Mutuelle Bengal – Vind de juiste ziektekostenverzekering voor deze raskat


Het bezitten van een kat is als het krijgen van een kind: het brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, vooral op het gebied van zorg. Bovendien Elk kattenras is vatbaar voor specifieke ziekten. Dus om onaangename verrassingen te voorkomen en de best mogelijke zorg voor uw Bengaal te garanderen, is het meer dan aan te raden om een zorgverzekering op maat voor hem af te sluiten.

Zoek een verzekering voor uw Bengalen

Om de ideale verzekering voor uw Bengaalse kat te vinden, U moet de verschillende formules analyseren die door de verzekering worden aangeboden rekening houdend met de preventieve zorg die alle katten gemeen hebben. Vervolgens moeten deze voorgestelde formules de gezondheidsproblemen dekken die veel voorkomen bij Bengaalse katten.

Vergelijk verzekeringen voor Perzisch

✅ Kortom, de ideale ziektekostenverzekering voor uw Bengaal is degene die u de formule biedt die het meest geschikt is voor uw haarbal, evenals uw zak. De beste manier om dit gemakkelijk te bereiken, is door een betrouwbare online verzekeringsvergelijker te gebruiken.

Overweeg verplichte preventieve zorg voor alle katten

Zoals alle katten heeft uw Bengaal een minimum aan preventieve zorg nodig, zoals vaccinatie (tegen ernstige ziekten zoals leukose, tyfus, coryza of hondsdolheid), ontworming en bescherming tegen externe parasieten zoals vlooien, teken en luizen. Een goede verzekering moet dus rekening houden met dit soort zorg voor gedeeltelijke of volledige vergoedingen..

Lees ook:   Past een Maine Coon bij jou? Ontdek het met 15 vragen!

Overweeg gezondheidsproblemen die specifiek zijn voor Bengaalse katten

Gelukkig voor jou is de Bengaalse kat een van de hardste katten die er kan zijn. Met andere woorden, ze worden zelden ziek en zijn niet bijzonder vatbaar voor een bepaalde ziekte. Vanwege zijn gedrag, zijn speelse en rusteloze temperament kan de Bengaal echter een gevaar voor zichzelf vormen.

Inderdaad, zijn grote behoefte om stoom af te blazen stelt hem bloot aan vele ongelukken zoals vallende bomen, gebouwen, kantelen door een voertuig en vele anderen. U zult dus moeten nadenken over het afsluiten van een verzekering die rekening houdt met het risico op een ongeval voor uw Bengaal..

Gebruik een goede online onderlinge comparator

Zodra uw selectiecriteria zorgvuldig zijn geselecteerd, hoeft u alleen maar één voor één de verschillende lidmaatschapsformules te vergelijken die worden aangeboden door de honderden Franse verzekeringen. Ja, ja Dit is een kolossale baan, die in normale tijden maanden werk vereist., zelfs jaren! Gelukkig dankzij onze kattenverzekeringsvergelijker, vindt u de ideale verzekering voor uw Bengalen in slechts een paar klikken en in slechts een paar minuten.

Vergelijk verzekeringen voor Perzisch

Hoe werkt een ziektekostenverzekering voor Bengalen?

Zodra de wederzijdse aangepast aan het ras van uw kat gekozen, de op maat gemaakte verzekering voor uw Bengaal, hoeft u alleen maar de verschillende stappen te volgen die nodig zijn om uw kleine katachtige te registreren. Zo kunt u dan normaal bijdragen en indien nodig profiteren van de dekking van de verzekering.

Registratie : Als eigenaar moet u in Frankrijk wonen en meerderjarig zijn om uw kat te kunnen registreren. Voor de daadwerkelijke registratie moet u een verzoek sturen naar de verzekeraar, met bijlagen van elementen zoals een kopie van de registratie van uw diertje in de LOOF, een chip of tattookaart, om nog maar te zwijgen van een certificaat van goede gezondheid van uw Bengaal. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de gekozen verzekeraar, andere documenten vereist kunnen zijn.

Lees ook:   Downsyndroom bij katten: oorzaken, symptomen & zorg

Bijdragen : Zodra uw kat officieel geregistreerd is, moet u nu deelnemen aan de bijdragen. Afhankelijk van je lidmaatschapsformule en het contract dat je met de verzekering hebt afgesloten, kun je maandelijks, elke 3 maanden of elk jaar bijdragen. U bent ook vrij om de betaalmethode te kiezen, inclusief contant geld, cheque, elektronische kaart of bankoverschrijving.

