Maif kattenverzekering: Formules en garanties van deze huisdierenverzekering


Tegenwoordig bezit meer dan 30% van de Fransen minstens één kat. Katteneigenaren betalen gemiddeld maar liefst € 500/jaar voor de medische verzorging van hun diertje, zonder rekening te houden met onverwachte uitgaven zoals ernstige ziektes of ongelukken. Dit laat zien hoe belangrijk het is om uw kat te verzekeren om onaangename verrassingen te voorkomen!

Er zijn een groot aantal kattenverzekeringsmaatschappijen in Frankrijk, waaronder een van de beste Maif. In de rest van dit artikel vindt u alles wat u moet weten over Maif, van de lidmaatschapsformules die het aanbiedt tot de terugbetalingsprocedures, inclusief de abonnementsvoorwaarden.

✅ Is deze verzekering voor je huisdier echt ideaal? Als u nog nooit onderlinge overeenkomsten hebt vergeleken, nodigen we u uit om een simulatie te maken om een compleet panel van aanbiedingen te hebben.

Vergelijk Cat Insurance

Maif’s kattenziekteverzekering formules

Maif is een van de oudste verzekeringsmaatschappijen die vandaag de dag nog actief is. In het begin bood het verschillende soorten verzekeringscontracten aan, maar geen dierenverzekeringscontract. Tot nu toe is er nog steeds geen goed huisdierenverzekeringscontract bij Maif. In plaats daarvan biedt Maif een opstalverzekering aan die rekening houdt met de wettelijke aansprakelijkheidsgarantie.

Maif biedt 3 formules: formule 1 die de basisgaranties biedt die essentieel zijn om dagelijkse schade te dekken; de meer op maat gemaakte Formule 2, met diverse opties en extra garanties; en formulier 3, dat alle mogelijke incidenten met een ruime vergoedingsmarge dekt. Merk op dat Maif ook een jeugdhuisvestingsformule biedt, ideaal voor alleenstaanden onder de 30, met ook alle basisbeschermingen en vele andere voordelen.

Lees ook:   gratis kattenvoer

Een verzekering afsluiten bij Maif: hoe doe je dat?

Er zijn een overvloed aan verzekeringsmaatschappijen en nog meer kattenlidmaatschapsformules tot nu toe. Wij adviseren u om een simulatie uit te voeren om verzekeringen te vergelijken en degene te vinden die het beste bij u past. Het is eenvoudig, snelle kers op de taart, het is gratis! Gebruik gewoon de Univers Chat-comparator, vul de vereiste informatie in en start de zoekopdracht.

Wat moet ik weten over Maif?

Maif, opgericht in 1934 om de auto’s van leraren te verzekeren (en toen bekend als MAAIF), heeft nu zijn verzekeringsaanbod uitgebreid naar verenigingen en gemeenschappen, evenals naar alle individuen.

Merk op dat op het internet, het is wanneer u een Maif-gezondheidssimulatie maakt, dat u de tarieven van de wederzijdse gezondheid voor kat, vergoedingen en alle informatie met betrekking tot Maif-kattenverzekering kent.

De vergoeding van zorgkosten bij Maif, hoe werkt het?

Om te profiteren van de wettelijke aansprakelijkheidsdekking van Maif, moet u er eerst voor zorgen dat uw kat inderdaad wordt vermeld in uw opstalverzekering. Hiermee kunt u de kosten dekken in geval van schade veroorzaakt door uw kleine katachtige thuis of bij een buurman en ook om het dier te beschermen als het een verkeersongeval op de openbare weg veroorzaakt.

Om te worden vergoed, zodra de schade of het ongeval is geconstateerd, hoeft u alleen maar de claim aan te melden bij uw MAIF-delegatie, die u de actie zal geven om te ondernemen. Uiteraard wordt u gevraagd om ondersteunende elementen (facturen, offertes, foto’s…)