Vergelijking – Plantaardig en natuurlijk zwerfvuil


U bent waarschijnlijk op zoek naar een nestje dat goed voor de gezondheid van uw kat, natuurlijke en Vrij van chemicaliën, maar ook goed voor het milieu ? Groentestrooisel is hiervoor gemaakt, biologisch afbreekbaar en veilig.

Maar het allerbelangrijkste!

Deze nestjes houden urinegeuren heel goed vast en zijn echt klonterend. Sommige meesters beschouwen het als het perfecte nest. Maar hoe weet je zeker dat je het juiste product tegenkomt dat aan zijn verplichtingen voldoet. ⬅️

De 3 beste groentebrokken die wij aanbevelen 😻

Als je geen tijd hebt om onze onderstaande gids over natuurlijke kattenbakken en de complete gids over kattenbakvulling volledig te lezen.

Hieronder vindt u een selectie van 3 producten waarvan wij weten dat ze aan onze eisen voldoen, biologisch afbreekbaar, anti-geur en klonterend.

OkoPlus van Cats Best

Het beste ÖkoPlus-milieuvriendelijke nest van de kat

Bekijk meer in de winkel

OkoPlus van Cat’s Best de referentie

  • Ecologisch groentestrooisel bij uitstek
  • Gezond voor uw huisdier
  • Goede opname van vloeistoffen
  • Kan door het toilet worden gespoeld

Zie ook Beoordelingen

Dit groentestrooisel, samengesteld uit vezels van onbehandelde sparren en sparren, is biologisch afbreekbaar en wordt daarom in compost, in een organische bak of in het toilet gegooid. Het kan tot 3 weken duren als de agglomeraten regelmatig worden verwijderd. Bovendien heeft het een bovengemiddelde absorptiesnelheid en behoudt het geuren. Zonder geur en chemische toevoegingen is het gezond en hygiënisch voor uw huisdier.

Onze mening over Cat’s Best OkoPlus nestje

Amazon Basics Hout pellet Strooisel

Dit groentestrooisel is gemaakt van 100% recyclebare houtpellets, die in de composteermachine of vuilnisbak worden gegooid. Het zit in een zuinige verpakking van 17kg. Hygiënisch voor uw kat, zacht voor zijn poten, het bevat geen chemicaliën en het genereert weinig stof. Zeer absorberende en neutraliserende geuren zal het je interieur schoon achterlaten, vooral omdat het niet aan de poten en vacht van je kat kleeft.

Lees ook:   Mysterieuze Nebelung: De mysterieuze schoonheid van de Nebelung kat

Natural More van Catsan

Dit groentestrooisel is samengesteld uit composteerbaar zacht hout en dus ecologisch. Om ervoor te zorgen dat je kattenbak altijd schoon is, is het raadzaam om elke dag uitwerpselen te verwijderen en één keer per week grondig schoon te maken. Het is zeer absorberend, de korrels werken als sponzen in contact met urine. De houtsoorten verminderen de geuren aanzienlijk. Bovendien is dit nest economisch, bestaande in een verpakking van 20 liter, een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is plantenstrooisel?

Het is een soort nest dat bestaat uit 100% natuurlijke materialen van plantaardige oorsprong en natuurlijk biologisch afbreekbaar. De samenstelling van plantenstrooisel kan variëren, afhankelijk van het merk.

  • Illistratie-strooisel-groenteJe vindt strooisel gemaakt van hout, ofwel spaanders of zaagsel of in de vorm van pellets. Hout is absorberend en vermindert geuren, maar kan aan benen blijven kleven.
  • Het kan ook worden ontworpen met maïskolf (het hart van de kolf), maar harder voor de poten van uw kat en moet vaak worden vervangen.

Hier voor de belangrijkste substraten, maar je vindt ook groentestrooisel samengesteld uit stro, zeer absorberend en economisch, hennep, gerst (klonteren). Meer exotisch, het kan gebaseerd zijn op cacao, fruit, kokkels. Vlas is ook een goed goedkoop substraat.

Als u of uw kat aan astma leed, is het raadzaam om de juiste kattenbak voor astmatische katten te gebruiken die zijn gemaakt van gerecycled papier of houtpellets.

