De beste kroketten voor senior kat – Gezondheid eerst


Oudere katten hebben een langzamer metabolisme en veel minder fysieke activiteit dan jonge volwassen katten. Oudere katten hebben een fragielere gezondheid. Daarom Je kunt je oude kat nergens mee voeren, en al helemaal niet met low-end brokjes..

U vindt op de markt een veelheid aan brokjes die speciaal zijn ontworpen voor uw oudere kat, maar niet alle merken zijn gelijk. Daarom kan het vinden van de brokjes die het beste bij je oude kat passen een echte hoofdpijn zijn.

Om alles te weten te komen over kattenvoer, bezoek onze pagina gewijd aan het ontdekken van alles over droog kattenvoer.

De selectie van de beste brokjes voor een oude kat

Schattig kitten met kom

Om uw zoektocht gemakkelijker te maken en u te helpen snel het juiste product te vinden, hebben we rigoureus voor u de beste brokjes voor oudere katten op de markt geselecteerd. We bieden u in de volgende ook enkele praktische tips om uw oude kat effectief te voeden.

De beste, premium brokjes

Hoewel u standaard brokjes van goede kwaliteit kunt tegenkomen, garandeert het kiezen voor premium brokjes u zeker een product van betere kwaliteit, met een hoog vleesgehalte en met een veel lager graantarief. Uw kat blijft veel langer gezond.

Acana Senior Hondenvoer - 11,4 kg

Acana Senior Hondenvoer – 11,4 kg

Acana Senioren

Acana Senior brokjes bestaan in wezen uit kippenvlees, organen en kraakbeen en bieden uw oudere kat de mogelijkheid om eiwitten op te vullen om zijn afnemende spiermassa te ontwikkelen. Bovendien heeft het een zeer laag percentage koolhydraten om compatibel te zijn met het ouder wordende lichaam van uw kat, meer blootgesteld aan diabetes en obesitas.

Sanabelle Kroket voor Senior Cat Senior 10 kg

Sanabelle Kroket voor Senior Cat Senior 10 kg

Bosch Sanabelle Kroket voor Senior

Zonder granen hebben deze brokjes gevogeltevlees een verminderd gehalte aan energie, eiwitten en mineralen, om zich aan te passen aan het vertragende metabolisme en de lage activiteit van katten ouder dan 8 jaar. Dankzij het Anti-Aging complex neutraliseert deze brok vrije radicalen en vertraagt het verouderingsproces van je haarbalcellen.

Andere merken brokjes voor oudere katten

Bosch Sanabelle en Acana zijn niet de enige brokjesmerken die ideaal zijn voor uw oudere kat. Royal Canin en Virbac bieden ook zeer goede producten die zich onderscheiden van de massa!

Royal Canin Senior Consult Stage 2 Kattenvoer 3,5 kg

Royal Canin Senior Consult Fase 2

Dit is een ongewone brok, het is een therapeutisch voedsel. Dus we raden aan om het te gebruiken na overleg met uw dierenarts. Inderdaad, Royal Canin Senior Consult Stage 2 brokjes zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van ouder wordende katten van 7 jaar en ouder, die beginnend chronisch nierfalen, gewrichtspijn en andere zichtbare tekenen van veroudering behandelen.

Virbac Vet Hpm Cat Senior Gecastreerd Voer 3 kg voor Kat

Virbac Vet Hpm Cat Senior Gecastreerd Voer 3 kg voor Kat

Virbac Veterinaire HPM Senior

Deze brok bestaat voornamelijk uit pluimvee en varkensvlees dat geschikt is verklaard voor menselijke consumptie en is ontwikkeld door diergezondheidsspecialisten om te voldoen aan de voedingsbehoeften van gesteriliseerde katten ouder dan 10 jaar. Dankzij de functionele ingrediënten en essentiële voedingsstoffen, Virbac Veterinary HPM Senior brokjes helpen de kwetsbare gezondheid van uw oude kat te behouden.

Waarom hebben oudere katten een goed dieet nodig?

Vergeleken met jongvolwassen katten, Oude katten hebben een metabolisme, verminderde fysieke activiteit en een meer fragiele gezondheid. Zo is het Het is essentieel voor hen om voedsel te consumeren dat perfect is aangepast aan hun toestand.

Maar meestal zijn oudere katten met de meeste gezondheidsproblemen op oudere leeftijd (obesitas, diabetes, nierfalen, …) degenen die tijdens hun jeugd werden gevoed met brokken van slechte kwaliteit.

We hebben het over brokjes rijk aan granen (die te veel koolhydraten bevatten, die de oorzaak zijn van obesitas en diabetes), rijk aan vet (wat overgewicht veroorzaakt) en te rijk aan mineralen (calcium, fosfor en andere mineralen, die de oorzaak zijn van nierstenen en op de lange termijn nierfalen).

Lees ook:   Waarom smult mijn kat van mijn vingers?

Wat u moet weten over kattenvoeding

Grijze kat op canape

De kat is 100% vleesetende, zijn dieet moet zo rijk mogelijk zijn aan vis of vleesvlees en moet zo min mogelijk koolhydraten bevatten. Om je haarbal goed te voeden met brokjes, raden we je dus aan om te kiezen voor premium brokjes met een zo hoog mogelijk vlees- en/of visgehalte en zo min mogelijk granen.

Om verder te gaan, merk op dat de ideale brokjes voor een volwassen kat ten minste 40% eiwitten van dierlijke oorsprong (vlees, vis), tussen 15 en 25% lipiden (vetten van dierlijke oorsprong) en vooral minder dan 20% koolhydraten (vervat in granen, aardappelen, erwten ,…) moeten bevatten.

Om te voorkomen dat uw jonge kat op oudere leeftijd nierfalen ontwikkelt, moet u hem niet alleen water geven om te drinken, maar ook rekening houden met het feit dat zijn brokjes ook een laag gehalte aan mineralen moeten hebben (calcium: tussen 1 en 3%, fosfor: 1%, magnesium: minder dan 0,1%).

Om meer te weten te komen over het voeren van de kat met droge voeding in alle stadia van zijn leven, kunt u doorgaan met deze artikelen: