Matmut kattenverzekering: Formules en garanties van deze huisdierenverzekering


De gezondheidszorg van uw kat kan erg duur zijn bij de dierenarts. Inderdaad, een eenvoudig consult kost gemiddeld 30 € tot 60 €, om nog maar te zwijgen van de kosten van ondersteuning in geval van een ongeval (chirurgie bijvoorbeeld) die kunnen oplopen tot 1000 €!

Het ligt dan ook voor de hand dat om de beste gezondheidszorg voor uw kleine katachtige te garanderen zonder de bank te breken, u absoluut een kattenverzekering moet afsluiten. Merk op dat Frankrijk talloze kattenverzekeringsmaatschappijen heeft, waarvan Matmut een van de ernstigste is.

Ontdek alles wat u moet weten over Matmut, evenals alles wat u moet doen om uw kat te registreren en te profiteren van de vele aanbiedingen die het biedt.

✅ Is deze verzekering voor je huisdier echt ideaal? Als u nog nooit onderlinge overeenkomsten hebt vergeleken, nodigen we u uit om een simulatie te maken om een compleet panel van aanbiedingen te hebben.

Vergelijk Cat Insurance

Matmut’s kattenziekteverzekering formules

Matmut biedt geen formule voor kattenverzekeringen, omdat het Matmut-assortiment op dit moment geen huisdierenverzekering omvat. Aan de andere kant is er in zijn opstalverzekeringscontract een wettelijke aansprakelijkheidsgarantie waarmee u uw huisdieren kunt verzekeren. Deze garantie kan tot de volledige kosten dekken die worden gemaakt in de veterinaire zorg.

Met Matmut heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor andere bijkomende garanties namelijk de valgarantie, de verliesgarantie of de overlijdensgarantie om je kleine haarbal beter te beschermen.

Lees ook:   Het fascinerende Lykoi-kattenras: een diepgaande verkenning.

Hoe sluit ik een verzekering af bij Matmut?

U heeft de keuze tussen 3 opties om een verzekering af te sluiten bij Matmut. U kunt naar een van hun vestigingen gaan, of u kunt gewoon bellen naar het nummer 02 35 03 68 68, de helpdesk. Tot slot kunt u ook kiezen voor een online registratie via hun website, na het maken van uw gepersonaliseerde offerte.

Over het algemeen, om er zeker van te zijn dat u zich abonneert op de beste lidmaatschapsformule, is het sterk aan te raden om een simulatie te maken met behulp van de online comparator van Univers Chat.

Wat moet ik weten over Matmut?

De Mutuelle Assurance des Travailleurs Mutualistes (kortweg Matmut) is een Franse onderlinge verzekeringsmaatschappij opgericht in 1961. De Matmut groep bestaat uit 7 entiteiten waaronder AMF Assurance, Inter Mutuelle Entreprise en Matmut Vie.

Het biedt particulieren en professionals een hele reeks verzekeringsproducten in huis, auto, gezondheid, voorzienigheid, wettelijke bescherming enz … en financiële diensten en spaarproducten. Als het gaat om uw huisdieren, geeft Matmut zeer nuttig advies om u in staat te stellen gelukkig te leven met onze 4-poots metgezellen terwijl u hun veiligheid garandeert.

Hoe werkt de vergoeding van zorgkosten bij Matmut?

De vergoeding van gezondheidskosten bij Matmut vindt plaats als het verzoek om terugbetaling is gedaan binnen 30 dagen nadat uw kat volledig is verzorgd. Matmut vergoedt ook de kosten van veterinair toezicht op uw kat, opgelegd door voorschriften voor de detectie van hondsdolheid, als deze een derde partij heeft gebeten of gekrabd.

De voorwaarden voor het afsluiten van een Matmut kattenverzekering

Om uw kleine katachtige te laten profiteren van de hierboven genoemde garanties, mag deze niet worden gefokt voor commerciële doeleinden, laat staan om deel te nemen aan wedstrijden of verschillende races. Bovendien, als uw kat niet wettelijk is verklaard dat hij van u is, kan hij ook niet profiteren van de verzekering van Matmut.

Lees ook:   Kat slikt per ongeluk ballon in: Directe actie vereist!