagen, brengt de trifle-meester hem naar de dierenarts die hem diagnosticeert met een kleine gastritis. Voor het consult, injectie en medicatie betaalde de eigenaar van Broutille 80 euro.

De totale rekening van de dierenarts voor de verzorging van Broutille bedraagt 860 euro. De Blue Bubble verzekering heeft 3 formules (Essential, Tranquil, Serenity) die, wat ze ook zijn, dierenartskosten vergoeden aan 80%, met een wachttijd van 7 dagen.

Het belangrijkste verschil tussen deze formules ligt in het jaarlijkse eigen risico (150 euro voor Essential, 75 euro voor Quiet en geen voor Serenity) en het jaarlijkse plafond (Essential: 1000 euro, Tranquil: 1500 euro en Serenity: 2000 euro).

Dus, na in totaal 860 euro te hebben betaald voor de verzorging van Broutille, De master krijgt zijn geld terug :

 • 464 euro als hij de Bleu Essentiel-formule heeft onderschreven
 • 574 euro voor de Tranquille formule
 • 684 euro voor de Serenity formule
Lees ook:   ▷ Hoe verwijder je een teek van je kat?

Principe en werking van de kattenverzekering

Kitten in handdoekDe ziektekostenverzekering voor katten is vergelijkbaar met die voor mensen. Afhankelijk van de formule waarop u zich abonneert, De onderlinge verzekeringsmaatschappij kan u een deel of alle zorg vergoeden van je kleine beest, of ze nu preventief zijn zoals vaccins of curatief zoals ziektes of ongelukken.

Merk op dat omdat ziekten nooit voorkomen en 75% van het gezondheidsbudget van uw kat vertegenwoordigen, het zeer belangrijk voor u is. aanbevolen om uw huisdier zo snel mogelijk te verzekeren, d.w.z. vanaf 3 maanden. Bijdragen kunnen maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks worden gedaan.

Welke kosten dekt een kattenverzekering?

Afhankelijk van de formule waarop u zich hebt geabonneerd, dekt de ziektekostenverzekering van uw kat de kosten van preventieve zorg, evenals onverwachte zorg zoals ongevallen of ziekten.

Preventieve zorg over het algemeen gedekt zijn die gerelateerd aan vaccins, ontworming, antiparasitaire behandelingen (anti-vlooien, anti-teken, anti-luizen, …), sterilisatie en gezondheidscontroles. Geneesmiddelen en producten zoals voedingssupplementen, therapeutische voedingsproducten en hygiëneproducten kunnen ook door een verzekering worden gedekt, als onderdeel van preventie.

Kattenverzekering kan ook gedeeltelijk of volledig zijn de kosten van het verzorgen van uw huisdier na een ongeval of ziekte. Dit kan consultkosten, onderzoeken (röntgenfoto, echografie, laboratoriumanalyse), chirurgie, ziekenhuisopname en alle bijbehorende medicijnen omvatten.

Merk op dat naast ongevallenpreventie en -beheer, Sommige verzekeringen gaan verder door andere diensten aan te bieden, zoals hulp bij verlies van uw b.oule van haar (productie van posters, zoekadvertenties, …) of een begrafenispakket, ter ondersteuning van de kosten van crematie van het dier.

Wat zijn de verschillende formules?

Zoals eerder vermeld, hangt de dekkingsgraad van een verzekering af van de formule waarop u zich hebt geabonneerd. Over het algemeen zijn er 3 soorten kattenverzekeringen aan te bieden:

 • De instap- of basis- of economische formule
 • de mid-range of intermediate formule
 • De high-end of premium formule

De instapformules dekken alleen de kosten in verband met ernstige gezondheidsproblemen of ongevallen, waarvoor meestal onderzoeken, chirurgie, ziekenhuisopname nodig zijn, kortom het genereren van zware kosten. Hoewel basisaanbiedingen goedkoper zijn, bieden ze helaas niet veel garantie., en dekt geen preventieve zorg en lichte ziekte of schade.

Tussenformules zijn veel flexibeler dan basisformules, in die zin dat ze bepaalde kosten dekken die verband houden met goedaardige of chronische ziekten, en soms zelfs deel uitmaken van preventieve zorg. De premium formule is de meest complete, omdat het zorgt voor de volledige dekking van alle gezondheidskosten van uw kleine katachtige, of het nu preventief of curatief is.

Het high-end verzekeringsaanbod is dus degene die u de meeste garanties en gemoedsrust biedt, maar ook de duurste is qua premies.

Bevorder een optimale dekking bij ongevallen en ziekte

Elke verzekering heeft zijn eigen formules en elke voorgestelde formule heeft zijn voor- en nadelen. Als u op zoek bent naar de beste dekking voor uw kat, moet u verschillende aanbiedingen verkennen en de verschillende vergoedingsvoorwaarden vergelijken in geval van ongeval, ziekte en gemeenschappelijke zorg (uiteraard met behulp van een goede online vergelijkingspartner).

Tenzij uw kat bejaard is of een bijzonder kwetsbare gezondheid heeft, heeft het de voorkeur dat u kiest voor wederzijdse gezondheid voor katten die optimale dekking biedt in geval van ongeval of ziekte. Omdat, zoals eerder vermeld, deze ongeplande uitgaven alleen al driekwart van het gezondheidsbudget van uw kat vertegenwoordigen.

Om dierenartskosten vergoed te krijgen door de wederzijdse gezondheid van uw kat, kan niets eenvoudiger zijn.

 • Allereerst, wanneer u met kitty naar de dierenarts gaat, vergeet dan niet om een zorgformulier (verstrekt door de verzekering) door de dierenarts te laten invullen.
 • Zodra deze stap is voltooid, moet u bij het ingevulde formulier de bewijsstukken met betrekking tot de zorgkosten (inclusief facturen) voegen.
 • Ten slotte hoeft u alleen maar deze verzamelde documenten naar de onderlinge verzekeringsmaatschappij van uw kat te sturen en een paar dagen te wachten om eindelijk te worden terugbetaald. Merk op dat de terugbetalingsperiode varieert van de ene verzekeraar tot de andere.

Als u al verzekerd bent, heeft u onlangs een wederzijds aanbod van betere aanbiedingen ontdekt, weet dat het vrij is mogelijkheid om uw contract met de voormalige verzekeraar te beëindigen. Hiervoor moet u echter een paar voorbereidende stappen volgen. Inderdaad, verplichtingen die zijn opgenomen in het contract dat u bindt, moeten worden gerespecteerd.

Dit is vooral het feit dat het verzoek tot beëindiging ten minste moet worden gedaan. 3 maanden voor de verjaardagsdatum van het contract, via een aangetekende brief, met ontvangstbevestiging. Als je de verzekering van je katje meer dan 3 maanden voor zijn verjaardag (zoals 7 maanden) wilt opzeggen, kan het contract heel goed worden stopgezet, maar op voorwaarde dat je de extra maandelijkse betalingen betaalt (4 maanden in ons geval).

Houd er ten slotte rekening mee dat de verzekeringsmaatschappij ook kan beslissen om uw contract te beëindigen, bijvoorbeeld als u uw bijdragen niet betaalt of om andere redenen, zoals een valse verklaring. Houd er in ieder geval rekening mee dat het moeilijk voor u zal zijn om opnieuw geaccepteerd te worden door een mutualiteit als u ooit onder deze voorwaarden van uw voormalige verzekeraar bent gescheiden.

Woordenlijst en concepten om te begrijpen

Uitsluitingen van een contract

In alle soorten contracten betekent een contractuitsluiting in het geval van een wederzijdse voorwaarde van niet-terugbetaling om verschillende redenen. Over het algemeen hebben uitsluitingen van ziektekostenverzekeringscontracten voor katten betrekking op het niet vergoeden van de kosten van het verzorgen van genetische of erfelijke ziekten.s zoals peritonitis, leukopenie, immunosuppressie of specifieke ziekten zoals die veroorzaakt door het leukogene virus.

De wachttijd van een contract

Na het ondertekenen van een verzekeringscontract vertegenwoordigt de wachttijd de periode vanaf wanneer de verzekering en dus de ziektekostenverzekering in werking treedt. Deze periode varieert van de ene verzekeringsmaatschappij tot de andere, variërend van een week tot enkele maanden. Het is een preventieve maatregel van verzekeraars om zichzelf te beschermen tegen oneerlijke eigenaren, die hun huisdier gezond verklaren, maar al ziek zijn op het moment van ondertekening van het contract. Deze duur zorgt ervoor dat de ziekte zich kan manifesteren.

De franchise

Over het algemeen variërend van 0 tot 150 euro, afhankelijk van de onderlinge en de lidmaatschapsformule, vertegenwoordigt het eigen risico het bedrag van de zorgkosten van uw kleine katachtige die niet door de verzekering kan worden vergoed en dus volledig op uw kosten. Het is dus een element dat je niet mag verwaarlozen bij het kiezen van een wederzijds voor kitty. Afhankelijk van het contract of de formules kan het eigen risico per jaar, per akte of per schadegeval worden toegepast.

Het vergoedingspercentage

Afhankelijk van de formule waarop u zich hebt geabonneerd (instapniveau, mid-range of high-end), vertegenwoordigt het vergoedingspercentage het bedrag waartegen u door de verzekering wordt vergoed, vergeleken met het bedrag dat wordt besteed aan de verzorging van uw kleine dier. U zult het goed begrepen hebben: hoe hoger het bedrag van uw bijdrage, hoe groter en optimaler het vergoedingspercentage zal zijn.

Houd er in ieder geval rekening mee dat, ongeacht de verzekering of het type acceptatie, dit tarief over het algemeen varieert van 50 tot 100%.

Houdt zich aan het Charter van Dierenartsen

De massale komst van dierenverzekeringen in Frankrijk is gekenmerkt door vele misstanden, waaronder verzekeraars met minder transparante contracten, de Orde van Dierenartsen heeft een Handvest aangenomen om de situatie te verhelpen. Door een betere samenwerking tussen diergezondheidsprofessionals en verzekeraars tot stand te brengen, heeft het Veterinair Handvest bijgedragen aan een betere ontwikkeling van het dierenverzekeringssysteem en het herstellen van een klimaat van vertrouwen tussen de beroepen.

Top 5 bekendste kattenverzekering

We kunnen je niet genoeg vertellen, De beste manier om snel en eenvoudig de perfecte verzekering te vinden voor je haarbal is gebruik een betrouwbare online comparator, waardoor u de gedetailleerde lijst met de beste aanbiedingen krijgt. Zoals die van Univers Chat.

In ieder geval moet je al weten dat er veel relatief correcte verzekeringen op de markt zijn, maar 5 onderscheiden zich van de massa. Dit zijn Animaux Santé, Asuropil, Bulle Bleue, Fid Animo en Santévet.

Lees ook:   De ultieme top 10 van slimste kattenrassen ter wereld

Vergelijking van de 5 meest bekende wederzijdse voor katten

Steunen Sterilisatie Vaccinatie Jaarlijks aftrekbaar Vergoedingslimiet
Gezondheid van dieren 50 tot 90% Tot 50 € Tot 50 € Niet aangegeven 2500 €
AssuroPoil 80 tot 100% Tot 100 € 30 € Niet aangegeven Niet aangegeven
Blauwe Bubbel 80 % Tot 100 € 100 € Niet aangegeven Niet aangegeven
Fid Animo 50 tot 100% Amber en van de Sapphire formule Amber en van de Sapphire formule Tot 75 € per jaar 2500 €
GezondheidVet 50 tot 100% Van 20 tot 100 € Van 20 tot 100 € Tot 75 € 2500 €

Als u op zoek bent naar meer details en informatie over de diensten die door deze verzekeraars worden aangeboden, neem dan even de tijd om onze vergelijking van kattenverzekeringen te raadplegen (ook geldig voor sommige honden).

