Waar plaats je een voedsel- en waterdispenser?


We vragen ons vaak af waar het beter is om de water- en brokdispenser van de kat te plaatsen, zodat het handig is voor de kat, maar ook handig voor ons. Het is een heerlijk praktisch object, maar kan omvangrijk worden als het niet op de juiste plaats in huis wordt geplaatst.

Wat zijn de ideale stoelen voor deze distributeur?

Je kunt dit accessoire op de oude plaats van de kattenbak plaatsen, als er ruimte beschikbaar is, maar dacht dat dit type dispenser meer ruimte in beslag neemt dan een eenvoudige kom. Dus als je het niet op dezelfde plaats kunt plaatsen, waar moet je het dan plaatsen?

 • In de buurt van de krabpaal: U kunt het voedsel en water van de kat in de buurt van zijn krabpaal, bekraste toren of andere kattenkast plaatsen. Dit zijn ruimtes waar de kat zich goed voelt en waar hij zich veilig voelt. Vergeet niet dat deze plek een plaats van doorgang is zonder te ver van het hart van het leven van het huis te zijn.
 • In de buurt van de speelplekken van de kat: Een interessante ruimte is er ook waar de kat speelt, het is weer een plek waar de kat zich veilig voelt. Pas toch op voor turbulente katten dat ze niet op de voedsel- en waterdispenser springen.

Wat zijn de plaatsen om te vermijden voor deze distributeur?

Als er plaatsen zijn om de voorkeur te geven aan de plaatsing van dit accessoire, zijn er enkele die volledig te vermijden zijn. Deze plaatsen kunnen bij de kat een categorische weigering creëren om de brokdispenser te gebruiken.

 • In de buurt van het toilethuis of de kattenbak
 • Op een te drukke plek
Lees ook:   litter locker 2

Vermijd ook de buitenkant om te voorkomen dat andere katten komen serveren of dat wilde dieren morsen en de voorraad brokjes volledig leegmaken.

Bonus: Best practices voor dit type voedseldispenser

Zodat uw gebruik van een 2-in-1 dispenser naast plaatsing hier enkele goede praktijken zijn om te voorkomen dat het karwei van brokjes terug is.

Ik baseer mijn advies op een brokdispenser van dit type: Le Shopix. Het is erg handig om de kat alleen te laten voeren terwijl we weg zijn.

Productfoto Brokdispenser en waterfonteinkat

Versie ProBache

Snel hier zijn de kenmerken:

 • Brokjes capaciteit ongeveer 1,5 kg
 • Watercapaciteit van 0,5l tot 1l afhankelijk van het model
 • Een belangrijk punt is dat het zeer stabiel is

Deze sjabloon is zeer betaalbaar en gemakkelijk te vinden in de winkel, zoals met de links die ik hierboven heb toegevoegd.

 • Vul de feeder niet te veel: op dit model is het eenvoudig om de hoeveelheid brokjes die in de kom valt aan te passen, maar open deze niet wijd. Ik raad je aan om het half open te laten, het is een goede balans.
 • Voor de waterreserve: Afhankelijk van het model is de fles niet aanwezig, dus het is aan jou om een geschikte te vinden, aan mijn kant gebruik ik een fles Perrier of Badoit die gemakkelijk kan worden vastgeschroefd. Vermijd te grote flessen om twee redenen, behoud een goede stabiliteit van de dispenser en vermijd te veel water dat in de tank stagneert.
 • Vergeet ook niet om de waterbak regelmatig schoon te maken en de verspreiding van bacteriën te voorkomen. (Dit advies geldt ook voor de brokjesbouillon)
 • Vervang het deksel correct: sluit altijd het deksel van de broktank, het zou zonde zijn om de kat met zijn brokjes in de tank te zien spelen.
Lees ook:   Belcat's Blog: De nieuwste updates en inzichten - Pagina 3