Voor- en nadelen van groentebakvulling voor katten?

✅ Zoals hierboven vermeld, in tegenstelling tot andere substraten zoals mineraalstrooisel en silica, Het is ecologisch en kan zelfs als compost dienen.

Lees ook:   hill\'s gastrointestinal biome kat

✅ Wees echter voorzichtig om te controleren of de vermelding ” NF-omgeving ” staat op de verpakking. Dit labeHet komt overeen met zowel de prestatiecriteria als het productieproces.

De voor- en nadelen zijn afhankelijk van het gebruikte plantmateriaal. Het is minder dicht dan mineraal zwerfvuil.

Rode kat in plantenbakvulling

Zijn kracht absorptie van vloeistoffen en geurretentie is beperkt, maar Heel eervol. Het moet vaker worden onderhouden, minstens één keer per week. Je moet er voldoende aandacht aan besteden. Aarzel niet om een beetje strooisel toe te voegen om weer de goede geur van vers gesneden hout te hebben.

Het desintegreert snel en kleeft vaak aan de poten van uw huisdier. Een kattenbak is in dit geval je bondgenoot.

Is er een ideale kattenbakvulling?

De ideale kattenbak moet zowel bij u als bij uw kat passen, maar als het substraat niet bij hem past, wil hij misschien zijn zaken elders gaan doen. 😺

De kat hecht belang aan hygiëne. Zijn nest mag niet nat zijn, noch een parfum bevatten dat hem zou storen. Bovendien moet hij zich op zijn gemak voelen als hij erin evolueert. Over het algemeen, als het nest niet bij hem past, weigert hij het binnen te gaan of geeft hij miauwen van afkeuring af.

Maar In 90% van de gevallen houden katten echt van plantenbakvulling. ⬅️

Is groentebakvulling goed voor mijn kat?

Groentestrooisel is ideaal voor de gezondheid van uw kat, vooral als ze allergieën of ademhalingsproblemen hebben.

Groentestrooisel wordt echter niet noodzakelijkerwijs gewaardeerd door katten, de oorzaak is meestal te wijten aan kattenbakken die niet voldoen aan de NF-milieunorm.

Lees ook:   Profiel van het unieke Munchkin kattenras: klein maar krachtig

Wat is het alternatief voor plantenstrooisel?

Als uw kat groentestrooisel weigert, zijn er andere keuzes voor u beschikbaar, zoals silicabakvulling, zeer absorberend of mineraal strooisel dat zeer wordt gewaardeerd om zijn lage prijzen.

Groenteafval schoonmaken en weggooien wat precies?

Kat te schattig in groentebakvullingSommige plantenstrooisels klonteren samen en andere niet. Voor niet-klonterende machines wordt aanbevolen om elke dag uitwerpselen op te rapen en de kattenbak eenmaal per week te vervangen. Klonterend strooisel duurt langer dan een week, op voorwaarde dat de agglomeraten regelmatig worden verwijderd.

😺 Plantaardig zwerfvuil is recyclebaar, het kan worden gebruikt als compost, maar ook worden geleegd naar het toilet volgens de merken door agglomeraat door agglomeraat te gooien.

Waar kattenbakvulling kopen en voor welke prijs?

Het groentestrooisel kan duidelijk in de categorie goedkoop strooisel worden geplaatst, prijzen variëren tussen 5 € en 30 € wat ongeveer is voor een nest zoals OkoPlus 0,57 € / l. Dus lage prijs zeer interessante functies.

Groenteafval kan worden gekocht in gespecialiseerde winkels of op internet, het is te vinden in supermarkten, maar het is nog steeds ongewoon. De kattenbak is essentieel voor uw kat, het is raadzaam om uw aankoop van tevoren te doen voordat u er geen meer heeft.

Bekijk alle producten op Amazon

Over het algemeen belonen internetwinkelsites u voor uw loyaliteit door u kortingen of gratis verzending aan te bieden. Bij Amazon is dit het geval en kun je je ook abonneren om ze regelmatig te ontvangen.

Zie ook: Goedkope nesten en hun prijs