Gezondheidsdieren

Gekenmerkt door een gebrek aan eigen risico ongeacht uw lidmaatschapsformule, een terugbetaling van de kosten van het verzorgen van uw kat in slechts 72 uur, een korting van 20% voor de registratie van een tweede dier en zelfs een levenslange garantie, is Health Animals ongetwijfeld een van de beste verzekeringen op de markt. Het bedrag van de maandelijkse bijdragen varieert van 19 euro voor het instapniveau tot 60 euro voor de high-end, met een vergoedingspercentage variërend van 50 tot 90%.

Het is een van de weinige mutualiteiten die een jaarlijks preventiezorgpakket voor katten aanbiedt, dat 20 euro bedraagt, evenals een van de beste jaarlijkse vergoedingslimieten in medium en high-end, respectievelijk 1800 en 2500 euro.

Houd er ten slotte rekening mee dat deze verzekering u ook een maand vergoed biedt, evenals onderzoeksbijstand in geval van verlies of diefstal van uw kat, evenals dekking van de kosten van het houden van uw huisdier in geval van onbeschikbaarheid of onvermogen van uw kant.

Asuropoil

Van de eenvoudigste en mildste ziekte tot de ernstigste ongevallen, inclusief de dekking van reguliere en preventieve zorg, Assuropoil is een van de verzekeringsmaatschappijen die de meest uitgebreide voordelen biedt die er kunnen bestaan. Het heeft een van de beste vergoedingstarieven op de markt in het geval van een ongeval of ziekte, variërend van 80% voor instap- en middensegmentplannen tot 100% voor premiumplannen.

Bovendien is dit met een jaarlijks gemiddelde bereik van 45 euro voor vaccins en 50 euro voor sterilisatie, tegenover 60 euro en 100 euro voor high-end, ook de verzekering die de beste dekking biedt op het gebied van preventieve zorg.

Tot slot, ongeacht uw registratieformule, biedt Assuropoil u 2 maanden gratis hulp bij dieronderzoek, dekking van de kosten van het houden van uw kleine katachtige in geval van onvermogen van uw kant, en zelfs dekking van veterinaire kosten in het buitenland!

Blauwe Bubbel

In tegenstelling tot de meeste verzekeringsmaatschappijen op de markt, die de neiging hebben om bepaalde ziekten die zeer hoge kosten met zich meebrengen niet te dekken, onderscheidt Bulle Bleue zich door een zeer groot aantal ziekten te ondersteunen. Een andere sterke punten van deze verzekering is de wachttijdziekte, die slechts 7 dagen is. Met andere woorden, door u te abonneren op een wederzijdse voor uw kat, hoeft u slechts een week te wachten totdat uw kat effectief door de wederzijdse wordt gedekt.

Of het nu basic, mid-range of premium is, de formules van Bulle Bleue hebben dit alles gemeen dat ze 80% van de kosten van zorg na ziekte of ongeval vergoeden. Alleen de garanties onderscheiden de verschillende aanbiedingen van het bedrijf.

Fid Animo

Met zijn 7 aangeboden formules is Fid Animo een van de weinige huisdierenverzekeringsmaatschappijen die een vrij brede dekking biedt, van preventie tot ziekten en ongevallen, inclusief chirurgische ingrepen. Het instapaanbod is vergelijkbaar met dat van concurrenten, maar heeft het voordeel dat het de goedkoopste op de markt is in termen van contributie.

