Vergelijking – Kattenbakvulling op basis van mineralen


De grote klassieker, de eerste prijs, het minerale nest is niettemin ineffectief. Maar Aandacht van het ene merk naar het andere Je kunt op producten die geen geuren vasthouden en helemaal niet gewaardeerd worden door de kat.

Dus voordat u mineraalstrooisel koopt, Volg ons advies om ervoor te zorgen dat u geen fout maakt Of ga direct naar producten waarvan we weten dat ze correct zijn.

Zie ook: Alles op de kattenbak

Het beste minerale 😻 strooisel

Om duidelijk te zien, hier is een selectie van 3 nesten die wij aanbevelen, komen ze overeen met het selectieadvies dat we doorgeven en bovenal worden ze geprezen door een zeer groot aantal katteneigenaren.

Catsan Strooisel hygiëne

Catsan nest Hygiëne meer

Bekijk meer in de winkel

Catsan Litter Hygiene, de bekendste

  • Een goedgekeurde antibacteriële eigenschap
  • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Stopt de proliferatie van geuren

Zie ook Beoordelingen

Dit minerale strooisel bestaat uit fijn krijt en kwartszand. Door te kiezen voor dit 20-liter pakket kies je voor rust voor ongeveer 15 maanden. De korrels bestaan uit sensoren die vloeistoffen absorberen en werken als een spons. Uw kat, die gevoelig is voor geuren en netheid, zal geen last hebben van het gebrek aan hygiëne. Bovendien voorkomen deze sensoren de ontwikkeling van bacteriën en geuren.

Canada Nestje

Dit minerale nest bestaat uit natriumbentoniet. Bentoniet is een klei met grijze en witte kleuren van vulkanische as. Het heeft een absorberende en klonterende kracht die de vloeistof in een cake transformeert en het dagelijkse onderhoud van de kattenbak vergemakkelijkt. De dichtheid van de korrels is prima en daardoor prettiger voor je kat. Bovendien helpt dit mineraal geuren te verminderen en worden essentiële oliën toegevoegd om hun ontwikkeling te voorkomen.

Lees ook:   Kattenmania: De ultieme gids voor kattenliefhebbers

Kernel Kat – Kattenbakvulling

Kernel Kattenbakvulling

Bekijk meer in de winkel

Catsan Litter Hygiene, de bekendste

  • Ecologisch mineraalstrooisel
  • Afval wordt snel geagglomereerd
  • Houdt nare geurtjes vast

Dit organische strooisel is zowel hygiënisch als biologisch afbreekbaar, je kunt het gemakkelijk in de compost gooien. Bovendien vervult het perfect de eigenschappen van een klonterend nest door urine in minder dan een minuut in klonten te transformeren. Dagelijks verwijderd, wordt de reiniging geoptimaliseerd en maandelijks gespreid. Niet-giftige kattenbakvulling voor uw kat en niet aan de poten kleven, uw interieur blijft schoon en u zult geen last hebben van geuren.

Wat is mineraalstrooisel?

Kitten met mineraal nestMineraal strooisel bestaat meestal uit klei in de vorm van kleine kiezels. Meestal vind je witte of groene klei.

Sommige zijn van nature klonterend zoals strooisel op basis van bentoniet (bentonietklei), hormiet, analfabet (groene klei) en natuurlijk silicastrooisel.

Zie ook: Silica strooisel vergelijking

Bentonietklei wordt gebruikt voor het samenklonteren van strooisel, grijs tot wit van kleur, het heeft een sterk absorptievermogen. Nog meer absorberend, analfabeet is een set mineralen die een groene kleur geven, gezond zijn voor de gezondheid en een zuiverende werking hebben. Wat hormiet betreft, het is lichter dan bentoniet en het gebruik ervan wordt verminderd tijdens agglomeratie.

Maar sommige substraten zijn van nature niet agglomererend, zoals calciumsilicaat, sepiolite, attapulgiet of alganiet.

Calciumsilicaat is wit, hygiënisch van kleur en geeft weinig stof af. Alganiet is slecht absorberend, vaak gebruikt voor basisbeddengoed. Attapulgite helpt geuren te verminderen en vloeistoffen vast te houden. Sepiolite is een grijze klei die vrij gemiddeld is in zijn vermogen om geuren te omsluiten.

Lees ook:   Top biologisch kattenvoer: koop de beste in 2023

✅ Voor- en nadelen van minerale kattenbakvulling?

Het grote voordeel van mineraal zwerfvuil is de lage kosten. De laatste heeft een lage absorptie en houdt geen geuren vast. Het kan geschikt zijn als je maar één kat hebt en je hem regelmatig schoonmaakt. Het nadeel is dat het veel stof produceert, wat snel invaliderend kan worden voor uw huisdier maar ook als u jonge kinderen of allergieën heeft.

Op de minerale zwerfvuilmarkt bieden merken nesten aan die meer absorberend zijn en perfect geuren vasthouden, of zelfs vóór hun ontwikkeling voorkomen. Dit is met name het geval voor klonterend strooisel dat duurder is maar langer meegaat, omdat je alleen de agglomeraten verwijdert. Ze zijn ook antibacterieel en gezonder voor je.

Opgemerkt moet worden dat het meeste minerale strooisel niet door het toilet kan worden gespoeld en in de prullenbak moet worden gegooid, noch is het raadzaam om het als compost te gebruiken.

Is er een ideale kattenbakvulling?

De ideale kattenbak voor uw kat is degene die hij kiest. De criteria zijn niet noodzakelijkerwijs van jou. Het is raadzaam om rekening te houden met zijn eigen, zodat hij de kattenbak niet mompelt. Omdat elke kat anders is, heeft het de voorkeur om verschillende tests uit te voeren, waaronder de textuur ervan, de geur, de hygiëne.

Wat is het alternatief voor mineraalstrooisel?

Als u of uw kat resistent is tegen mineraal strooisel, bestaan er andere nesten zoals zeer interessante planten, ontworpen van hout of gerecycled papier, of silicastrooisel, zeer economisch, wat de geuren aanzienlijk vermindert.

Lees ook:   floortje muis

Waar kattenbakvulling kopen en voor welke prijs?

Kattenbakvulling is heel gemakkelijk te vinden, in supermarkten, dierenwinkels en natuurlijk online winkels, sommige online winkels bieden zelfs een abonnement om regelmatig kattenbakvulling te ontvangen om nooit op te raken.

Het is duidelijk dat u op online winkels altijd het product vindt en er altijd op voorraad zal zijn dat u zoekt.

Evenals de prijs zal meestal veel voordeliger zijn. De eerste prijzen beginnen bij 5 € en u vindt zwerfvuil van hogere kwaliteit rond de 20 €.

Bekijk alle producten op Amazon

✅ Pas op voor goedkoop zwerfvuil dat je in supermarkten vindt, distributeursmerken en vooral voor mineraal zwerfvuil zijn verre van effectief.

Je zult het gemerkt hebben, maar elke keer dat ik een link naar amazon van het product heb toegevoegd, raden we aan om de aankoop van kattenbakvulling te vergemakkelijken.

Zie ook: Goedkope nesten en hun prijs