Wat zijn deze Kattenvoeren waard? Beoordelingen &Informatie

Almo Nature-voedingsmiddelen worden gepresenteerd en beschreven als van hoge kwaliteit, rijk aan eiwitten die essentieel zijn voor onze katten. Maar afgezien van woorden, wat zijn deze producten echt waard?

Almo Nature is een Italiaans huisdiervoedingsmerk dat gespecialiseerd is in de productie van katten- en hondenvoer op basis van hun natuurlijke voedingsbehoeften. Door zijn verrassend gevarieerde aanbod van voedingsmiddelen wil het merk de manier veranderen waarop we onze 4-poots metgezellen voeden, met zogenaamde recepten van hoge kwaliteit.

Na een analyse blijken de recepten erg weinig vlees te bevatten, waardoor ze veel minder ideaal voedsel zijn voor onze kleine katten. Ontdek hieronder alle informatie en onze mening over de dierlijke producten van het merk Almo Nature.

Welke kattenproducten produceert Almo Nature?

De producten van het merk Almo Nature zijn in wezen nat en droogvoer dat is aangepast aan de verschillende stadia van het leven van katten, verdeeld in 4 hoofdassortimenten: HFC Alternative, Holistic, Daily en BioOrganic Daily. Naast voeding heeft het merk onlangs een assortiment 100% natuurlijke CatLitter nesten ontwikkeld op basis van plantaardige vezels.

Lees ook:   whiskas dentabites

Hoewel het merk garandeert dat zijn voedingsmiddelen “rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten”, zijn ze over het algemeen erg arm: minder dan 10% in sommige formules, 26% in de hoogste recepten.

Het HFC Alternative-assortiment

Het HFC Alternative-assortiment bestaat uit natvoer en brokjes die voornamelijk zijn gemaakt van natuurlijk vlees en vis die geschikt zijn voor menselijke consumptie. 100% verse ingrediënten zonder vleesmeel of granen, die u vindt in meer dan 100 formules zoals:

 • Almo Nature HFC Kip en Erwten,
 • Kip en wortelen,
 • Raw Pack Kip en Tonijnfilet,
 • Natuurlijke zalm en pompoen,
 • Jelly Thon, onder andere.

Het Holistische assortiment

Het Holistic-assortiment is bedoeld om voedingsmiddelen aan te bieden die zijn geïnspireerd op het natuurlijke dieet van katten. Dierlijke eiwitten nemen een grote plaats in, hoewel we uiteindelijk slechts 26% in de analytische constitutie vinden, vrij laag in vergelijking met de aangekondigde rijkdom. Almo Natural Holistic recepten zijn verkrijgbaar in 4 smaken:

 • Holistische verse vis,
 • Verse kip,
 • Verse kalkoen,
 • Holistisch Vers rundvlees.

Het BioOrganic Daily assortiment

Het is een lijn van voedsel gemaakt van ingrediënten uit de biologische landbouw. Het combineert zowel dierlijke eiwitten in vlees als plantaardige eiwitten en groenten zoals wortels en sperziebonen.

Het Daily assortiment

Dit zijn natte voedingsmiddelen in de vorm van schuim of paté bereid met natuurlijke ingrediënten zoals rood en wit vlees, vis, slachtafval en eieren gemengd met groenten:

 • Dagelijks Kalkoenschuim,
 • Dagelijks Konijnenschuim,
 • Daily Chicken Mousse onder andere.

De belangrijkste voedingsmiddelen van het merk

Herkomst en informatie over het merk Almo Nature

Logo Almo NatuurAlmo Nature is een merk van Italiaanse oorsprong dat is opgericht door Pier Giovanni, de oprichter van de Fondazione Capellino, een commercieel non-profit bedrijf met als missie het bevorderen van de bescherming en verdediging van honden, katten en biodiversiteit. Sinds 2018 is het eigendom van het merk toegekend aan Fondazione Capellino en wordt alle winst toegewezen aan de financiering van haar activiteiten ten gunste van dieren.

Lees ook:   eland vlees

Almo Nature is opgericht om onze benadering van dierenvoeding te veranderen. Ze pleit voor holistisch voedsel en pleit voor een terugkeer naar het natuurlijke dieet van katten en honden. Daartoe werkt het aan de keuze van eiwitrijke ingrediënten zoals vlees en vis, evenals vitamineadditieven.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Genua, Italië, maar het heeft 9 vertegenwoordigingen in Europa en Amerika, en het voedsel wordt op de markt gebracht in meer dan 39 landen.

De positionering van het merk in de dierenwinkelmarkt

Het merk Almo Nature heeft dochterondernemingen in verschillende landen over de hele wereld, waar het zijn producten op de markt brengt: in Italië, Frankrijk, Engeland, Nederland, Zwitserland, maar ook in de Verenigde Staten en Canada, onder anderen. Het is echter niet een van de meest invloedrijke en bekende op de markt, ondanks de grote diversiteit van zijn assortimenten en de verscheidenheid van zijn recepten voor honden en katten.

Almo Nature is vooral een goedkope stroomoplossing. Een goedkoop voedsel geclassificeerd onder het goedkope kattenvoer, kan worden gewaardeerd door meesters met een enigszins beperkt budget. In ieder geval geniet het merk over het algemeen niet van grote populariteit.

Het merk Almo heeft een klantenservice opgezet in elk van de landen waar het een dochteronderneming heeft. De klantenservice staat open voor eventuele zorgen over de katten- en hondenproducten van het bedrijf, informatie over de verschillende projecten, partnerschapsverzoeken of een ander onderwerp.

In Frankrijk bevindt de after-sales service van Almo Nature zich op 153 Boulevard Haussmann, 75008 Parijs. Als u er niet kunt komen, kunt u altijd contact opnemen met de consumentendienst via eenvoudige e-mail, door het online contactformulier in te vullen.

Lees ook:   ▷ De 5 mooiste rassen van zwarte katten!

Waar kan ik voer voor mijn kat kopen bij Almo Nature?

Almo Nature-voedingsmiddelen zijn te koop in dierenwinkels en speciaalzaken. Ze worden ook op de markt gebracht door verschillende sites die online producten voor huisdieren verkopen.

Almo Nature producten op dit moment te koop

Onze mening over Almo Nature

Wat kunnen we ons uiteindelijk herinneren over de waarde van almo nature merkproducten? We waarderen het gevarieerde scala aan producten en de verschillende werken ten gunste van dieren door middel van liefdadigheidsacties, in het bijzonder. Alleen, als het gaat om de waarde van voedsel, vinden we dat het onder het gemiddelde ligt van wat kan worden omschreven als ideaal voedsel voor onze huisdieren.

De zwakte van Almo Nature-voedingsmiddelen ligt in het lage vleesgehalte, wat dus onvoldoende eiwitinname betekent (10-30% max). Onze kleine katten zijn echter exclusieve carnivoren, hun voedingsbehoeften vereisen een voldoende niveau van dierlijke eiwitten van hoge kwaliteit (40% in het strikte minimum) zonder de andere essentiële verbindingen te verwaarlozen, om hun groei te ondersteunen, hun gezondheid effectief te behouden en hun levensduur te garanderen.

De verbetering van het vleesgehalte in zijn producten zou een goede troef zijn, omdat ze op dit moment nog lang niet voldoen aan de criteria van het beste kattenvoer.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.