Ten slotte, naast de extra voordelen die de Medium en High-end formules bieden, waaronder zoekhulp in geval van verlies van uw kat, evenals de overname van de kosten van de verzorging van uw huisdier, draagt Fid Animo de kosten van overlijdensbegrafenis tot 150 euro voor formules met een gemiddeld bereik en 200 euro voor premies.

SantéVet

SantéVet is al vele jaren aanwezig op de verzekeringsmarkt en staat in deze top 5 vanwege de vergoedingspercentages bij ongevallen of ziekte en de relatief aantrekkelijke jaarlijkse vergoedingsplafonds. Voor een abonnement op de Mid-range formule heeft u immers recht op een terugbetaling van 80% van de gemaakte kosten voor de verzorging van uw gewonde of zieke kat.

Bovendien vertegenwoordigen de jaarlijkse vergoedingsplafonds in verband met de mid-range en high-end formules met respectievelijk 1800 euro en 2200 euro de beste op de markt (na die van de high-end formule van Health Animals die 2500 euro is). Daarnaast heb je op instapniveau ook recht op een jaarlijks pakket preventieve zorg van 20 euro, wat zeer zeldzaam is in het veld.

Tot slot biedt SantéVet u, naast de telefonische assistentie die het bedrijf biedt bij een ongeval met uw diertje, een gratis maand voor een abonnement op de high-end (premium) formule.

Wederzijds voor katten of verzekering voor katten, het verschil

Wees voorzichtig, houd er rekening mee dat er 2 soorten verzekeringen zijn voor uw kat: ziektekosten- of onderlinge verzekering en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Deze zijn totaal verschillend!

Om het te beschermen en u te dekken in geval van hoge gezondheidskosten: De onderlinge of ziektekostenverzekering

Elk jaar worden duizenden katten in Frankrijk geëuthanaseerd, vanwege een gebrek aan financiële middelen van hun eigenaren om ze te behandelen. De functie van een ziektekosten- of onderlinge verzekering is om een deel of alle kosten te dekken die verband houden met de medische zorg van uw 4-poots vriend. Afhankelijk van de formule waarop u zich hebt geabonneerd, kunt u worden vergoed voor preventieve zorg zoals vaccins of ontworming, of voor onverwachte zorg zoals ongevallen of ziekte.

Kortom, de mutual stelt u in staat om maximale gezondheidszorg aan uw kat te garanderen, ongeacht hun kosten, en zo de levensverwachting te verhogen.

Om u te beschermen in geval van schade veroorzaakt door uw kat: Dekking burgerlijke aansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten in verband met schade die uw kat kan veroorzaken aan een derde partij. Inderdaad, je kat kan krabben, pijn doen, iemand afslaan, een ongeluk veroorzaken tijdens het oversteken van de weg, een kostbaar voorwerp breken en vele andere domme dingen doen.

En volgens artikel 1385 van het Burgerlijk Wetboek bent u als eigenaar volledig verantwoordelijk voor schade veroorzaakt door uw kat aan een derde partij, of deze nu onder uw hoede is, verloren of ontsnapt. Met andere woorden, u moet de rekening betalen in geval van schade veroorzaakt door kitty aan een derde partij, en de rekening kan erg zout zijn! Vandaar het belang van het afsluiten van een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid…

Om u te abonneren op een wettelijke aansprakelijkheidsdekking voor uw kat, meldt u eenvoudig de aanwezigheid van het dier in uw huis aan uw huisverzekeraar. Uiteraard moet u de moeite nemen om de details van de garantie (lijst van gedekte risico’s, kosten van het eigen risico, terugbetalingspercentage, …) nauwkeurig te controleren om onaangename verrassingen te voorkomen.

Het is belangrijk om terloops op te merken dat, aangezien u de eigenaar van de kat bent, een aansprakelijkheidsverzekering u op geen enkele manier kan beschermen tegen de schade die uw kat u of een lid van uw gezin kan toebrengen. Het gaat alleen om derden!

Is het verplicht om uw kat te verzekeren?

In Frankrijk, De wet vereist dat u uw kat verzekerd heeft tegen wettelijke aansprakelijkheid. Aan de andere kant is er geen tekst die vereist dat u uw kat registreert bij een ziektekostenverzekering..

Gezien de vele voordelen van het verzekeren van uw metgezel voor het beheer van zijn zorg, is het echter meer dan aan te raden om dit te doen. Door in te schrijven op de juiste verzekering en de juiste formule, bespaar je zeker veel geld!

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om ervan te profiteren?

Om van u en uw kat te kunnen genieten van de voordelen van verzekeringsdiensten, moet u eerst het bedrijf en aanbod vinden dat het beste bij u past, met behulp van een betrouwbare online vergelijkingspartner.

Zodra u uw keuze heeft gemaakt, Je zult aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om je te kunnen registreren. U moet niet alleen meerderjarig zijn en in Frankrijk wonen, maar u moet de verzekeraar ook specifieke documenten verstrekken met cruciale informatie over uw kat.

Welke documenten moet ik aan mijn kattenverzekering verstrekken?

Tot welke kattenverzekeringsmaatschappij u zich ook wendt, wordt u gevraagd om ten minste de volgende 3 documenten:

 • een certificaat van goede gezondheid van de kat
 • een chip of tattoo kaart
 • een kopie van de LOF-registratie op in voorkomend geval voor raszuivere dieren

Zoals de naam al doet vermoeden, is het certificaat van goede gezondheid van de kat een document dat certificeert dat uw kat gezond is op het moment van het afsluiten van de verzekering. Het geeft onder andere aan dat uw kat op de hoogte is van zijn vaccinaties, geen last heeft van een genetische ziekte en tussen de 3 maanden en 8 jaar oud is.

De elektronische chip of tattoo-kaart certificeert dat uw kleine katachtige is geïdentificeerd.

En tot slot geeft het LOF-registratieexemplaar details over de herkomst van uw kat en verklaart dat hij raszuiver is.

Zijn er verplichtingen bij de keuze van de dierenarts?

U bent vrij om de dierenarts te raadplegen die u wilt en wanneer en hoe u dat wilt., maar op voorwaarde dat deze laatste is ingeschreven in de Orde van Dierenartsen.

Kunnen alle kattenrassen verzekerd zijn?

Wat het ras ook is, de kat kan niet ontsnappen aan gezondheidsproblemen en nog minder ongelukken, hoewel sommige rassen meer gepredisponeerd zijn dan andere. Dus ja, alle kattenrassen, zonder uitzondering, kunnen verzekerd worden. Houd er rekening mee dat de gekozen verzekering en formule perfect moeten zijn aangepast aan uw haarbal.

Veelgestelde vragen over katten mutualiteiten

Over de offerte op online comparators

Waarom zijn de tarieven niet beschikbaar?

Omdat elke kat uniek is (leeftijd, gewoonten, karakter, ziekten), Het is moeilijk of op zijn minst onnauwkeurig om een algemeen tarief vast te stellen. Hij U heeft dus een offerte op maat nodig voor uw kat, die perfect zal worden aangepast aan zijn context. Er zijn echter verzekeringen die een vaste prijs bieden voor bepaalde garanties.

Wat is de geldigheid van een offerte?

De geldigheid van een offerte verschilt van verzekering tot verzekering. Maar het ligt meestal tussen de 15 en 30 dagen.

Over de formules

Vanaf welke leeftijd kan een dier verzekerd zijn?

Afhankelijk van de verzekering en het type lidmaatschapsformule kan een dier vanaf de leeftijd van 2 maanden verzekerd zijn.

Is het mogelijk om mijn formule onderweg te wijzigen?

Na een studie van uw profiel door de verzekeraar, is het heel goed mogelijk dat u van de ene formule naar de andere migreert.

