Wat zijn deze Kattenvoeren waard? Beoordelingen &Informatie

Eukanuba is een merk gespecialiseerd in voeding met 50 jaar ervaring in het bedienen van de voedingsbehoeften van katten en honden. Dus wat zijn Ekanuba-producten echt waard in de context van dierenvoeding?

We merken vanaf het begin op dat deze voedingsmiddelen niet het beste zijn voor onze kleine katten, omdat ze uit te weinig vlees bestaan. U vindt meer informatie over dit merk kattenvoer in de volgende regels, evenals onze mening over de echte waarde van Eukanuba merkvoeding naar onze mening.

Welke kattenproducten produceert Eukanuba?

Om aan de voedingsbehoeften van katten te voldoen, biedt het merk Eukanuba een breed scala aan voedingsmiddelen op basis van hun levensfase, hun fysieke conditie of door zich te richten op bepaalde specifieke behoeften. Dit zijn voornamelijk droge voedingsmiddelen verdeeld in 3 categorieën: kitten, volwassen kat en oudere kat.

In principe zijn het voedingsmiddelen die zijn samengesteld uit dierlijke eiwitten (vlees), bronnen van lipiden, verrijkt met andere vitamines en mineralen. Het eiwitgehalte ligt tussen de 10 – 40% en is nauwelijks hoger dan 46%. Bovendien lijkt het vetgehalte een beetje hoog en detecteren we de aanwezigheid van granen zoals maïs in alle recepten.

Lees ook:   silicone placemat

Eukanuba Kitten assortiment

Eukanuba Kipkroket voor Kitten 4 kg

Eukanuba Kipkroket voor Kitten 4 kg

 • Biedt een dieet van hoge kwaliteit om een gezonde groei te bevorderen
 • Bevat DHA voor de ontwikkeling van hersenen en gezichtsvermogen
 • Bevat matig gefermenteerde vezels (bietenpulp) om een goede opname van voedingsstoffen te bevorderen
 • Optimale balans tussen omega-6 en omega-3 vetzuren voor een gezonde huid en vacht

Slechts één recept is gewijd aan kittens. Dit is het Eukanuba Kitten Healthy Star recept met kip gecombineerd met kalkoen. De formule bevat 36% eiwit, 23% vet, maïs, Omega 6 en 3 vetzuren, Vitamine A, D en E en mineralen.

Eukanuba assortiment Volwassen kat

EUKANUBA - Kroketten voor volwassen kat - Kip & Lever - 10kg

EUKANUBA – Kroketten voor volwassen kat – Kip & Lever – 10kg

 • Bevat matig gefermenteerde vezels (bietenpulp) om een goede opname van voedingsstoffen te bevorderen
 • Optimale balans tussen omega-6 en omega-3 vetzuren voor een gezonde huid en vacht
 • Knapperig droog voedsel bevordert de gezondheid van het gebit
 • Bevat een laag magnesiumgehalte in de voeding om de gezondheid van de urinewegen te behouden

Meer gediversifieerd dan de anderen, bevat het 10 formules: Hairball Control met kip, voor de controle van haarballen, gesteriliseerde gewichtsbeheersing met kip voor gesteriliseerde katten en gewichtsbeheersing, gezonde spijsvertering met lamsvlees voor een gezonde spijsvertering. Ten slotte heb je de recepten Eukanuba Veterinaire Diëten Dermatoses Lam en Gerst, Veterinaire Diëten Darmaandoeningen, Veterinaire Diëten Nier- en Veterinaire Diëten Beperkte Calorie onder anderen.

Eukanuba Senior Kattenlijn

Eukanuba Kroket voor Senior Cat 7+ 4 kg

Eukanuba Kroket voor Senior Cat 7+ 4 kg

 • Bevat ons hoogste niveau van dierlijke eiwitten om de spierontwikkeling van de kat te helpen verouderen
 • Bevat matig gefermenteerde vezels (bietenpulp) om een goede opname van voedingsstoffen te bevorderen
 • Optimale balans tussen omega-6 en omega-3 vetzuren voor een gezonde huid en vacht
 • Krokante brokjes bevorderen de gezondheid van het gebit
 • Bevat een laag magnesiumgehalte in de voeding om de gezondheid van de urinewegen te behouden

Het heeft slechts één formule: Eukanuba Top Condition 7+ met Kip, bedoeld voor katten van 7 jaar en ouder. Dit product heeft een eiwitgehalte van 37%, 18% vet, 4,06% Omega-6 en 3 vetzuren, en bevat ook vitamineadditieven en sporenelementen zoals zinkoxide, kopersulfaat, kaliumjodide, …

Lees ook:   Katten op afstand houden zonder ammoniak: humane en natuurlijke opties

De belangrijkste voedingsmiddelen van het merk

Herkomst en informatie over het merk Eukanuba

Logo EukanubaHet merk Eukanuba werd in 1969 opgericht door de Amerikaan Paul F. IAMS, eigenaar van het merk IAMS, evenals Mars Inc. en Procter &Gamble, bedrijven die gespecialiseerd zijn in dierenwinkels. De naam Ekanuba is geïnspireerd op de jazzcultuur en vertaalt zich letterlijk naar “het beste” of “de top”. Het idee achter de oprichting van dit merk is om honden en katten een gezond voedsel te bieden op basis van hun vleesetende dieet, om hun gezondheid en levensduur te garanderen.

Hiertoe heeft Eukanuba formules ontwikkeld met eiwitten als dominante ingrediënten, gecombineerd met probiotica, vitaminen en mineralen die nuttig zijn voor onderhoud en groei. Het merk wijdt al zijn knowhow en een belangrijk deel van zijn middelen aan de ontwikkeling van zogenaamde innovatieve formules om onze huisdieren tevreden te stellen en ze een lang en gezond leven te laten leiden.

De positionering van het merk in de dierenwinkelmarkt

Eukanuba is al 50 jaar aanwezig op de dierenwinkelmarkt. Aanvankelijk gespecialiseerd in het hondenassortiment, is het veel later dat het merk een kattentak ontwikkelt. Het assortiment omvat nu bijna 17 producten voor honden en 13 recepten voor katten, voornamelijk op de markt gebracht in Europa en Amerika.

We herkennen een bepaalde ervaring aan het merk met betrekking tot zijn anciënniteit op de markt, maar ook aan zijn lidmaatschap en samenwerking met verschillende gerenommeerde cynologische verenigingen zoals de FCI. Bovendien zet Eukanuba zich in voor het respecteren van kwaliteitsnormen en zorgt het voor de controle van zijn voedsel in alle stadia van de productie. Ten slotte behoren de producten tot de meest betaalbare op de markt in termen van prijs.

Lees ook:   Kunnen katten veilig garnalen eten?

In het geval van hulp en informatie nodig heeft, of als u een vraag wilt stellen of zelfs een specifiek onderwerp met betrekking tot eukanuba-merkproducten wilt behandelen, is de klantenservice beschikbaar en klaar om naar u te luisteren. U kunt contact opnemen met deze dienst via e-mail, door te schrijven naar het adres info@eukanuba-service.eu, of telefonisch op 0800 241 53 414.

Waar kan ik Eukanuba kattenvoer kopen?

Eukanuba merkproducten worden verkocht in gespecialiseerde winkels en dierenwinkels. Het merk heeft geen online winkel, maar u kunt zijn voedsel nog steeds kopen op veel online winkelsites die producten voor huisdieren aanbieden.

Eukanuba producten momenteel te koop

Onze mening over Eukanuba

Wat kunnen we uiteindelijk leren over de waarde van de voedingsproducten van Eukanuba? U zult het met ons eens zijn dat de beoordeling ver onder het verwachte gemiddelde van een ideaal voedsel lijkt, bevorderlijk voor de groei en gezondheid van onze katten. We merken verschillende defecten op in een groot deel van de producten van het merk, waaronder het lage eiwitgehalte (minder dan 50%), ruim onder de minimumdrempel van 60-70% van de brokjes die we als goed voor een kat beschouwen, lijken andere voedselmerken veel beter.

Naast het feit dat ze laag zijn, zijn eiwitbronnen beperkt (alleen kip en lam). Evenzo bekritiseren we het relatief hoge vetgehalte en de aanwezigheid van granen in de formules, wat in strijd is met de huidige trend van nul granen. Ten slotte is de a priori goedkope prijs duurder voor voedingsmiddelen die zo weinig eiwitten bevatten.

De katachtige tak van Eukanuba lijkt een beetje verwaarloosd, waarschijnlijk trekt het hondenbereik meer aandacht aan de kwaliteitskant. Maar in ieder geval zijn we van mening dat huisdiervoer van het merk Eukanuba nog steeds ver verwijderd is van de vereiste standaard van een voedsel dat het beste is voor onze 4-poots metgezellen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.