Restituties : Wanneer uw onverschrokken Bengaal een ongeval heeft dat door de verzekering wordt gedekt of in elk geval enige zorg ondergaat die in het contract wordt overwogen, bent u als eigenaar van het dierz geheel of gedeeltelijk terugbetaald, afhankelijk van uw lidmaatschapsformule voor de mutualiteit.

Om te profiteren van de dekking van de verzekeraar, hoeft u hem alleen een door de dierenarts ingevuld zorgblad te sturen, waaraan u de ondersteunende elementen van de uitgaven moet toevoegen, inclusief het recept en de facturen.

Voorbeeld van vergoeding van dierenartskosten dankzij een onderlinge verzekering

Josiane is de trotse eigenaar van een 3-jarige Bengaal genaamd Sparky. Onlangs besloot ze haar 4-poots metgezel bij Otherwise te verzekeren, door zich te abonneren op de Essentiel-formule.

1tijdperk Consultatie: 100 euro preventieve zorg

Josiane wil profiteren van het preventiepakket dat is opgenomen in de essentiële formule van Otherwise en besluit Sparky te vaccineren en andere behandelingen toe te dienen, zoals ontworming en bescherming tegen vlooien, teken en luizen. Het totale bedrag van de kosten gemaakt door de eigenaar is 100 euro.

2Þ Consult: 650 euro voor operatie

Altijd op zoek naar nieuwe avonturen, waagde de onverschrokken Sparky zich te ver van huis en werd per ongeluk aangereden door een voertuig. Hij liep een gebroken rechterachterbeen en meerdere verwondingen op. Het kostte Josiane bijna 650 euro voor de operatie van de jonge kat.

Lees ook:   Kat likte vlooienmiddel! Dierenarts onthult de juiste aanpak

3Þ Consultatie: 175 euro

Naast nieuwsgierig is Sparky ook erg hebberig. Gebruikmakend van Josiane’s onoplettendheid, nam de Bengaal een stuk chocolade in, een zeer giftig voedsel voor katten. Josiane besluit hem met spoed naar de dierenarts te brengen. Josiane gaf in totaal 175 euro uit aan consulten, onderzoeken en medicatie.

Gelukkig is Josiane’s Bengal verzekerd!

Om haar jonge Bengaal gezond te houden, gaf Josiane in totaal 925 euro uit. Omdat het verzekerd is, en een terugbetaling van 710 van Anders geniet, en dus slechts 215 euro hoeft te betalen. Daarnaast heeft ze zelfs de mogelijkheid om aan het einde van het jaar te profiteren van de samenwerkingsbonus!

Wie zijn Bengaalse katten: Factsheet

Als gevolg van de kruising tussen een wilde kat (Aziatische luipaardkat) en huiskatten (Egyptische Mau, Korthaar), is de Bengaal een officieel erkend kattenras sinds slechts 1991. Robuust, wendbaar, met grote gevoeligheid en zeer attent op de stemming van zijn meesters, het is een zeer goed huisdier, dat zich aanpast aan elk type omgeving en elk profiel.

Bengaalse Kat

Kenmerken van Bengalen

De Bengaal heeft het fysieke uiterlijk van een echte luipaardkat behouden, maar heeft een volgzaam, zachtaardig en sociaal karakter, geërfd van zijn huisouders. Hij heeft een hoog ontwikkeld jachtinstinct, dat hij voornamelijk uitdrukt door spel en overmatig energieverbruik. Dit is een levendige, vriendelijke en zeer intelligente kat.

Bengalen: Fragiele gezondheid of niet?

Als een van de hardste katten die er kunnen bestaan, heeft de Bengaal geen aanleg voor bepaalde ziekten die specifiek zijn voor zijn ras. Klaarblijkelijk Dit betekent niet dat hij niet ziek kan worden. In ieder geval, afgezien van de ziekten die alle katten gemeen hebben, ligt het grootste probleem met de Bengaal in zijn gedrag.

Inderdaad, met zijn instinct van onverschrokken jager, heeft hij de neiging om te avontuurlijk te zijn en stelt hij zich heel vaak bloot aan de gevaren van een ongeluk (vallen, kantelen door een auto, …). Daarom wordt u sterk aangeraden om u te abonneren op een mutual die rekening houdt met deze parameters.

Wist je dat de Bengaal een van de favoriete katten van de Fransen is?

Wist je dat Frankrijk bijna 12,7 miljoen huiskatten heeft voor ongeveer 60 verschillende kattensoorten? En Perzisch is een van de meest populaire!

Weet je wie de andere kattenrassen zijn lieveling van de Fransen? Hier zijn 3 rassen heel dicht bij Bengalen.