Welke formule te kiezen voor een kat?

Er is geen universele formule voor een kat. U moet kiezen De formule die het beste bij uw kat past rekening houdend met zijn leeftijd, ras, gezondheidstoestand (of hij nu een fragiele gezondheid heeft of niet), evenals uw budget. Ondersteuning varieert van 50 tot 100%: het wordt aanbevolen dat u de online comparator van Univers Chat gebruikt om de beste aanbieding voor kitty te vinden.

Tot welke leeftijd kan een kat worden gedekt?

Over het algemeen zijn katten gedekt tot de leeftijd van 8 jaar. Sommige verzekeringsmaatschappijen kunnen echter tot 10 jaar meegaan.

Is uw kat levenslang verzekerd?

Het hangt allemaal weer af van het bedrijf waar je katachtigetje verzekerd is. Terwijl sommigen u een levenslange verzekering voor uw kat garanderen, besluiten anderen om het contract te verbreken vanaf een bepaalde leeftijd van het dier (8 – 10 jaar), uit angst om geld te verliezen. DControleer in ieder geval altijd of uw kat levenslang verzekerd is., op het moment van ondertekening van de verzekeringsovereenkomst.

Welke garanties worden gedekt?

De gedekte dekkingen zijn zeer talrijk en zijn afhankelijk van de verzekeraar en het type lidmaatschapsformule. Het is over het algemeen een zorg in geval van ongeval, ziekte, preventieve zorg, consultaties, onderzoeken, operaties, ziekenhuisopname, medicijnen, …

Er zijn zelfs extra garanties zoals zoekhulp bij verlies of diefstal van uw huisdier, en ook het opkomen voor de kosten van overlijden-begrafenis.

Over het afsluiten van een zorgverzekering

Moet de kat worden geïdentificeerd bij het abonneren?

Identificatie is een van de belangrijkste vereisten voor uw kleine dier om een verzekering af te sluiten. Uw kat moet worden geïdentificeerd door een tatoeage of microchip, wat het meest voorkomende identificatiemiddel in Frankrijk is.

Is de kat gedekt als hij naar het buitenland gaat?

Het hangt allemaal af van het verzekeringscontract. Er zijn inderdaad mutualiteiten die de dekking en verzorging van uw huisdier garanderen, zelfs bij devreemdeling.

Afhankelijk van de betaalmethode die u hebt gekozen op het moment van het afsluiten van de verzekering, kunt u de bijdragen maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks betalen, per creditcard, postwissel, cheque, automatische incasso of bankoverschrijving. Afhankelijk van bepaalde methoden kunnen er echter extra kosten in rekening worden gebracht.

Dalen de tarieven als je meerdere dieren verzekert?

Het hangt allemaal af van de polis van de verzekeraar. Sommige bedrijven bieden u bijvoorbeeld 20% korting op de registratie van een tweede chat, die natuurlijk dezelfde garanties zal genieten als de eerste.

Is het mogelijk om een contract af te sluiten als de kat ziek is, gewond is of een behandeling ondergaat voor een verklaarde pathologie?

Ja, maar niet alle ziekten of trauma’s die op het moment van ondertekening van het contract zijn geïdentificeerd, worden gedekt. Daarom is het sterk aan te raden om uw kat zo snel mogelijk te verzekeren.

Over het annuleren van OHIP

U moet een annuleringsverzoekbrief sturen naar uw verzekeraar (met ontvangstbevestiging), 1 maand na de verandering van eigenaar. De beëindiging van het contract wordt 30 dagen later van kracht.

Stuur gewoon een aangetekende brief met ontvangstbevestiging naar uw verzekeraar. Vergeet niet een kopie van de crematieakte of overlijdensakte van de dierenarts bij te voegen.

U dient 2 of 3 maanden voor de verjaardag van uw haarbal een verzoek per aangetekende brief met ontvangstbevestiging te sturen.

Informatie over opties voor verschillende abonnementen

Wat is overlijdensgarantie?

Dit is een compensatie in het geval van een vroegtijdig overlijden van uw kat. Om ervan te kunnen profiteren, moet u ervoor zorgen dat deze garantie op het moment van ondertekening in het contract is opgenomen.

Wat is de parachutegarantie?

Dit is een garantie die alle kosten dekt die verband houden met de medische verzorging van uw kat bij een val van bijvoorbeeld een gebouw (consultatie, onderzoeken, operatie, ziekenhuisopname, medicatie, revalidatie, …).

Over vergoeding van zorg

Wat is het zorgblad?

Het is een document dat door de verzekeraar wordt verstrekt (per post of online beschikbaar) waarin de dierenarts alle zorg moet vermelden die aan de kat is toegediend (en uiteraard gedekt door de verzekeringsovereenkomst). Eenmaal voltooid, moet u het zo snel mogelijk aan de verzekeraar retourneren, met bijvoeging van het recept en de verschillende facturen, zodat u kunt worden vergoed volgens het tarief dat in het contract is overeengekomen.

Wat zijn de wachttijden?

Door verzekeraars te laten weten of uw huisdier het goed doet op het moment van ondertekening van het contract, varieert de wachttijd aanzienlijk van bedrijf tot bedrijf. In ieder geval, houd rekening met ongeveer 6 maanden voor een operatie na een ziekte, 45 dagen voor een ziekte en soms slechts 2 dagen voor een ongeval.

Wat is het jaarlijkse eigen risico?

Dit is het bedrag dat overeenkomt met de kosten die gedurende een jaar niet door de verzekering worden vergoed en dus volledig voor uw rekening komen. Het eigen risico varieert van bedrijf tot bedrijf en hangt ook af van de formule waarop is ingeschreven. Wees dus voorzichtig bij het ondertekenen van het contract.

Wat is de hoogte van het eigen risico, als die er is?

Het eigen risico kan oplopen tot honderd euro per jaar, het hangt allemaal af van je lidmaatschapsformule. U kunt meer informatie vinden over franchiseprijzen met behulp van goede online chatverzekeringsvergelijkers.

Wat is de terugbetalingslimiet?

Het hele jaar door ingesteld, is de vergoedingslimiet het maximale bedrag dat de verzekering kan uitgeven aan de gezondheidsdekking van uw kat. Met andere woorden, dit is het bedrag dat u niet mag overschrijden voor terugbetalingen. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en je lidmaatschapsformule kan dit bedrag oplopen tot 2500 euro.

Zijn er uitsluitingen voor ondersteuning?

Ongeacht de verzekeringsmaatschappij zijn er veel uitsluitingen voor de verzorging van uw kleine dier. Dit zijn meestal door vaccins te voorkomen ziekten, zoals hondsdolheid, leukose, tyfus of coryza. Ook uitgesloten van de verzekeringsovereenkomst zijn zeldzame, erfelijke of aangeboren ziekten, inclusief hun gevolgen.

Worden sterilisatie en castratie genomenn telt?

Ja, sterilisatie en castratie worden meestal ondersteund, maar in middelgrote of high-end contracten. Houd er echter rekening mee dat voor een zogenaamde comfortsterilisatie terugbetalingen over het algemeen niet vóór de leeftijd van 4 jaar worden gedaan.

Zijn de preventiekosten gedekt?

Het hangt allemaal af van uw abonnement. Wanneer ze gedekt zijn, kunnen deze preventiekosten in verband met vaccinatie, ontworming, een controlebezoek en andere variëren van twintig tot honderd euro.

Wat is de deadline voor terugbetaling?

Na ontvangst door de verzekeraar worden de zorgbladen binnen 48 uur verwerkt. Maar je zult geduld moeten hebben, want je ontvangt geen terugbetalingsoverdracht vóór 3 weken of zelfs 1 maand.